ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα

Οι γονείς του 19ου Δημοκρατικού Σχολείου ζητούν από τον Δήμο λήψη μέτρων για την ασφάλεια στο σχολείο

banner
Με επιστολή τους στον Δήμο Καβάλας οι γονείς του 19ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας ζητούν την συνδρομή του Δήμου ώστε να ληφθούν μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ασφαλείας που υπάρχουν στο σχολείο, μετά από το περιστατικό που συνέβη, τις προηγούμενες ημέρες, με την κλοπή προσωπικών αντικειμένων μέσα από το χώρο του σχολείου.

Διαβάζουμε στην επιστολή:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 19ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου απευθύνεται στο Δήμο Καβάλας, για να ζητήσει τη συνδρομή του στην αντιμετώπιση θεμάτων ασφάλειας που έχουν προκύψει στο σχολείο μας.

Κατ΄ αρχάς, να σας ενημερώσουμε ότι στο σχολείο μας, τη Δευτέρα 18/01/21 κατά τη διάρκεια του ολοημέρου προγράμματος διδασκαλίας, τις μεσημβρινές ώρες, εισχώρησε εξωσχολικός, αγνώστων στοιχείων, έκλεψε από τη τσάντα της σχολικής καθαρίστριας και έγινε αντιληπτός και από μαθητές του σχολείου μας. Οι αρμόδιες αρχές, Αστυνομία και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ενημερώθηκαν από τη Διεύθυνση του σχολείου για τις δικές τους ενέργειες. Το ΔΣ του Συλλόγου, ως συλλογική έκφραση των γονέων που ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών τους, απευθύνεται στον Δήμο, που έχει τη διαχείριση των σχολικών κτιρίων, για κάποιες άμεσες παρεμβάσεις τις οποίες θεωρούμε απαραίτητες.

Η παρέμβαση, που κρίνουμε άκρως απαραίτητη και άμεση, είναι να τοποθετηθούν κάγκελα σε ένα σημείο που γειτνιάζει με τη σκάλα της αυλής η οποία οδηγεί στην είσοδο του σχολείου (και όπου αλλού θεωρείτε ότι χρειάζεται). Από εκείνο το σημείο είναι εύκολο κάποιος να εισέλθει στο σχολείο και μάλιστα πολύ κοντά σε μία από τις εισόδους του. Επίσης, σε εκείνο το σημείο υπάρχει απεριποίητη βλάστηση που διευκολύνει την είσοδο κάποιου χωρίς να τον αντιληφθούν. Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι ο Δήμος θα ανταποκριθεί άμεσα στο εύλογο και λογικό αίτημά μας.

Περαιτέρω, ζητάμε να εξεταστεί η δυνατότητα να τοποθετηθεί φύλακας ή ακόμα και άτομο γενικών καθηκόντων, έστω και προσωρινά αλλά αν είναι δυνατόν άμεσα. Ενέργεια που κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου, παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς να ξανανιώσουν ασφαλείς στο σχολείο τους, το δεύτερο σπίτι τους.

Τέλος, θα θέλαμε να εντάξετε στον προγραμματισμό σας την εξασφάλιση με σιδερένιο πλέγμα των παραθύρων του γυμναστηρίου που βρίσκεται σε ισόγειο χώρο στον χώρο της αυλής. Όπως είναι γνωστό, οι αυλές των σχολείων παραμένουν ανοιχτές μετά το πέρας του ημερήσιου προγράμματος και όλο το καλοκαίρι. Επομένως, πολλά παιδιά εισέρχονται και παίζουν στον χώρο έμπροσθεν του γυμναστηρίου με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν τα τζάμια του κτιρίου από κάποιο ατύχημα, όπως και έγινε το καλοκαίρι που μας πέρασε και αν σπάσει το τζάμι, η είσοδος στο σχολείο μπορεί να γίνει απρόσκοπτα.

Για μια τελευταία φορά, παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας, καθώς θεωρούμε το θέμα πολύ σοβαρό για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά κυρίως τους μικρούς μαθητές μας που θέλουν και θέλουμε να αισθάνονται ασφαλείς, σε ένα όσο το δυνατόν περισσότερο προστατευμένο περιβάλλον.

Με εκτίμηση για το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 19ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Καβάλας:

Ο πρόεδρος                                                    Χαράλαμπος Χρηστομάτης

Η γενική γραμματέας                                Ευφροσύνη Κολαξίδου”Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close