ΠολιτικήΣημαντικά

Μέτρα ανακούφισης των δημοτών του δήμου Καβάλας προτείνει η παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση”

banner

 

Δελτίο τύπου

 

ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

 

Η κυβέρνηση με όλους τους μηχανισμούς της επιμένει μονομερώς στη γραμμή των μέτρων απομόνωσης και περιορισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προσπάθεια που στηρίζουν ΜΜΕ και δημοτικές αρχές αφήνοντας στο απυρόβλητο τις ευθύνες που απορρέουν από την πολιτική της συνεχούς υποβάθμισης του δημόσιου τομέα υγείας, της πρόληψης και της πολιτικής προστασίας. Αυτά τα αναγκαία μέτρα δεν μπορούν να αποδώσουν στο μέγιστο βαθμό όσο δεν περιλαμβάνουν χώρους υψηλής συγκέντρωσης εργαζομένων (Λιπάσματα, Πετρέλαια, Καπνομάγαζα κλπ) που δημιουργούν συνθήκες συγχρωτισμού και συνωστισμού, όσο δεν περιλαμβάνουν μέτρα στήριξης της λαϊκής οικογένειας.

Σήμερα για να έχει ουσιαστικό αντίκρισμα στους Καβαλιώτες το σύνθημα «Καβάλα μείνε σπίτι» πρέπει να ληφθούν μέτρα που να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την αποτελεσματική προστασία και στήριξη του λαού που δοκιμάζεται από την πανδημία, για να μην πληρώσει«το μάρμαρο» ακόμη μια φορά η λαϊκή οικογένεια. Διεκδικούμε:

  • Απαλλαγή από τα τροφεία στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστοί.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) για εργαζόμενους και επαγγελματίες που επηρεάστηκε με οποιοδήποτε τρόπο η εργασία και το εισόδημά τους ( απόλυση, βλαπτική μεταβολή, κλειστό μαγαζί κλπ) από την πανδημία.
  • Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου και το τέλος παρεπιδημούντων για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτωνγια όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια κ.λπ.).
  • Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, εργαζομένων και επαγγελματιών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
  • Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνουσε δομές του Δήμου, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ, που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.
  • Εξασφάλιση μέσων προστασίας για όλους τους εργαζόμενους του Δήμου.
  • Διενέργεια απολυμάνσεων σε δημοτικά κτίρια, στο αμαξοστάσιο, σε απορριμματοφόρα, σε κάδους, καθώς σε κοινόχρηστους πολυσύχναστους χώρους.
  • Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι”προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους.
  • Διασύνδεση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης του Δήμου με τις δομές ΠΦΥ που υπάρχουν στο Δήμο, προκειμένου να εξασφαλίζεται εκτός των άλλων, η συνταγογράφηση αναγκαίων φαρμάκων, ιδιαίτερα για ανήμπορους κατοίκους που δεν έχουνοικογενειακό γιατρό.

 

Καβάλα 24-03-2020

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 

 Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close