ΟικονομίαΠρωτοσέλιδαΣημαντικά

Νέα μαρίνα και ενίσχυση του λιμανιού της Ιχθυόσκαλας

Στα άμεσα σχέδια του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας

banner

 

Σε πλήρη τροχιά ανάπτυξης έχει μπει καθώς φαίνεται το κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, “Απόστολος Παύλος”, κάτι που φάνηκε άλλωστε από τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην Κομοτηνή, αλλά και από τα επενδυτικά σχέδια του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας με την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας και υδατοδρομείου.

 

Το kavalapoint είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ΟΛΚ, Χρήστο Ηλιάδη ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα που πρόκειται να γίνουν στο λιμάνι της Καβάλας.

 

“Είμαστε εταίροι στο σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια ΑΜΘ και θεωρώ ότι θα βοηθήσει σημαντικά στην περαιτέρω βελτίωση των υποδομών του κεντρικού λιμένα της πόλης”, δήλωσε αρχικά ο Πρόεδρος του ΟΛΚ.

 

Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα προβλέπει την πραγματοποίηση έργων στον προσύνεμο μώλο του λιμένα “Απόστολος Παύλος”. Συγκεκριμένα προβλέπεται η επέκταση δικτύων ηλεκτροφωτισμού και ηλεκτροδότησης καθ’ όλο το μήκος του προσύνεμου μώλου, καθώς επίσης και επιδιορθώσεις κρηπιδωμάτων, αλλαγή δαπέδων και τοποθέτηση προσκρουστήρων τύπου Yokohama. “Πρόκειται για προσκρουστήρες που προτιμούν τα κρουαζιερόπλοια. Πέρυσι είχαμε τοποθετήσει μερικούς, αλλά η οδηγία που έχουμε λάβει από τις εταιρίες κάνει λόγο για τοποθέτηση προσκρουστήρων καθ’ όλο το μήκος του προσύνεμου μώλου”, διεκρίνισε ο Χρήστος Ηλιάδης.

Επίσης, σύμφωνα με την διοίκηση του οργανισμού ένα από τα κορυφαία έργα θεωρείται η δημιουργία πλωτών εγκαταστάσεων. “Στόχος μας πλέον είναι να βελτιστοποιήσουμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε στους χρήστες των πλωτών εγκαταστάσεων στο λιμάνι “Απόστολος Παύλος”. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε αυτό το κομμάτι σε πολύ καλό επίπεδο”, τόνισε προσθέτωντας ότι υπάρχει συνέχεια στον τομέα αυτό.

Ο ΟΛΚ έχει ήδη συντάξει ήδη ένα Τεχνικό υπόμνημα που αφορά την επέκταση των πλωτών εγκαταστάσεων στα δυτικά του υπήνεμου μώλου (στο ύψος του παλιού κολυμβητηρίου), με δυνατότητα χωροθέτησης μαρίνας, για την φιλοξενία μεγάλων σκαφών αναψυχής. “Παράλληλα με αυτό το έργο, προτείνουμε την πραγματοποίηση έργων στην περιοχή της ιχθυόσκαλας που αφορούν επέκταση της κρηπίδωσης από την Ιχθυόσκαλα μέχρι την θαλάσσια περιοχή στο ύψος του Δικαστικού Μεγάρου, με την ταυτόχρονη περαιτέρω επέκταση του προσήνεμου μώλου ο οποίος θα παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στον ελλιμενισμό αλιευτικών σκαφών. Όπως καταλαβαίνετε στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένα ασφαλές καταφύγιο – λιμάνι στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας, έτσι ώστε όλος ο αλιευτικός στόλος να μεταφερθεί από το κεντρικό λιμάνι στον φυσικό του χώρο. Με αυτό τον τρόπο το κεντρικό λιμάνι θα έχει την δυνατότητα να αναπτυχθεί μόνο ως τουριστικό και επιβατικό”, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΟΛΚ.Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close