ΟικονομίαΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Μηνάς Βλαστάρης: “Η ανάπτυξη προοπτική της Θάσου θα στηριχθεί στο νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό

banner

Την άποψη ότι η αναπτυξιακή προοπτική της Θάσου περνάει μέσα από την έγκριση του νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, εξέφρασε στο kavalapoint.gr ο Δημοτικός Σύμβουλος Θάσου, Μηνάς Βλαστάρης.

 

“Το συγκεκριμένο θέμα έχει καθυστερήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Η διαμορφωμένη πρόταση έχει κατατεθεί στον Δήμο Θάσου και αυτό που περιμένουμε είναι να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο”, δήλωσε αρχικά, υποστηρίζοντας ότι η ευρύτερη ανάπτυξη του νησιού θα στηριχθεί στο νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, καθώς αυτό είναι που θα καθορίσει το οδικό δίκτυο, την επέκταση των οικισμών, την αναμόρφωση των λιμανιών, την οριοθέτηση των ρεμάτων και την βελτίωση των δικτύων ύδρευσης.

 

Αναφερόμενος στο οδικό δίκτυο σημείωσε ότι στο μεγαλύτερο μέρος του δεν έχει υποστεί σημαντικές βελτιώσεις από την εποχή που κατασκευάστηκε, δηλαδή από την τετραετία 1968 -1972. “Η βελτίωση του οδικού δικτύου του νησιού θα έχει πολλάπλά οφέλη για όλους τους τομείς της καθημερινότητας και της οικονομίας της Θάσου. Θα συμβάλει στην γρηγορότερη και ασφαλέστερη διακίνηση όχι μόνο των τουριστών, αλλά και των κατοίκων του νησιού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Επίσης, μέσα απο την βελτίωση του οδικού δικτύου θα δοθεί η δυνατότητα ανάδειξης αρκετών παραδοσιακών οικισμών, οι οποίοι μέχρι σήμερα εξακολουθουν να συνδέονται με το κέτρο του νησιού με χωματόδρομους. Παράλληλα, στην οικονομία και συγκεκριμένα στον πρωτογενή τομέα, θα εξασφαλιστεί ευκολότερη πρόσβαση στις καλλιεργούμενες εκτάσεις, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα επέκτασης τους και αύξησης του εισοδήματος των αγροτών”.

 

Τέλος, όσον αφορά τα δίκτυα ύδρευσης ο Μηνάς Βλαστάρης δήλωσε ότι οι σωληνώσεις είναι παλιές, καθώς κατασκευάστηκαν πριν πολλά χρόνια όταν ήταν αρκετά μικρότερος ο πληθυσμός και συνεπώς οι ανάγκες των  πολίτων. “Η διατομή των σωληνώσεων που είναι τοποθετημένες δεν είναι οι κατάλληλες για να ικανοποιήσουν τις σημερινές ανάγκες των Θάσιων. Οι σωληνώσεις αυτές είναι τοποθετημένες πριν από 30 χρόνια. Πρέπει να υπάρξει ενίσχυση των δικτύων ύδρευσης και να τοποθετηθούν σωληνώσεις με μεγαλύτερη διατομή”, σημείωσε προσθέτοντας ότι “Μόνο με την διαμόρφωση και την έγκριση του ΓΠΣ η Θάσος θα καταφέρει να αποτινάξει από πάνω της τον χαρακτηρισμό του κορεσμένου τουριστικού προορισμού”.Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close