ΠολιτικήΠρωτοσέλιδαΣημαντικά

Ο Μάκης Παπαδόπουλος ζητά την παραίτηση του προέδρου της ΔΕΥΑΚ

banner

 

“Τα προβλήματα της ΔΕΥΑΚ έχουν όνομα: “Δήμητρα Τσανάκα””

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 24 Ιανουαρίου, και μετά από περιστατικά σοβαρών βλαβών στις εγκαταστάσεις των βιολογικών σταθμών της ΔΕΥΑΚ σε Άσπρη Άμμο και Δάτο, δώσαμε στη δημοσιότητα την αξιολόγηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την κακή λειτουργία των συγκεκριμένων βιολογικών σταθμών για τα έτη 2016 και 2017.

Περιμέναμε από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ και τη Δήμαρχο Καβάλας να αναλάβουν στοιχειωδώς τις ευθύνες τους για την ζημιά που έχουν προκαλέσει με τις επιλογές και τις αποφάσεις τους τα τελευταία 2 χρόνια.

 

Περιμέναμε να αντιληφθούν ότι με τις πράξεις τους δημιουργούν πολύ σοβαρούς κινδύνους για τη λειτουργία των δικτύων και των αντλιοστασίων της ΔΕΥΑΚ, θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ασφάλεια των εργαζόμενων και “παίζουν” ανεύθυνα με τη δημόσια υγεία των Καβαλιωτών.

 

Αντί για αυτό, πληροφορούμαστε συνεχώς ότι η εκδικητική συμπεριφορά και οι απειλές συνεχίζονται και ότι απομακρύνονται εργαζόμενοι με εμπειρία και τεχνογνωσία από θέσεις υψηλής ευθύνης και τοποθετούνται σε αυτές εργαζόμενοι που δεν έχουν τα προσόντα για να ανταποκριθούν σε τέτοιες θέσεις. Έτσι όμως δημιουργείταικίνδυνος (με απόλυτη ευθύνη της διοίκησης!) να προκαλούνται σοβαρές βλάβες στα δίκτυα ύδρευσης και συχνές διακοπές νερού μεγάλης έκτασης (όπως αυτή που συνέβη στις συνοικίες του Αγ.Λουκά και της Νεάπολης το καλοκαίρι) και να καταστρέφεται ηλεκτρολογικός και μηχανολογικός εξοπλισμός από λανθασμένη χρήση. Επίσης παρακολουθούμε καθημερινά στα μέσα ενημέρωσης, τόσο από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ όσο και από την ίδια τη Δήμαρχο, μία “εκστρατεία” ψεμάτων και λασπολογίας.

Επειδή λοιπόν η κατάσταση έχει πλέον φτάσει στο απροχώρητο και αισθανόμαστε μεγάλη ευθύνη απέναντι στους πολίτες,

επειδή εμείς δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι των καταστροφικών επιλογών της Δημάρχου Καβάλας και να σιωπήσουμε για όσα μαθαίνουμε εδώ και καιρό ότι συμβαίνουν στη ΔΕΥΑΚ,

επειδή δεν υπάρχει καμία αξιοπιστία για τη διοίκηση και τα διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης,

 

καλούμε τη Δήμαρχο:

 

  1. να απομακρύνει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ τον κ. Ξανθόπουλοαπό την Προεδρία του Δ.Σ. και από το Δ.Σ. γενικότερα
  2. να σταματήσει να ενθαρρύνει τις πρακτικές εκφοβισμού και τρομοκρατίας και τις εκδικητικές μετακινήσειςπου έχουν παραλύσει τη σωστή λειτουργία της επιχείρησης
  3. να κάνει δεκτή την πρότασή μας για σύσταση ειδικής Επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίουη οποία θα διερευνήσει σε βάθος τι συμβαίνει στη ΔΕΥΑΚ και θα αποτελείται από εκπροσώπους όλων των παρατάξεων και από ανεξάρτητους ειδικούς εμπειρογνώμονες. Όλα στο φως!
  4. να ανοίξει μία σοβαρή και ουσιαστική συζήτηση για το πώς θα γίνει η ΔΕΥΑΚ μία βιώσιμη επιχείρησηκαι τι μέτρα πρέπει να ληφθούν προς την κατεύθυνση αυτή. Στο Δημοτικό Συμβούλιο όμως, όχι στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις…

Καλούμε τη Δήμαρχο Καβάλας να αλλάξει εντελώς στάση απέναντι στη ΔΕΥΑΚ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΜΠΟΔΙΟ στην επίλυση των προβλημάτων της δημοτικής επιχείρησης.

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός ΣύμβουλοςΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close