ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Με ενέργειες Γ.Πασχαλίδη – Ένταξη του έργου αναβάθμισης, επέκτασης και εκσυγχρονισμού του Βιολογικού Φιλίππων (Δάτο) συνολικού προϋπολογισμού 7.400.000,00 €, πλέον Φ.Π.Α. στο Ταμείο Ανάκαμψης

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βρίσκομαι στην ιδιαιτέρως ευχάριστη θέση να ενημερώσω τους συμπολίτες μου ότι χθες υπεγράφη η  υπ’ αριθ. ΥΠΕΝ/ΓΓΣΔΑ/6407/41/19-1-2023 (ΑΔΕ ΨΛΓ94653Π8-4ΧΤ) Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, με την οποία εγκρίθηκε η υπαγωγή των Ωφελούμενων Φορέων (Δήμος Καβάλας) στα Υπο-έργα «β. Αναβάθμιση, επέκταση και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων και επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένου νερού» και «γ. Υλοποίηση υποδομής διαχείρισης ιλύος» του Έργου «Επεξεργασία και καθαρισμός αστικών λυμάτων περιβαλλοντικά ευαίσθητων οικισμών και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων σε επιλεγμένες πόλεις», με αναγνωριστικό 16486, ενταγμένης στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με κωδικό ΟΠΣ ΤΑ 5164462.

Η εν λόγω Υπουργική Απόφαση αφορά συνολικά το έργο «Αναβάθμιση, επέκταση και εκσυγχρονισμός της Ε.Ε.Λ. Δ.Ε. Φιλίππων και επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένου νερού», το οποίο εντάχθηκε, μετά από ενέργειές μου, για χρηματοδότησή του από το Ταμείο Ανάκαμψης, συνολικού προϋπολογισμού 7.400.000,00€ πλέον ΦΠΑ. Το συγκεκριμένο έργο, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει εργασίες υποδοχής και προεπεξεργασίας λυμάτων, βιολογική επεξεργασία κλπ.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται ουσιαστικά για ριζική ανακατασκευή του βιολογικού Δάτου με δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης του νερού από τους αγρότες της περιοχής για άρδευση, δοθέντος ότι θα κατασκευαστεί και τριτοβάθμια επεξεργασία.

Υπενθυμίζεται ότι περί τα τέλη Σεπτεμβρίου 2022, μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ.Απόστολο Χρόνη, το Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ κ.Άγγελο Λογκάρη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Δάτου-Πολυστύλου κ.Γεώργιο Λόλακα πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Υφυπουργό  Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Γεώργιο Αμυρά, όπου και  συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα του βιολογικού.

Με παρέμβαση του Υφυπουργού, ο οποίος κατανόησε πλήρως το πρόβλημα και την ανάγκη άμεσης επίλυσής του, το έργο εντάχθηκε και πλέον θα χρηματοδοτηθεί από τον Πυλώνα Ανάκαμψης 1«Πράσινη Μετάβαση», Άξονα Προτεραιότητας 1.4 «Αειφόρος χρήση των πόρων, ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με συνολικό προϋπολογισμό 7.400.000,00 € πλέον Φ.Π.Α.

Θερμές ευχαριστίες τόσο προς τον Υπουργό κ.Κώστα Σκρέκα όσο και προς τον Υφυπουργό κ.Γεώργιο Αμυρά.  Για μία ακόμη φορά άκουσαν με προσοχή το πρόβλημα και ενήργησαν άμεσα προς επίλυσή του. Τους ευχαριστώ πολύ για την άψογη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει αυτά τα χρόνια και για την πολύτιμη βοήθειά τους στην ολοκλήρωση σημαντικότατων έργων της Π.Ε. Καβάλας.

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close