ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Ο Χάνς-Γιόαχιμ Φούχτελ στο Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας

banner

Συνάντηση με τη δήμαρχο Καβάλας και το νέο Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανο

 

Επίσκεψη στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποιεί  από τις 6 μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου o Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός παρά τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Χάνς-Γιόαχιμ Φούχτελ, με την ιδιότητα του Εντεταλμένου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση.

Κατά την επίσκεψή του συναντήθηκε  σήμερα στο Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας με τη Δήμαρχο Καβάλας, κ. Δήμητρα Τσανάκα και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ.κ. Στέφανο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Δράμα όπου την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου γίνεται η έναρξη της συνάντησης εργασίας της ελληνογερμανικής συνέλευσης.

 

 

Υπό την ονομασία Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV) δημιουργήθηκε μέσα σε λίγα χρόνια ένα δυναμικό δίκτυο οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, κοινωνίας των πολιτών και οικονομικών φορέων. Την νομική βάση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης θέτει η συμφωνία της 5ης Μαρτίου 2010 μεταξύ της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ και του τέως Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στόχος της οποίας ήταν η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα. Εντεταλμένος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση διορίστηκε από την Ομοσπονδιακή Καγκελάριο στα τέλη Νοεμβρίου 2011 ο Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός παρά τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, κ. Hans-Joachim Fuchtel.

Στο επίκεντρο της δραστηριότητας της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης βρίσκεται η συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης επί συγκεκριμένων θεμάτων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο προσκήνιο δεν βρίσκεται η «υψηλή» πολιτική, αλλά η αντιμετώπιση των πρακτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση. Η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ειδημόνων και ενδιαφερόμενων μερών από τις δύο χώρες βρίσκεται στην καρδιά της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση συμβάλλει με την εργασία της στην αποδόμηση υφιστάμενων στερεοτύπων και στην βιώσιμη διασύνδεση των δύο πλευρών υπό το πνεύμα της ευρωπαϊκής ιδέας. Εργάζεται υπερκομματικά. Από την συνεργασία προκύπτουν προσωπικές σχέσεις, οι οποίες προωθούν την αλληλοκατανόηση, βελτιώνοντας έτσι και το κλίμα της ελληνογερμανικής συνεργασίας. Αυτό είναι και το θεμέλιο για μια μακροχρόνια συνεργασία με διάρκεια. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος δεν βρίσκονται οι γρήγορες επιτυχίες, αλλά η βιωσιμότητα.Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close