Πολιτική

Μάκης Παπαδόπουλος: Σκουπίδια – ύδρευση: ο Δήμος υπό διάλυση;

banner

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Δημοτική Αρχή εγκαταλείπει τους δημότες στην τύχη τους.

Από την προηγούμενη εβδομάδα, και με αποκορύφωμα την Καθαρά Δευτέρα, η διοίκηση του Δήμου δείχνει αδυναμία να ανταποκριθεί στις πολύ βασικές υποχρεώσεις της απέναντι στους δημότες:

  • Χωριά της δημοτικής ενότητας Φιλίππων έχουν μείνει χωρίς νερό εδώ και ένα μήνα.

  • Στο κέντρο της πόλης, σε γειτονιές και χωριά “έχουν πλημμυρίσει” τα σκουπίδια.

  • Υπάρχει δυσκολία να πληρωθούν από τον Δήμο οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς και το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”, αλλά και οι σχολικοί τροχονόμοι.

  • Το Ταμείο του Δήμου δεν λειτουργεί εδώ και έναν μήνα περίπου: ούτε πληρώνει ούτε εισπράττει, με συνέπεια να ταλαιπωρούνται όσοι έχουν να λάβουν και να επιβαρύνονται με προσαυξήσεις όσοι έχουν να δώσουν στον Δήμο.

 

Ποιες είναι οι δικές μας προτεραιότητες:

  • Προσφέρουμε επαρκές και ασφαλές νερό στους δημότες μας: εντάσσουμε (επιτέλους!) το έργο κατασκευής του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή των Φιλίππων σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας (και όχι σε αμφίβολες χρηματοδοτήσεις…).

  • Κρατάμε τον Δήμο όμορφο και καθαρό 365 ημέρες τον χρόνο: α) οργανώνουμε σωστά και με προγραμματισμό την Υπηρεσία Καθαριότητας, β) καλύπτουμε εγκαίρως τα κενά που εντοπίζονται με εξωτερικά συνεργεία όπου χρειαστεί και γ) “ξεφορτώνουμε” την Υπηρεσία Καθαριότητας από τις πολλές εκδηλώσεις.

  • Προωθούμε αποτελεσματικά την ανακύκλωση: διαχωρίζουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά στην πηγή και εγκαθιστούμε μετά από μελέτη “μικρά πράσινα σημεία” και “γωνιές ανακύκλωσης” στις γειτονιές για τα ογκώδη απορρίμματα.
  • Καλύπτουμε τα χρηματοδοτικά κενά των νομικών προσώπων, ενισχύοντας την επιχορήγηση του Δήμου, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στη μισθοδοσία των εργαζόμενων.

Για εμάς δεν υπάρχουν δικαιολογίες, υπάρχουν λύσεις!

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Υποψήφιος Δήμαρχος ΚαβάλαςΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close