ΚοινωνικάΟικονομία

Μεγάλη επιτυχία για το Δήμο Νέστου και τη ΔΕΥΑΝ

Άνοιξε ο δρόμος εμφιάλωσης νερού των πηγών παραδείσου στο Δήμο Νέστου με συντοπίτες μας του πρώτους επενδυτές

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

Υπεγράφη  για πρώτη φορά στη ΔΕΥΑΝ η συμφωνία για την εμφιάλωση νερού από τις πηγές του Παραδείσου, παρουσία και του Προέδρου της επιχείρησης  κ. Αργυράκη. Έτσι στις 26 Μαρτίου  υπεγράφη  σύμβαση ανάμεσα στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Νέστου και την εταιρεία ΕΔΕΜ για τη διάθεση 146.00 κυβικών μέτρων νερού ετησίως. Σκοπός είναι η εμφιάλωση και η πώληση του νερού από τις πηγές του Παραδείσου, που σύμφωνα με εργαστηριακές μελέτες η ποιότητα των υδάτων είναι άριστη.
Η ΔΕΥΑΝ έχει δικαίωμα εκμετάλλευσης έως 360.000 κυβικά μέτρα ετησίως όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Μιχάλης Αργυράκης σημειώνοντας πως η πρόσκληση είναι ανοικτή και γι΄ άλλους υποψήφιους επενδυτές για τη δημιουργία ιδιωτικών μονάδων εμφιάλωσης. Η ΕΔΕΜ θα εκμεταλλευτεί τα 146.000 κυβικά και απομένουν ακόμη  περίπου 220.000 κυβικά προς εκμετάλλευση για έναν ή και δυο υποψήφιους επενδυτές.
Η διοίκηση του Βαγγέλη  Τσομπανόπουλου έκανε την πρώτη πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εμφιάλωση νερών  το Σεπτέμβριο του 2017κι αμέσως υπήρξε ενδιαφέρον. Η γραφειοκρατία ξεπεράστηκε και με απόλυτη διαφάνεια έγιναν όλες οι αναγκαίες και τυπικές διαδικασίες. Είναι σημαντικό το γεγονός πως οι πρώτοι επενδυτές προέρχονται από την περιοχή του Δήμου Νέστου. Κατά συνέπεια  πρόκειται για τοπική εταιρία, που θα αναλάβει το έργο κατασκευής της μονάδας εμφιάλωσης νερού και τη διάθεση του στο κοινό. Η εταιρεία συστάθηκε για το συγκεκριμένο σκοπό και από τη δραστηριότητα της θα προκύψουν  σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία με το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας και όχι μόνο.
Η ΔΕΥΑΝ και ο Δήμος Νέστου συνολικά, θα έχουν επίσης σημαντικά  οφέλη αφού η ΔΕΥΑΝ από το εμφιαλωτήριο θα κερδίζει ετησίως 100.000 ευρώ καθαρά κέρδη. Μάλιστα η ΔΕΥΑΝ δεν θα έχει καθόλου έξοδα.
Το έργο είναι περίπου της τάξης των 4 εκατομμυρίων ευρώ.
 Όλες οι σχετικές αποφάσεις που αφορούν τη νέα επένδυση έχουν συζητηθεί στις συνεδριάσεις της ΔΕΥΑΝ και εγκρίθηκαν ομόφωνα.  Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close