ΚοινωνικάΠολιτισμόςΠρωτοσέλιδα

Με τη συμμετοχή μαθητών του ΙΕΚ Καβάλας:
“Προστασία του περιβάλλοντος από άσκηση γεωργικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων”.

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια ενός από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus που συμμετέχει το ΙΕΚ Καβάλας κατά την διετία 2020-2022 και έχει τίτλο “Innovative agricultural techniques to boost entrepreneurial skills of future farmers” και ακρωνύμιο “Farmers for future”,  με συντονιστικό σχολείο από τη Ιταλία και εταίρους από Φινλανδία, Λιθουανία, Ρουμανία και Πορτογαλία,  διοργανώθηκε στην Πορτογαλία στην μικρή πόλη Joane, πολύ κοντά στο Guimaraes, η 2η διακρατική συνάντηση της σύμπραξης με συμμετοχή μαθητών κατά την εβδομάδα 23 έως 27 Μαΐου 2022. Το ΙΕΚ Καβάλας εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από 6 σπουδαστές/στριες του και 2 συνοδούς εκπαιδευτικούς του.

Ο στόχος αυτής της κινητικότητας ήταν η συνεργασία σε διεθνή βάση στην Ενότητα 2 του προγράμματος: “Προστασία του περιβάλλοντος από άσκηση γεωργικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων”.

Για το λόγο αυτό, διεθνής συνεργασία και ανταλλαγή γνώσεων και πρακτικών εστίασε στους ακόλουθους τομείς:

  1. Πόσο ρυπαίνει η γεωργία;
  2. Ποια είναι η ευρωπαϊκή πολιτική (CAP) όσον αφορά τη ρύπανση από τη γεωργία;
  3. Επισκέψεις σε πολύ ανεπτυγμένους χώρους και ανάλυση εδάφους, αέρα, νερού αυτών των περιοχών
  4. Επίσκεψη σε αγροκτήματα που έχουν χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, πώς το λαμβάνουν;
  5. Πώς μπορεί να αλλάξει η γεωργία;
  6. Κυκλική οικονομία στη γεωργία: επιστροφή στην αρχή για να έχουμε ένα βιώσιμο μέλλον
  7. Δημιουργία & Υλοποίηση έργων μηδενικού αντίκτυπου

Οι δραστηριότητες  πραγματοποιήθηκαν τόσο σε εξωτερικούς χώρους όσο και στους χώρους του εταιρικού σχολείου της Πορτογαλίας όσο και της ευρύτερης περιοχής.

Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο GreenUPorto, όπου ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν σε ερευνητικά προγράμματα για κάθετους κήπους, υδροπονία, βρώσιμα έντομα, γενετική τροποποίηση, θερμοκηπιακές καλλιέργειες, αειφόρα γεωργία, τις εγκαταστάσεις της πρότυπης μονάδας KiwiGreenSun και το μουσείο WOW Experiences στο Πόρτο.

Επιπλέον, εκτός των παραπάνω επισκέφθηκαν το κάστρο στο Guimaraes, την ακτή Póvoa de Varzim στον Ατλαντικό ωκεανό, παρακολούθησαν πολιτιστικές εκδηλώσεις την πόλη της Μπράγκα, ανέβηκαν με τελεφερίκ το Πόρτο και ξεναγήθηκαν και σε άλλα σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής.

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close