ΠολιτικήΣημαντικά

Ντέμης Κοτσακίδης:
«Με προβληματίζει έντονα η δυσλειτουργία όλου του συστήματος»

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

Λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ζυγού, Ντέμης Κοτσακίδης, εμφανίζεται ανήσυχος για τα προβλήματα που συναντούν καθημερινά  οι πρόεδροι αλλά και για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται από το σύνολο των ανθρώπων που κλήθηκαν να τα επιλύσουν.

 

Μιλώντας στην εφημερίδα ΦΙΛΙΠΠΟΙ  είπε τα εξής:

 

«Με προβληματίζει έντονα η δυσλειτουργία όλου του συστήματος. Σα νέος πρόεδρος Κοινότητας πήγα και παρακολούθησα σχεδόν όλα τα δημοτικά συμβούλια. Υπάρχει μια κατάσταση μη παραγωγική η οποία μεταφέρεται και στην καθημερινότητα των Κοινοτήτων. Όταν σε ένα δήμο υπάρχει μία γενική δυσλειτουργία αυτή μεταφέρεται σ’ εμάς προσωπικά αλλά και στην καθημερινότητα των κατοίκων.

Ξεκινώ πρώτα από τη διοίκηση και στη συνέχεια στους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους. Κανείς δεν αναφέρεται στα πραγματικά προβλήματα που βιώνουμε, με μια Τεχνικη Υπηρεσία που έχει τρεις ηλεκτρολόγους. Με τον έναν λίγο πριν την συνταξιοδότηση του και τους άλλους δύο να είναι αναγκασμένοι οι άνθρωποι να παίρνουν τις άδειες τους μετά τις γιορτές διότι τα Χριστούγεννα τρέχανε να κρεμάσουν στολίδια. Σήμερα δεν υπάρχει σχεδόν κανείς αλλά οι ανάγκες τρέχουν.

Η υπηρεσία Πρασίνου λειτουργούσε μ’ ένα καλαθοφόρο όχημα  που ήταν σε λειτουργία και μ’ ένα ακόμη που είχε ένα σοβαρό τεχνικό πρόβλημα. Ένας ολόκληρος δήμος χωρίς καλαθοφόρο για τη δημοτική ενότητα Φιλίππων και κανείς δεν βγαίνει να το πει. Αναφέρομαι πρώτα από την πλευρά της διοίκησης από την οποία έχω και τις μεγαλύτερες απαιτήσεις διότι διοικεί αλλά και από την πλευρά των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης. Ολόκληρος δήμος και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή οδηγός για το γκρέιτερ, ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα το οποίο θα το βρούμε μπροστά μας. Έχουμε γκρέιντερ και δεν έχουμε οδηγό. Δεν πρέπει η διοίκηση να το φέρει ως θέμα; Κι αν το φέρει με σκοπό να μισθώσουμε έναν ιδιώτη θα πέσουνε να τη φάνε; Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει οδηγός και χρειάζεται άμεση λύση, αυτή είναι η ουσία.

Καλές οι συζητήσεις για το εργοστάσιο λιπασμάτων αλλά κι εμείς κάναμε ένα οργανόγραμμα και αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ηλεκτρολόγο, δεν έχουμε μαραγκό, σιδερά… και κάθε εβδομάδα υπάρχει κι ένα αίτημα από πρόεδρο Κοινότητας προς τη διοίκηση. Δεν υπάρχει κατάλληλο προσωπικό για να μας λύσει τα προβλήματα, τα αιτήματα μας πάνε στο βρόντο.

Συνεχίζεται το πρόβλημα με την καθαριότητα. Ήρθα σε επαφή με τον τοπικό αντιδήμαρχο Θόδωρο Παπαδόπουλο  και μου είπε ότι θα έρθουν κι άλλα άτομα. Αντίθετα, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Κυριάκος Σταυρίδης  μου είπε ότι δεν θα έρθουν άλλα άτομα. Κατανοώ ότι αρκετοί υπάλληλοι βρίσκονται σε άδεια αλλά οι καθημερινές ανάγκες τρέχουν. Οι προσλήψεις Κοινωφελούς Εργασίας καθυστερούν με αποτέλεσμα να ανησυχούμε ότι δεν θα προλάβουμε την περίοδο της Άνοιξης όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη για καθαρισμό χόρτων. Σίγουρα δεν ευθύνεται η διοίκηση γι’ αυτή την καθυστέρηση αλλά η ουσία είναι ότι είμαστε αντιμέτωποι μ’ ένα ακόμη πρόβλημα.

Ένας πρόεδρος άπειρος  σαν κι εμένα, βρίσκεται σ’ έναν κυκεώνα μεταξύ κάποιων ανθρώπων που τρώγονται μεταξύ τους. Δημοτικοί σύμβουλοι που φαγώνονται μεταξύ τους χωρίς καμία ουσία και σε σύντομο διάστημα αυτά τα προβλήματα θα έρθουν έντονα στη δική μας καθημερινότητα.

Εμείς σαν πρόεδροι βλέπουμε και μεταφέρουμε πράγματα στη διοίκηση πρώτα αλλά και στους υπόλοιπους συμβούλους, για να κάτσουν και να δώσουν λύσεις. Αντί όμως γι’ αυτό. ασχολούνται με δευτερεύοντα θέματα.

Μπορεί το Ζυγός και το Νέο Ζυγός να καλυφθεί στην καθαριότητα με τρεις ώρες κάθε δεκαπέντε μέρες;

Τους καλώ όλους να ασχοληθούν με αυτά τα θέματα, δίνοντας λύσεις στα σοβαρά προβλήματα καθημερινότητας του πολίτη.»

 

Πηγή: εφημερίδα «ΦΙΛΙΠΠΟΙ»Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close