ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα

Οι Κτηνοτροφικοί σύλλογοι ΑΜΘ στο πλευρό των δημοσίων κτηνιάτρων

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές



Οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της ΑΜ-Θ, λάβαμε γνώση των αιτημάτων που διεκδικούν προς ικανοποίηση οι δημόσιοι κτηνίατροι (Π.Ε.Κ.Δ.Υ.), μέσω ανακοίνωσης που μας γνωστοποιήθηκε, από το παράρτημά τους στη Θράκη.





Όντας οι άμεσα επηρεαζόμενοι από τη λειτουργία της δημόσιας κτηνιατρικής δομής της χώρας μας και ως ο επαγγελματικός κλάδος που συνεργάζεται διά ζώσης με τους δημόσιους κτηνιάτρους στην πράξη και επί του πεδίου, γινόμαστε αρωγοί και κοινωνοί των δίκαιων και αυτονόητων διεκδικήσεών τους.

Άλλωστε εδώ και πολλά χρόνια, το μόνιμο και διαχρονικό αίτημα των συλλόγων μας, για προσλήψεις μόνιμων κτηνιάτρων στις κτηνιατρικές δομές της περιφέρειάς μας, έχει μείνει ουσιαστικά ανεκπλήρωτο.

Ως οι κατεξοχήν μάρτυρες εκτέλεσης της εργασίας τους, όταν αυτή επιτελείται επί του πεδίου και ιδιαίτερα σε περιόδους έξαρσης ζωονόσων αλλά και ζωοανθρωπονόσων, επιβεβαιώνουμε το επικίνδυνο και ανθυγιεινό του επαγγέλματός τους.

Ευχόμαστε τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματά των κτηνιάτρων να υιοθετηθούν άμεσα, από τα αρμόδια υπουργεία, γιατί με το ρυθμό που μειώνεται το ζωικό κεφάλαιο και οι κτηνοτρόφοι στην περιφέρειά μας, φοβόμαστε ότι σε μερικά χρόνια δεν θα υπάρχει αντικείμενο άσκησης των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

Ασφάλεια και ανάπτυξη στην κτηνοτροφία δεν μπορεί να υπάρξει, χωρίς ισχυρές κτηνιατρικές υπηρεσίες.

ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΜ-Θ

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Close