ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Ο Νίκος Ξανθόπουλος για τις καθαρίστριες στα σχολεία εν μέσω κορονοϊού

banner

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Σωματείου Καθαριστών/ιων Σχολικών Μονάδων του Δήμου Καβάλας με εκπροσώπους παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.
Αφορμή η προετοιμασία ή –για να ακριβολογούμε– η μη προετοιμασία των διαδικασιών καθαρισμού των σχολείων του Δήμου Καβάλας 15 μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και σε συνθήκες πιθανόν, 2ου κύματος κρουσμάτων COVID – 19.
Αναγκαζόμαστε να αναφερθούμε δημόσια σε καταγεγραμμένες ενέργειες, συμπεριφορές της διοίκησης Μουριάδη, διότι αφενός πρέπει να ενημερωθεί η κοινή γνώμη κι αφετέρου δεν επιτρέπουμε ανευθυνότητα στον χώρο της παιδείας.
Από τον περασμένο Μάρτιο στα πλαίσια του ελέγχου που πρέπει να κάνουμε ως παράταξη της αντιπολίτευσης, θέτουμε προβληματισμούς στην διοίκηση Μουριάδη αναφορικά με την αντιμετώπιση και την προετοιμασία της, στο πεδίο αντιμετώπισης της πανδημίας.
Τελευταία φορά ρωτήσαμε τον κ. Μουριάδη για την προετοιμασία της δημοτικής αρχής ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 10-08-2020, παίρνοντας …. την καθησυχαστική απάντηση του Δημάρχου Καβάλας, πως όλα είναι εντάξει και να μην ανησυχούμε.
Εντύπωση μας προκάλεσε τότε το ύφος του Δημάρχου Καβάλας κ. Μουριάδη, ο οποίος μας χάρισε ακόμη λίγη από την ειρωνεία, με την οποία τον εφοδίασε αφειδώς η φύση.
Όλα αυτά μόλις λίγες μέρες πριν προκύψει το έλλειμα του καθαρισμού των σχολείων του Δήμου Καβάλας!
Τελικά αναρωτιόμαστε: πρόκειται για επιλογή ή ανικανότητα της διοίκησης Μουριάδη;
Είναι δυνατόν να μεταχειρίζεται κανείς με τέτοιο τρόπο, τον ευαίσθητο χώρο της παιδείας;
Μοιραία θυμίζουμε τον Σεπτέμβριο του 2014, τότε που η διοίκηση Σιμιτσή, μου παρέδωσε την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εν μέσω θύελλας σκανδάλων, λαθροχειριών, με μηδενικούς πόρους, χωρίς την οικονομική βοήθεια του Δήμου Καβάλας και με μια σχολική στέγη τραυματισμένη από το σεισμό του Μαΐου 2014 που είχε προηγηθεί.
Ανέλαβα την ευθύνη λειτουργίας των δημοτικών σχολείων του Δήμου Καβάλας με μηδενική ανοχή χρόνου, τα μάτια όλων στραμμένα επάνω μας, στοιχηματίζοντας στην αποτυχία, καταφέρνοντας όχι μόνο να λειτουργήσουμε τις σχολικές μονάδες υποδειγματικά την περίοδο 2014–2015, αλλά και να θέσουμε τις βάσεις για την μετέπειτα απρόσκοπτη λειτουργία τους.
Τι λοιπόν άλλαξε από τότε;
Μήπως οι πόροι είναι λιγότεροι;
Τίποτα από τα ανωτέρω δεν συντρέχουν σήμερα δεδομένου ότι οι πόροι είναι περισσότεροι, ειδικά για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, μιας και η ‘’κακή’’ σημερινή κυβέρνηση χρηματοδότησε επιπλέον το Δήμο Καβάλας με 600.000,00€ περίπου!
Τι συμβαίνει, λοιπόν, και ο Δήμος Καβάλας παρουσιάζει αυτά τα φαινόμενα;
Σίγουρα έχουν αλλάξει τα πρόσωπα, άλλαξε το ύφος, επανήλθε η αφ’ υψηλού θεώρηση των πραγμάτων!
Αναρωτιόμαστε, αναρωτήθηκε η διοίκηση Μουριάδη τι απαιτήσεις έχει ο Δήμος Καβάλας;
Είναι πιθανόν σε 3 χρόνια από σήμερα να επιχειρούμε απολογισμό χαμένων ευκαιριών, καθεστωτικών νοοτροπιών, ανάλογων με εκείνους της περιόδου Σιμιτσή;
Απογαλακτίστηκε άραγε ο Δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης και οι συνεργάτες του από νοοτροπίες και συμπεριφορές της περιόδου εκείνης;
Ελπίζουμε έστω και σήμερα, 1 χρόνο μετά την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου Καβάλας, να αναλογιστούν πως επιλέχτηκαν για να υπηρετήσουν τις σημερινές ανάγκες των δημοτών του Δήμου Καβάλας;

Για την δημοτική παράταξη Συνεργασία
Ο επικεφαλής

Ξανθόπουλος ΝικόλαοςΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close