ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Σοβαρά προβλήματα με την καθαριότητα και τα μέτρα προστασίας στα σχολεία του Δήμου»

banner

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την επίσημη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, επισκεφθήκαμε σχολεία του Δήμου Καβάλας, για να διαπιστώσουμε από κοντά το επίπεδο προετοιμασίας τους ως προς την καθαριότητα των χώρων και την επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας από τον κορωνοϊό.

Διαπιστώσαμε ότι, 13 ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία, η προετοιμασία που έχει κάνει η διοίκηση του Δήμου δεν είναι καθόλου ικανοποιητική:

  • δεν έχει γίνει ακόμη η απαιτούμενη καθαριότητα και απολύμανση στους χώρους εντός και εκτός των σχολικών κτιρίων.
  • δεν υπάρχει επάρκεια σε υλικά απολύμανσης και ατομικής προστασίας, ώστε να εφαρμοστούν σωστά τα πρωτόκολλα ασφάλειας και υγιεινής.

Η κατάσταση αυτή σε συνδυασμό με την αναστάτωση που προκάλεσαν οι αστοχίες και τα λάθη της διοίκησης του Δήμου στο ζήτημα των σχολικών καθαριστριών μας ανησυχεί ιδιαίτερα.

Ο μικρός αριθμός καθαριστριών με πλήρες ωράριο και οι πολύ λίγες ώρες που θα εργάζονται οι καθαρίστριες με μειωμένο ωράριο δείχνουν ότι:

  • δε θα γίνει σωστή καθαριότητα σε όλα τα σχολεία μέχρι τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.
  • δεν θα μπορούν να εφαρμόζονται οι κανόνες υγιεινής που απαιτούνται στη διάρκεια της λειτουργίας των σχολείων.

Καλούμε τον Δήμαρχο Καβάλας να λάβει άμεσα μέτρα για να λυθούν τα προβλήματα, τα οποία βέβαια έπρεπε να έχει λύσει από το καλοκαίρι.

Είναι ανεπίτρεπτο, εν μέσω πανδημίας η διοίκηση του Δήμου “να παίζει” κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή με την καθαριότητα των σχολείων και τα μέτρα προστασίας των εκπαιδευτικών, των γονέων και φυσικά των παιδιών μας.

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

“Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ”

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας



Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close