ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα

Νέες αναταραχές στην ΒΦΛ με τη νέα χρονιά. Στον “αέρα” 135 υπάλληλοι.

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές
Νέες αναταραχές στην Βιομηχανία Λιπασμάτων με τη νέα χρονιά. Ήδη από το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς έχει τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση εισόδου στους χώρους εργασίας τους σε περίπου 135 υπαλλήλους οι οποίοι προέρχονται από τους πρώην απολυμένους. Ιδιωτική εταιρεία security επιτηρεί την είσοδο του εργοστασίου και δεν επιτρέπει την είσοδο σε όσους εργαζομένους δεν έχουν υπογράψει την σύμβαση εργασίας που ορίζει η επιχείρηση.

Πριν από λίγες μέρες ιδρύθηκε νέα εταιρεία με την επωνυμία “Λιπάσματα Καβάλας”, στην οποία φέρεται να έχει μεταφερθεί όλο το προσωπικό που απασχολείτο, στην “Λιπάσματα Νέας Καρβάλης” με την μορφή δανεισμού. Οι “απολυμένοι” υπάλληλοι σύμφωνα με το ιδιωτικό συμφωνητικό που είχαν υπογράψει στα τέλη του 2018 με όλες τις εταιρείες που διαχειρίζονταν εκείνη την περίοδο το εργοστάσιο (Centofaro, ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ, PFIC, “Λιπάσματα Νέας Καρβάλης”), επρόκειτο να παρέχουν τις υπηρεσίες τους ανεξάρτητα από το αν είχε προχωρήσει η προβλεπόμενη διαδικασία εξυγίανσης, και σε οποιαδήποτε επιχείρηση επρόκειτο να αναλάβει την διαχείριση του εργοστασίου από εκείνη την χρονική στιγμή και μετά.

Η νέα εταιρεία όμως που ιδρύθηκε από την διοίκηση Λαυρεντιάδη με την επωνυμία “Λιπάσματα Καβάλας” φαίνεται  να μην έχει αποδεχτεί το ιδιωτικό συμφωνητικό, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται η είσοδος σε 135 υπαλλήλους που ζητούν την εφαρμογή του. Την ίδια στιγμή 100 υπάλληλοι έχουν αποδεχτεί την μεταφορά τους από την “Λιπάσματα Νέας Καρβάλης” και προσέρχονται από χτες το βράδυ κανονικά στους χώρους εργασίας τους. Το αίτημα των 135 υπαλλήλων είναι απλά η εφαρμογή του ιδιωτικού συμφωνητικού από μεριάς της “Λιπάσματα Καβάλας” και δηλώνουν ότι μόλις αυτό γίνει αποδεκτό θα αποδεχθούν άμεσα την μεταφορά τους σε αυτή την εταιρεία και θα συνεχίσουν να δουλεύουν κανονικά.

Όπως φαίνεται η νέα χρονιά προμηνύει νέες εντάσεις την πολύπαθη Βιομηχανία Λιπασμάτων.Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close