Photo-Synthesis

ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

“O τόπος της ζωής μας”:
Μέτρηση ατμοσφαιρικής ρύπανσης: Λύσεις υπάρχουν, χρήματα υπάρχουν, αποτέλεσμα δεν υπάρχει!

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Είναι γνωστό ότι η λειτουργία των βιομηχανικών μονάδων, το κυκλοφοριακό και η καύση ξύλων για θέρμανση την περίοδο του χειμώνα επιβαρύνουν ιδιαίτερα την ατμόσφαιρα της περιοχής μας.

Από την αρχή της θητείας της, η Δημοτική Αρχή δεν ασχολήθηκε καθόλου με το ζήτημα της αξιόπιστης μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης τόσο στο αστικό κέντρο όσο και στην περιοχή της Ν.Καρβάλης. Ούτε συνεργάστηκε με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και με το ΤΕΙ ΑΜ-Θ, με σκοπό να γίνουν ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Η διοίκηση του Δήμου “ξέχασε” ότι από τον Μάιο του 2015 έχει υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με το ΤΕΙ ΑΜ-Θ για τη μελέτη ειδικών επιστημονικών θεμάτων. Θα μπορούσε δηλαδή να αναθέσει στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό μας ίδρυμα να διεξάγει μετρήσεις. Δυστυχώς, δεν το έκανε.

Όπως “ξέχασε” να αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη πρόταση που υπέβαλε ο Καβαλιώτης Καθηγητής στο Πολυτεχνείο Ξάνθης κύριος Γιώργος Γκαϊταντζής προς τον Δήμο μας! Η Δήμαρχος τη θυμήθηκε μόλις χθες, μόνο και μόνο για να δικαιολογηθεί στα ραδιόφωνα, χωρίς να έχει ασχοληθεί ποτέ για να την προωθήσει!

Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά, η Δημοτική Αρχή τρέχει πίσω από τα γεγονότα… Ό,τι και να λέει όμως στα ραδιόφωνα η Δήμαρχος Καβάλας, η αλήθεια είναι ότι αγνόησε και τις δύο δυνατότητες και δεν ασχολήθηκε με το πρόβλημα εδώ και 4 χρόνια!

 

Δεν μας κάνει εντύπωση. Την ίδια απόλυτη αδιαφορία έδειξε με τους βιολογικούς σταθμούς της ΔΕΥΑΚ σε Καβάλα και Δάτο, που τους άφηνε εδώ και 4 χρόνια να λειτουργούν ανεξέλεγκτα, χωρίς την απαραίτητη συντήρηση και ανανέωση του εξοπλισμού τους. Για να μην μιλήσουμε για τη χωματερή και τα προβλήματα που έχει… 

Καλούμε λοιπόν τη Δημοτική Αρχή:

 

  • να συνεργαστεί με την επιστημονική κοινότητα της πόλης, προκειμένου να βρεθεί μία μόνιμη και βιώσιμη λύση στο ζήτημα των μετρήσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή μας
  • να αξιολογήσει και να αξιοποιήσει ΑΜΕΣΑ όλες τις διαθέσιμες επιλογέςκαι τεχνολογίες που υπάρχουν
  • να αξιοποιήσει αδιάθετες χρηματοδοτήσειςείτε από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειάς μας είτε από αλλού, κυρίως για να διασφαλίσει την αγορά εξοπλισμού.

Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι, ενώ λεφτά υπάρχουν και στο ΕΣΠΑ και αλλού, η διοίκηση του Δήμου δεν έχει έτοιμα σχέδια, προτάσεις ή μελέτες. Δυστυχώς, όλα δείχνουν ότι δεν δουλεύει…

 

Η αδιαφορία της και η αναποτελεσματικότητά της αφήνουν τον τόπο χωρίς χρήσιμα έργα και χωρίς απαραίτητες υποδομές για τους δημότες.

 

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Ο Επικεφαλής

 

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός ΣύμβουλοςΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close