ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Ο υπουργός υποσχέθηκε χρήματα για την κάλυψη μέρους των εξόδων που κατέβαλε ο δήμος Καβάλας την περίοδο της φιλοξενίας των προσφύγων

banner

 

Δελτίο Τύπου δήμου Καβάλας

Θετική  εξέλιξη για τα συμφέροντα του δήμου μας, είχε η συνάντηση της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα. Ειδικότερα ο υπουργός, κατά την διάρκεια της προγραμματισμένης αυτής επαφής που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 στο γραφείο του στην Αθήνα, διαβεβαίωσε την δήμαρχο ότι άμεσα ο Δήμος Καβάλας, θα λάβει το ποσό των 50.000 ευρώ για την κάλυψη μέρους των εξόδων που κατέβαλε την περίοδο της φιλοξενίας των προσφύγων στο εκθεσιακό κέντρο της Ν. Καρβάλης, ενώ υποσχέθηκε ότι μέσα στο νέο έτος, θα επιλυθεί πλήρως το ζήτημα, με την καταβολή και του υπολοίπου ποσού, ώστε να καλυφθεί πλήρως η απαίτηση του δήμου, για το ποσό των 300.000 ευρώ, που είχε δαπανηθεί την περίοδο εκείνη και το οποίο έκτοτε εκκρεμεί.

Οι δύο πλευρές, με τον τρόπο αυτό, επιβεβαίωσαν το κλίμα εξαίρετης συνεργασίας που χαρακτηρίζει την μεταξύ τους σχέση και εγκαινίασαν έναν νέο δίαυλο επικοινωνίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού τα ζητήματα που αφορούν όλες τις παραμέτρους του προσφυγικού ζητήματος.

Μια τέτοια εξέλιξη γεννά νέες συνθήκες διαλόγου για την εξεύρεση λύσης, στο θέμα της φιλοξενίας των προσφύγων, στο πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου και την αποδοχή των προτάσεων του δήμου Καβάλας, για την συνολική διευθέτηση του προβλήματος, δεδομένου ότι, για την διοίκηση του δήμου, η περιοχή αυτή αποτελεί ζωτικό χώρο για την ανάπτυξη, όχι μόνο της Καβάλας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής και επειδή έχουν διαμορφωθεί σήμερα, οι κατάλληλες προϋποθέσεις που ευνοούν τα σχέδια αξιοποίησης της.

 Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close