Πολιτισμός

«ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ»: 
Συναυλία Επίλεκτων Μαθητών του ΔΩΚ στη Βάρνα της Βουλγαρίας

banner

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας ανακοινώνει τη συνέχιση των διεθνών ανταλλαγών που έχει οικοδομήσει τα τελευταία 30 χρόνια με ομόλογα ιδρύματα του εξωτερικού. Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι την Άνοιξη διοργανώσαμε μία συναυλία με τίτλο «Μουσικές Γέφυρες». Εκεί φιλοξενήσαμε επίλεκτους σπουδαστές από την Εθνική Σχολή Τεχνών “Dobri Hristov” της Βάρνας (Βουλγαρία), οι οποίοι παρουσίασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα με έργα κλασικής μουσικής.

Ενημερωτικά, η Εθνική Σχολή Τεχνών ιδρύθηκε το 1944 και το 1956 «βαπτίστηκε» στο όνομα του διαπρεπούς Βούλγαρου μουσικού και παιδαγωγού Dobri Hristov. Αρχικά ξεκίνησε ως Σχολή Μουσικής και στις αρχές της δεκαετίας του 1990 προστέθηκαν δύο νέα αντικείμενα: ο Κλασικός Χορός και οι Καλές Τέχνες. Το 2004 αναβαθμίστηκε σε Εθνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα όπου πλέον διδάσκονται 26 διαφορετικές ειδικότητες στους σπουδαστές της, ηλικίας 7 έως 18 ετών. Κάθε χρόνο, περίπου 60 απόφοιτοι ξεκινούν την πορεία τους στα τρία προαναφερθέντα αντικείμενα (Μουσική, Κλασικός Χορός, Καλές Τέχνες).

Φέτος, μια επετειακή χρονιά που σηματοδοτεί τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την ίδρυση του ΔΩΚ, οι διευθυντές των δύο ιδρυμάτων συμφώνησαν να συνεχίσουν την ανταλλαγή ταλαντούχων σπουδαστών μουσικής και τη δημόσια παρουσίασή τους σε συναυλία. Το σύνολο Bohemian Jazz Ensemble του καθηγητή μας Κρίστοφερ Μπάκα, μαζί με τρεις επίλεκτους σολίστ, προσκλήθηκε από την Εθνική Σχολή Τεχνών για να εκπροσωπήσουν το ΔΩΚ και την πόλη στη γείτονα χώρα, ενισχύοντας τις μουσικές γέφυρες που οικοδομήσαμε την προηγούμενη χρονιά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Απριλίου στη Δημοτική Πινακοθήκη της Βάρνας.

Στην αποστολή του ΔΩΚ μπορούν να συμμετάσχουν επιπλέον γονείς-κηδεμόνες των μαθητών και φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, οι οποίοι θα επιβαρυνθούν μόνο με τα έξοδα διαμονής-διατροφής (η μετακίνηση παρέχεται δωρεάν). Η αναχώρηση από την Καβάλα θα γίνει το πρωί της Τετάρτης 11/4 και η επιστροφή την Παρασκευή 13/4. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Γραμματεία του ΔΩΚ (τηλ: 2510.222119) έως τις 28/3.

 

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δ.Ω.Κ.                  Ο Πρόεδρος του Δ.Ω.Κ.

Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος                          Θεόδωρος ΤζατζάρηςΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close