ΟικονομίαΠρωτοσέλιδα

Με ΑΦΜ το επίδομα ρεύματος: Μέχρι πότε κάνετε αίτηση

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές
Επίδομα ρεύματος θα πάρουν στις αρχές Ιουλίου οι δικαιούχοι -τα φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας- με καθαρό οικογενειακό εισόδημα του 2020 έως 45.000 ευρώ, ποσό που θα προκύψει μετά από αφαίρεση των φόρων. Η πλατφόρμα του Power Pass θα ανοίξει στις 15 Ιουνίου και, όπως έχει ξεκαθαριστεί, θα δοθεί προθεσμία μονάχα δύο εβδομάδων για αίτηση, δηλαδή μέχρι τις 30 Ιουνίου. Τα χρήματα θα πιστωθούν αμέσως μετά.

Τρία θα είναι τα απαραίτητα στοιχεία για να ολοκληρώσετε την αίτηση στο gov.gr:

  • Το ΑΦΜ σας
  • Οι προσωπικοί σας κωδικοί taxisnet
  • Το IBAN του τραπεζικού σας λογαριασμού

Όλα τα στοιχεία θα αντλούνται απευθείας από την ΑΑΔΕ, ενώ οι χρεώσεις απευθείας από τους παρόχους ρεύματος, επομένως δεν χρειάζονται οι λεπτομέρειες από τον λογαριασμό ρεύματος.

Υπενθυμίζεται πως το Power Pass αφορά μόνο την πρώτη κατοικία.

Πώς γίνεται η αίτηση για επίδομα ρεύματος

Βήμα – βήμα, μόλις ανοίξει η πλατφόρμα, η διαδικασία της αίτησης είναι η εξής:

  • είσοδος και σύνδεση στο gov.gr
  • ταυτοποίηση και αυθεντικοποίηση με κωδικούς Taxisnet
  • αίτηση κάνει μόνος ένας εκπρόσωπος κάθε νοικοκυριού, μία αίτηση δηλαδή στον κάθε λογαριασμό
  • αν κάνουν αίτηση και οι δύο, το επίδομα θα το παίρνει όποιος έχει το ΑΦΜ στον λογαριασμό ρεύματος που εκδίδεται
  • θα του εμφανίζεται η ένδειξη «κύρια κατοικία». Επιδοτείται μόνο η κύρια κατοικία. Προβάλλεται ως κύρια κατοικία αυτή που έχει δηλωθεί στο Ε1 που έχει υποβάλει ο ενδιαφέρομενος
  • θα ακολουθεί ερώτηση αν δέχεστε ότι αυτά είναι τα στοιχεία. Εάν όχι, θα εμφανίζεται ξεχωριστό πεδίο για να συμπληρωθεί η κατοικία που ίσχυε το διάστημα από τέλος Δεκεμβρίου 2021 έως Μάιο του 2022

Οι 3 ειδικές περιπτώσεις του Power Pass

Προσοχή θα χρειαστούν οι παρακάτω περιπτώσεις:

Κοινό ρολόι: Εδώ θα ισχύει ότι τα χρήματα θα πιστωθούν σε όποιον έχει το ΑΦΜ του στον λογαριασμό που εκδίδεται. Εάν δεν εμφανίζεται, τότε θα πάρουν μισό-μισό αυτοί που θα κάνουν την αίτηση.

Λογαριασμός σε άλλο όνομα: Πρόκειται για την πλέον κλασική περίπτωση ειδικά για τους ενοικιαστές, που ο λογαριασμός παραμένει στο όνομα του ιδιοκτήτη. Σε αυτή την περίπτωση, ο ενοικιαστής που θα δηλώσει στην πλατφόρμα ότι πρόκειται για την πρώτη κατοικία του ή στο Ε1, τότε θα κυριαρχεί αυτό και δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Φοιτητική κατοικία: Το επίδομα ρεύματος θα το πάρει ο φοιτητής, μόνο αν υποβληθεί το φετινό Ε1. Θα είναι δικαιούχος άμεσα ο ίδιος ο φοιτητής, αν υποβάλει ξεχωριστό Ε1 για τον εαυτό του, αλλιώς ο γονέας θα δηλώνει το ρολόι. Μεγάλη προσοχή στον πίνακα 6.

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close