ΠολιτισμόςΠρωτοσέλιδαΣημαντικά

Όλα έτοιμα για τις Γιορτές της Παλιάς Πόλης στην Ξάνθη. Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

banner
Από το Σάββατο 31 Αυγούστου ως το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου η Ξάνθη ετοιμάζεται να υποδεχθεί τις Γιορτές της Παλιάς Πόλης. Μουσικές εκδηλώσεις, χορευτικά, εκδηλώσεις για παιδιά, πολύ κέφι και χορός θα κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο το φετινό καλοκαίρι. Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων. Στο τέλος του άρθρου υπάρχει και χάρτης με τα στέκια όλων των συλλόγων που συμμετέχουν!

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

20:30

Επίσημη έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης από τον Δήμαρχο Ξάνθης

20:45

Συναυλία

Χρήστος Νικολόπουλος, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γιάννης Σαββιδάκης

Με όπλα το καλό λαϊκό τραγούδι και την ποιότητα στη νυχτερινή διασκέδαση αλλά και την ισχυρή σχέση που διατηρούν με ένα μεγάλο κοινό, ο Χρήστος Νικολόπουλος, η Πίτσα Παπαδοπούλου και ο Γιάννης Σαββιδάκης κάνουν την εμφάνιση τους επί σκηνής ξέροντας ότι θα κερδίσουν το στοίχημα της επιτυχίας. Ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο μεγαλύτερος λαϊκός μας συνθέτης έχει αμέτρητα τραγούδια στο ενεργητικό του και μια αξιοζήλευτη πορεία γεμάτη επιτυχίες. Η Πίτσα Παπαδοπούλου, η κυρία του λαϊκού πενταγράμμου, με ιστορία και προσφορά δεκαετιών στο μουσικό μας τοπίο, με αμέτρητα τραγούδια, αληθινό πλούτο για την μουσική μας σκηνή και ο Γιάννης Σαββιδάκης, προικισμένος με υπέροχη φωνή που κουβαλάει ιστορία και θεωρείται ένας από τους πιο αγαπητούς τραγουδιστές Το πρόγραμμα συνοδεύει πολυμελής ορχήστρα με άριστους μουσικούς. Ένα πρόγραμμα που συνδυάζει την ποιότητα στη διασκέδαση με το αστείρευτο κέφι.

Νεανική Σκηνή Βασ. Σοφίας και Ύδρας

21:00

Disco party. «Disco drops vol 3»

Η ομάδα  Back Stage  αποτελείται από βετεράνους  dj’s. Για τρίτη χρονιά  αναλαμβάνουν  να  μας θυμίσουν αγαπημένες χορευτικές μελωδίες  από τα αμαρτωλά ‘60s και τα «λουλου- δάτα» ‘70s μέχρι τα φανταχτερά ‘80s και τα ποπ ‘90s. Συμμε- τέχουν οι dj’s της εποχής disco και όχι μόνο, που διασκέδα- ζαν το κοινό στα τότε θρυλικά νεανικά στέκια όπως  Pegasus, Comfusio, Tango, Θάμυρις, City, Fox, Fame,  Sugar,  Κήπος, Teenager  και άλλα. Εδώ λοιπόν η ντισκομπάλα θα γυρίσει και πάλι πάνω από την πίστα και τα πολύχρωμα φωτορυθμικά θα αναβοσβήνουν  σαν τρελά στον ρυθμό της Σαμάνθα Φοξ, της Νταϊανα Ρος, του Μάικλ Τζάκσον, των Bee Gees. Μπορεί τώρα να λείπουν οι βάτες, τα λαμέ και τα μαλλιά αφάνα και η χαίτη, δεν λείπει, ωστόσο, η διάθεση.

Οργάνωση Back Stage Team

Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης

«Χρήστος Παυλίδης», Ορφέως και Πινδάρου

19:00

Εγκαίνια εκθέσεων

Ίδρυμα Θρακικής  Τέχνης  και Παράδοσης. Καπναποθήκη «Π»,

αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού»

Έκθεση εικαστικών

«Διέξοδος 2018-2019»

10:00

Γέφυρα ποταμού Κόσυνθου

(καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών)

«Ιστορικοί  περίπατοι – Ξάνθη, παλιά πόλη»

κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

* Είσοδος ελεύθερη.  Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα γίνει μέσα στο Μουσείο

Οργάνωση:  ΦΕΞ – Λαογραφικό  και Ιστορικό Μουσείο Ξάν- θης– βιβλιοπωλείο Πυργελή

Σε τούτο τον εικαστικό,  αλλά  και ιστορικό περίπατο, οι εικόνες μπερδεύονται με τις μυρωδιές, οι ήχοι της πόλης  εμπλέκονται  στη βοή του σύγχρονου  γλεντιού, που από την «παραλία» ανηφορίζει για μια βδομάδα και συγκατοικεί στην ποικιλότροπη πραγματικότητα της πόλης. Μιας πόλης που δεν έπαψε ν’ αλλάζει, που δεν έπαψε  να ζει. Αρχή περιπάτου  στη γέφυρα ποταμού Κόσυνθου. Συμμετοχή 2€ η είσοδος  στο Μουσείο. Οργάνωση: ΦΕΞ – Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

19:30

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, Στην αυλή με τα χαμάμ

Παρουσίαση βιβλίου «Βικτώρια»

της Λίνας Μουσιώνη

Δυο γλυκύτατα πλάσματα θα ξεκλειδώσουν  τον κόσμο των ιστοριών η Βικτώρια και η Λίνα. Η πρώτη γεμάτη θάρρος  θα σας περιμένει αν και ντροπαλή  στην πιο παραμυθένια  αυλή  της πα- λιάς πόλης  ενώ θα έχει κάνει χώρο  για τη δεύτερη, την πολυ- γραφότατη και  πολυαγαπημένη μας  Λίνα Μουσιώνη.  Η συγγραφέας θα μας αφηγηθεί τη φρεσκοτυπωμένη ιστορία που σπάει τα στερεότυπα συμπεριφοράς.  Αλήθεια αφήνουμε χώρο για να δημιουργήσουν τα παιδιά τον χαρακτήρα τους; «Βικτώρια»

20:00

Πολυχώρος Λαογραφικού

και Ιστορικού Μουσείου Ξάνθης

Εγκαίνια έκθεσης

«Δημιουργίες…από χέρι»

21:30

Σπίτι Πολιτισμού  ΦΕΞ

Latin Salsa

Στη μεγάλη γιορτή του πολιτισμού και της συλλογικότητας που οι ίδιοι οι σύλλογοι  εκφράζουν,  το Εργαστήρι Λάτιν της ΦΕΞ δηλώνει παρόν. Οι Λάτιν ρυθμοί μας καλούν σε ένα πάρτι έως τις πρώτες πρωινές  ώρες. Μπορείτε να αντισταθείτε;

Οργάνωση:  ΦΕΞ -Εργαστήρι Latin Salsa  της ΦΕΞ

Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης Μουσικοχορευτική βραδιά με το «Θρηίκιο Ήχο»

Ο Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης, συμμετέχει και φέτος στις γιορ- τές της Παλιάς Πόλης, με ένα πρωτότυπο στέκι παραδοσιακής έκφρασης, ένα χώρο επικοινωνίας και επέκτασης των γευσι- γνωστικών εμπειριών. Καλώς να μας ορίσετε…

Στη σημερινή μας προσπάθειά  για μια συνδυασμένη  ανάδει- ξη της πολιτιστικής κουλτούρας και των τοπικών προϊόντων συμπράττει και το Ξανθιώτικο σύνολο «Θρηίκιος ήχος». Ένα παραδοσιακό σχήμα που ξεκίνησε το 2012 από το τμήμα πα- ραδοσιακής  μουσικής του Λυκείου Ελληνίδων, με καθηγητή τον διακεκριμένο μουσικό Κυριάκο Γκουβέντα. Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε δεκάδες μουσικές και χορευτικές εκδη- λώσεις.  Η μέριμνα  των μελών  του σχήματος για τη μελέτη της παραδοσιακής  μουσικής και την εξέλιξή της, τους οδή- γησε στην έκδοση  και κυκλοφορία  του πρώτου  τους παρα- δοσιακού τραγουδιού, με τίτλο «Ηρθι κιρός».  Το ρεπερτόριό του με τη συνεργασία φίλων  μουσικών  συχνά επεκτείνεται και στους παραδοσιακούς ρυθμούς της υπόλοιπης Ελλάδας. Συμμετέχουν οι Αλέξης Κοκκαλίδης, τραγούδι και λύρα Θρά- κης, Ηρακλής Ψωμαδόπουλος στην γκάιντα και καβάλι, Τάσος Δασκαλόπουλος στο λαούτο και Γιώργος  Παπαδόπουλος  στα κρουστά.

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

Ποντιακή βραδιά με τους Γιώργο Παπαγιαννίδη στο τραγούδι και τον Παναγιώτη Κοργιαννίδη λύρα

Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης»

Μουσική βραδιά

Τραγούδι Γιώργος Γραβάνης, κλαρίνο Κώστας Νικολάου

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη»

Θρακιώτικη βραδιά με τους Δούκα Θανάση γκάιντα, Αντρέα Τσαρακλή κλαρίνο, Δημήτρη Μπεζιργιαννίδη ακορντεόν, Γιάννη Σαρχοσάκη κρουστά

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Πρωτοπόροι» Λεύκης Ξάνθης

Το πρόγραμμα ανοίγει τις γιορτές με τους «Λαϊκούς Διαβάτες» τον Αντώνη και Γιώργο  Δρίγκα μαζί με τον Σάκη Καζάκο οι οποίοι ενώνουν  τις ιδιοσυγκρασίες τους, αποδίδοντας φανταστικά ηχοχρώματα.  Με τη δική τους συνταγή ξετυλίγουν μπροστά μας ένα ρεπερτόριο συνδεδεμένο με τις μνήμες μας, με γνωστά και αξέχαστα τραγούδια, μουσικές αυθεντικές, μελωδίες μοναδικές, που θα οδηγήσουν  το κέφι σας σε ρυθμούς ξέφρενους.

Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης, «Αλησμόνητες Πατρίδες»

Παραδοσιακό γλέντι με μουσικές από όλη την Ελλάδα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

20:30

Συναυλία με τις Λένα Αλκαίου και Ζωή Παπαδοπούλου

Οι δύο σπουδαίες και χαρισματικές ερμηνεύτριες, σε μία μουσική συνάντηση στην σκηνή Θα παρουσιάσουν  ένα ξεχωριστό, αυθεντικό, και ιδιαίτερα ψυχαγωγικό  πρόγραμμα, με τις επιτυχίες τους, αλλά και αγαπημένα τραγούδια της ελληνικής δισκογραφίας.

Η Λένα  Αλκαίου,  η σημαντική αυτή ερμηνεύτρια, θεωρείται από πολλούς από τις πιο γνήσιες λαϊκές τραγουδίστριες της γενιάς της και έχει κερδίσει επάξια την αγάπη και την εκτίμηση του κοινού. Παραμένει στην πρώτη γραμμή, σφραγίζοντας με τις αψεγάδιαστες ερμηνείες  της πολλά και απαιτητικά είδη του ελληνικού τραγουδιού. Στις ζωντανές  της εμφανίσεις  ξεσηκώνει και ενθουσιάζει το κοινό με τα τραγούδια της.

Η Ζωή  Παπαδοπούλου  είναι  μια  από τις πιο γνήσιες  και αγαπημένες  ερμηνεύτριες  του λαϊκού και έντεχνου  τραγουδιού. Η ιδιαίτερη χροιά της φωνής  της μαγεύει  το κοινό και τα τραγούδια που ερμηνεύει  ξεσηκώνουν  τον κόσμο, ενώ τα περισσότερα από αυτά αποτελούν διαχρονικά διαμάντια του σύγχρονου  ρεπερτορίου.  Έχει ξεχωρίσει  για τις σημαντικές συνεργασίες  της με την Χαρούλα Αλεξίου, τον Δημήτρη Μητροπάνο,  τον Κώστα Μακεδόνα, τον Δημήτρη Μπάση κ.α.. Η σκηνική της παρουσία είναι δυναμική και η επικοινωνία της με τον κόσμο ξεχωριστή.

Οι δύο κυρίες  του ελληνικού  πενταγράμμου  θα είναι πλαισιωμένες από πολυμελή ορχήστρα, αποτελούμενη από εξαίρετους μουσικούς  και καλλιτεχνική διεύθυνση  του Κωνσταντίνου Βελλιάδη.

Λαογραφικό  και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

10:00

Έκθεση  – ξενάγηση

«Ξάνθη 1919 – 2019 / Ξάνθη ελεύθερη»

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Στην αυλή με τα χαμάμ

19:30

Παρουσίαση βιβλίου

«Το χρυσαφένιο κουκούτσι»

Για παιδιά και όχι μόνο, του συγγραφέα Παναγιώτη Δημητρόπουλου.

Οργάνωση:  ΦΕΞ  – βιβλιοπωλείο Πυργελή

Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης

Αγίου Γεωργίου  1

20:00

Sweets on the street

Το  Λύκειον   των Ελληνίδων  Ξάνθης σας προσκαλεί σε ένα διήμερο event, γεμάτο από γλυκές δημιουργίες με ζάχαρη και κανέλα, με την συνδρομή της Φελίσιας Ραντζόγλου και Θεόδωρου Γιαλάογλου.

Πολυχώρος Λαογραφικού

και Ιστορικού Μουσείου Ξάνθης

20:00

Εγκαίνια έκθεσης

«Quilling της Δόμνας Παπαδοπούλου»

Σπίτι Πολιτισμού  ΦΕΞ

20:00

Swing party «Lindy Hop»

Το Lindy Hop  Xanthi  επιστρέφει για 7η χρονιά στα πολιτιστικά δρώμενα  της πόλης ανοίγοντας τη σεζόν όπως κάθε χρόνο με ένα Swing  Party στις  Γιορτές Παλιάς Πόλης.

Οργάνωση:  ΦΕΞ -Εργαστήρι Lindy Hop [Swing]

Πλατεία Δημοκρατίας

Θερινό Δημοτικό Αμφιθέατρο

(έναντι Δημαρχείου)

21:00

Μουσικοχορευτική παραδοσιακή βραδιά «Όπου το χθες συναντάει το σήμερα»

Ο  πολιτιστικός   σύλλογος    «Θάμυρις»   και  το  μουσικό  σχήμα «Εβρίτικη  Ζυγιά»  σας ταξιδεύει σε μια ιδιαίτερη βραδιά.

Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης

Παραδοσιακό γλέντι με τους

«Ταξιδιώτες της Παράδοσης»

Το ποιοτικό παραδοσιακό χαρμάνι που δημιουργήσαμε, με τα εκλεκτά αρώματα από ντόπιες γευστικές απολαύσεις, τους διαχρονικούς ρυθμούς και τα μουσικά ακούσματα της Ελλάδας, συνεχίζεται  για άλλη μια βραδιά  στο στέκι μας. Την επιτυχία του εγγυάται μια παρέα μουσικών, συνοδοιπόρων και φίλων του Συλλόγου μας, οι δικοί μας «Ταξιδιώτες της παράδοσης». Ένα ευχάριστο μουσικό σύνολο που σέβεται τις πολιτισμικές ιδιαιτερότητες της πατρίδας μας. Μια μελωδική  παρέα, που αναζητεί μέσα από το τραγούδι και το χορό την αλληλεπίδραση μουσικού και χορευτή. Ένα σύνολο καλλιτεχνών που με την παράδοση έχει μια πανέμορφη βιωματική και μυσταγωγική σχέση, απαραίτητη προϋπόθεση  για το αυθόρμητο γλέντι. Σας περιμένουμε,  αφού  θαυμάσετε  τα παλιά αρχοντικά και περιηγηθείτε στα στενοσόκακα της πόλης μας σας, να απολαύσετε θρακιώτικες  νοστιμιές από επιλεγμένα μαγαζιά, να γίνουμε μια παρέα, να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε όλοι μαζί.

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

Ποντιακή βραδιά παρέα με τον Στάθη Πορφυρίδη στην λύρα και το τραγούδι

Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης

«Ο Λεπενιώτης»

Μουσική βραδιά

Τραγούδι  Παγώνα  Αθανασίου και Γιάννης  Μίγγος, κλαρίνο Αλέξανδρος Τσουμάνης.

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος

«Η Θράκη»

Θρακιώτικη βραδιά

Με τους Βαγγέλη Δωρόπουλο γκάιντα, Μαρία Κιάκου τραγού- δι, Σπύρο Κούκκο βιολί και λύρα, Τάσο Φουρλάκη πλήκτρα.

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος

«Πρωτοπόροι» Λεύκης Ξάνθης

Συντροφιά με την λαϊκή ορχήστρα του «Ανέστη Χατζημεστή»

Ένα μουσικό καταξιωμένο ξανθιώτικο σχήμα. Καλλιτέχνες ξε- χωριστοί με μεγάλο ταλέντο και εμπειρία, θα μας ταξιδέψουν μουσικά σε φανταστικά πεντάγραμμα  του παρόντος  και του παρελθόντος.  Στα πλήκτρα ο Ανέστης Μελισσόπουλος.  Αυτή βέβαια η μουσική επένδυση,  αγκαλιάζει και δένει  αρμονικά με την χαρισματική φωνή  της Μάνιας Ασλάνογλου, ενός πραγματικά  γνήσιου  ταλέντου στο λαϊκό, ρεμπέτικο,  ακόμα και στο δημοτικό τραγούδι.

Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης

«Αλησμόνητες Πατρίδες» Μικρασιάτικο γλέντι και συνέχεια με ρεμπέτικο-λαϊκό πρόγραμμα

Οι ήχοι της Ανατολής από την Καππαδοκία μέχρι την Σμύρνη συντροφιά με εκλεκτούς μεζέδες.

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

20:30

Βραδιά Λαογραφίας

Τα φιλοξενούμενα  χορευτικά και τα χορευτικά συγκροτήματα των λαογραφικών συλλόγων της πόλης μας, θα χορέψουν χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Συμμετέχουν  οι πολιτιστικοί σύλλογοι  Καστανιάς «Η ΓΕΝΝΕΤΕΙΡΑ», Θρακιωτών  Επαρχίας  Νέστου, Διομήδειας,  Ποντίων Ν. Ξάνθης, Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης, Κιμμέριων «Ο Αμφέραος», Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, Δραμινών Ν. Ξάνθης «Αγία Βαρβάρα» και Προσοτσάνης «Μέγας Αλέξανδρος».

Νεανική Σκηνή – Βασ. Σοφίας και Ύδρας

20:00

Συναυλία με τους «Eclipse», «The Rest», «Soundblast», «Fifth Dimension»

Το Μουσικό Εργαστήριο του Αγγέλου Μουρβάτη παρουσιάζει τα συγκροτήματα που δημιουργήθηκαν  μέσα από το project «Δημιουργία συγκροτημάτων από μαθητές».

Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης

Αγ. Γεωργίου 1

18:00

Παιδική εκδήλωση

«…παραμύθι ν’ αρχινήσει!»

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης σε συνεργασία  με την  ΚοινΣΕπ Οξυγόνο και 25 παιδιά ηλικίας 8-12 ετών, θα παίξουν,  θα διασκεδάσουν,  θα μάθουν  και στο τέλος  θα γράψουν το δικό τους μικρό παραμύθι, παρέα με ήρωες  γνωστών και αγνώστων παραμυθιών. Μέσα από την αφήγηση και τις βιωματικές δραστηριότητες, τα παιδιά θα πάρουν  μια γεύση από τις μεθόδους που τα επιτρέπουν να κατανοούν νοήματα, να απελευθερώνουν  την δημιουργικότητά τους, να αναπτύσσουν  την αυτοπεποίθηση, τη φαντασία, τον λόγο και την κριτική τους σκέψη.  Η συγκεκριμένη δράση ενισχύει την έννοια και το βίωμα της φιλαναγνωσίας σε βάθος χρόνου, επιτρέποντας στα παιδιά να ανακαλύψουν το λεξιλόγιο και την ευφάνταστη χρήση του λόγου με τρόπο που θα τους προσφέρει απόλαυση και διασκέδαση, πέρα από την ανάπτυξη της αντιληπτικής και κριτικής ικανότητας. Υπεύθυνος υλοποίησης: Δημήτρης Μπουζάρας. Είσοδος 5 ευρώ. Κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα 2541028188 και 6974586742.

Σκηνή Νησάκι – Ορφέως και Πινδάρου

19:30

«Αφήγηση παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους…»

Μια   φορά κι  έναν καιρό μια παρέα  φίλων  που αγαπά τα λαϊκά παραμύθια έφτιαξε την ομάδα «ΠαραμυθοΘράκες».  Από τότε ανταμώνουμε, μικροί και μεγάλοι, και αφηγούμαστε παραμύθια, με το δικό μας τρόπο και τη δική σας βοήθεια. Για να γίνει αφορμή το  παραμύθι  να  ζήσουμε όλοι καλύτερα…

Οργάνωση – Επιμέλεια: Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης- «ΠαραμυθοΘράκες»

Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης

Αγ. Γεωργίου 1

19:30

«Εκτελούνται έργα… στην παλιά Ξάνθη»

Το Λύκειο  των Ελληνίδων Ξάνθης, σε συνεργασία  με τις «Αλλιώτικες Προτάσεις» σας προσκαλεί  και φέτος στην εκδήλωση «Εκτελούνται έργα…. στην παλιά Ξάνθη». Έτσι αναγκαζόμαστε να περπατήσουμε από σοκάκια, στενά και άγνωστες οδούς. Γνωρίζουμε όμως κρυμμένες  ιστορίες, μασάλια και σημεία της παλιάς εποχής. Αφήγηση από τον καθηγητή Δημήτρη Γκαγκαλίδη, διάρκειας 1 ώρας,  με αφετηρία το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης. Σας περιμένουμε…

Λαογραφικό  και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

20:00

«Η Ξάνθη και η επαρχία της στην δίνη του Α’ Παγκοσμίου  πολέμου – Οι επιχειρήσεις των εμπολέμων στην περιοχή και τα προσφυγικά ρεύματα»

Ομιλία του κου Ιωάννη Μπακιρτζή, επίκουρου  καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας  Δ.Π.Θ. Οργάνωση:  ΦΕΞ -Λαογραφικό  και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης

Αγ. Γεωργίου 1

20:00

Sweets on the street

Το Λύκειον  των  Ελληνίδων  Ξάνθης σας προσκαλεί σε ένα διήμερο  event,  γεμάτο από γλυκές δημιουργίες με ζάχαρη  και κανέλα, με την συνδρομή της Φελίσιας Ραντζόγλου και Θεόδωρου Γιαλάογλου.

Σπίτι Πολιτισμού  ΦΕΞ

20:00

Βραδιά παρουσίασης των εργαστηρίων Tai Chi Chuan της ΦΕΞ

Οργάνωση:  ΦΕΞ -Εργαστήρι  Tai Chi Chuan  του αυθεντικού Yang στιλ.

Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης

«Ελληνικό Πανηγύρι»

Μια μουσική  πρόταση  διαφορετική  φέρνει  στο  στέκι  των Εβριτών η παρέα των σημερινών μας μουσικών. Θα μας κρατήσουν συντροφιά με ένα αμάλγαμα από γνωστά διαχρονικά παραδοσιακά τραγούδια που διαμόρφωσαν  μουσικά την εποχή μας. Αντιπροσωπευτικά τραγούδια όλης της Ελλάδας που έχουν ερμηνευθεί από πολλούς σημαντικούς καλλιτέχνες και κάποια από αυτά άλλαξαν για πάντα την πορεία του δημοτικού μας τραγουδιού. Αναμφισβήτητα αξιόλογοι καλλιτέχνες όλοι τους, έχουν ενώσει τις μουσικές τους γνώσεις και συνεχίζουν με τον ενθουσιασμό, το πείσμα και τη δύναμη των ανθρώπων που πιστεύουν ότι έχουν να προσφέρουν  κάτι στο χώρο της μουσικής μας παράδοσης. Μας υπόσχονται να φτιάξουν μια ονειρική ατμόσφαιρα που θα πατάει σε ρυθμούς αυθεντικούς. Ένα μουσικό σεργιάνι που θα γίνει ταξίδι κεφιού  και θα καταλήξει σε γιορτή χορού. Γιάννης Μίγγος τραγούδι, λαούτο και κλαρίνο,  Γιώργος  Απρίλης τραγούδι  και κιθάρα, Χριστίνα Μίγγου τραγούδι και κρουστά, Απόστολος Καβαρατζής πλήκτρα και φιλική συμμετοχή Γιώργος Μίγγος στο κλαρίνο.

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

Ποντιακή βραδιά

Παρέα με τον μοναδικό  Στάθη Νικολαΐδη στο τραγούδι,  τον Δημήτρη Ξενιτόπουλο στην λύρα και τον Κώστα Ζώη στο νταούλι.

Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης

«Ο Λεπενιώτης»

Μουσική βραδιά

Τραγούδι Πάνος Πετεινός, Κώστας Μπανιώτης, Παναγιώτης Ούτος, κλαρίνο Κώστας Νικολάου.

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος

«Η Θράκη»

Θράκη και πάλι με τους  Βαγγέλη Δωρόπουλο  γκάιντα και τραγούδι, Γιάννη Κοτσαμπάση ακορντεόν,  Αλέξανδρο Τσάκο κρουστά.

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος

«Πρωτοπόροι» Λεύκης Ξάνθης

Ο γνωστός πλέον σε όλους Νίκος  Στογιαννίδης  με το νεανικό καλλιτεχνικό του ταλέντο, παρέα με τον Μάριο Κιοσσέ, αποτελούν για την πόλη  της Ξάνθης  και όχι μόνο, μια επιτυχημένη και μοναδική στο είδος της συνταγή για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τα κλασσικά ρεπερτόρια και να απολαύσουν  δημιουργίες νεανικές, πιπεράτες, ικανές να σας απογειώσουν κάτω αλλά και… πάνω στα τραπέζια.

Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης

«Αλησμόνητες Πατρίδες»

Μικρασιάτικο γλέντι και συνέχεια με ρεμπέτικο-λαϊκό πρόγραμμα

Οι ήχοι της Ανατολής από την Καππαδοκία μέχρι την Σμύρνη συντροφιά με εκλεκτούς μεζέδες.

ΤΡΙΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

20:30

Συναυλία με τους «Εμιγκρέ»

Ένα από  τα σημαντικότερα  ελλη- νικά  συγκροτήματα  της  Pop και Rock σκηνής που έχει αφήσει το δικό του  στίγμα  στην  ελληνική μουσική σκηνή. Δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο  του 1998 στην Θεσσαλονίκη  και  στα 20 χρόνια ύπαρξης  πολλές είναι οι συνεργασίες  του, ανάμεσα  στις οποίες ξεχωρίζουν  αυτές  με τους Σταμάτη Κραουνάκη,  Λαυρέντη Μαχαιρίτσα,   Αντώνη   Ρέμο, Goran Bregovic, Stavento,  Γιώργο Μαζωνάκη,  Θοδωρή Αθερίδη, Λάκη Παπαδόπουλο,  Γιάννη Σπανό, Φίλιππο  Πλιάτσικα, Χρήστο Δάντη, Ελένη Δήμου, Κώστα Λειβαδά, Δήμο  Αναστασιάδη, Ηρώ,  Σοφία Βόσσου, Στάθη Παναγιωτόπουλο, Μαρίνα Σκιαδαρέση κ.α.

Με τον φρέσκο  ήχο τους και τις ξεχωριστές ενορχηστρώσεις υπό την συνθετική καθοδήγηση του δημιουργού κιθαρίστα    Γιάννη “emigre”  Χανιωτάκη, το συγκρότημα  εξακολουθεί   να  λανσάρει μία  νέα πρόταση  στο  χώρο της Ελληνικής δισκογραφίας.

Νεανική Σκηνή – Βασ. Σοφίας και Ύδρας

20:00

Συναυλία με τους «Memento Mori», «Mouthless Dogs»

Το Μουσικό Εργαστήριο του Αγγέλου Μουρβάτη παρουσιάζει τα συγκροτήματα που δημιουργήθηκαν  μέσα από το project «Δημιουργία συγκροτημάτων από μαθητές».

Σκηνή Νησάκι – Ορφέως και Πινδάρου

19:00

Παιδική εκδήλωση «Το φιδάκι της Ευρώπης»

Τα παιδιά,  6-12  ετών,  θα έχουν  την δυνατότητα  με την μορφή παιχνιδιού σε επιδαπέδιες  διαστάσεις να συμμετέχουν σε μια διαδραστική εκπαιδευτική διαδικασία, με δοκιμασίες, γρίφους, κρυμμένες γνώσεις κλπ, μέσω της οποίας θα γνωρίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις χώρες  που την αποτελούν, τα δικαιώματά των ευρωπαίων  πολιτών και τις γλώσσες των χωρών  της Ε.Ε.

Επιμέλεια Ζώη Βαμβακά, Πολιτικός Επιστήμονας, υπεύθυνη Πληροφόρησης και Επικοινωνίας.

Οργάνωση: Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ξάνθης

Λαογραφικό  και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Στην αυλή με τα χαμάμ

21:30

Ταξιδεύοντας στην Ξάνθη του ’70

Με μια διάθεση ανάλαφρη και χιουμοριστική, θέλουμε να μελετήσουμε την σύγχρονη Ξάνθη.

Οργάνωση:  ΦΕΞ – Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – Ράδιο Ξάνθη 93,5

Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης

Αγ. Γεωργίου 1, Αυλή

20:30

Παράσταση

«Ο Καραγκιόζης Φούρναρης»

Ο Χατζηαβάτης   αποκτά δική του επιχείρηση, ένα φούρνο. Δεν ξέρει από  φούρναρης και ψάχνει να βρει κάποιον να συνεταιριστεί. Ιδανικότερος    συνεταίρος απ τον Καραγκιόζη δεν υπάρχει, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη φούρναρη. Ο κόσμος καταφθάνει  μαζί με φαγητά για να τα ψήσει ο νέος φούρναρης. Τα προβλήματα όμως αρχίζουν όταν οι μυρωδιές  φθάνουν στο σεράι και ο Πασάς αντιλαμβάνεται ότι ανάμεσα στα φαγητά που είναι για ψήσιμο υπάρχει ένα γεύμα βασιλικό, μια χήνα παραγεμισμένη. Η εξουσία θέλει να βάλει «χέρι»  στο φαΐ του κόσμου.  Ο Καραγκιόζης θα υποκύψει στις προσταγές της; Είσοδος 3€.

Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης

Θρακιώτικη μουσικοχορευτική βραδιά

Ο Σύλλογος  Εβριτών Ξάνθης, αποτελεί τον κρίκο μιας πολιτισμικής αλυσίδας  που οραματίζεται και δημιουργεί  πάνω στην έννοια της παράδοσης.  Με την ίδια φιλοσοφία, δεκαετίες τώρα υπηρετεί το θεσμό των Γιορτών της Παλιάς Πόλης και λειτουργεί  το στέκι του. Ντόπιες  λιχουδιές,  θρακιώτικα αποστάγματα, παραδοσιακοί καλλιτέχνες, επίδοξοι χορευτές, απαιτητικοί επισκέπτες,  σμίγουν κάτω από το φως του φεγγαριού δημιουργώντας  μια γευστική – μουσικοχορευτική πανδαισία.

Στα πλαίσια αυτά, απόψε θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε ένα χορευτικό ξεφάντωμα χωρίς φραγμούς, με το πιο εκφραστικό ίσως μουσικό σχήμα των γιορτών Παλιάς Πόλης. Ταλαντούχοι μουσικοί, με πολύ μεράκι, θα μας αποζημιώσουν με αυτοσχεδιασμούς, γνώριμες  μελωδίες,  ακούσματα που αγαπήσαμε  και ρυθμούς που όλοι μας χορέψαμε, ιστορίες κατάλληλα διαμορφωμένες   που θα μας ξεναγήσουν  στον αμύθητο θησαυρό της Θρακιώτικης παράδοσης.

Το σχήμα που θα μας κρατήσει συντροφιά απαρτίζουν οι Γιάννης Κουμής τραγούδι και καβάλι, Ηρακλής Ψωμαδόπουλος γκάιντα, Δημήτρης Μπεζιργιαννίδης  ακορντεόν  και Αλέξανδρος Τσάκος κρουστά.

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

Ποντιακή βραδιά

Παρέα με τον μοναδικό  Στάθη Νικολαΐδη στο τραγούδι,  τον Δημήτρη  Ξενιτόπουλο  στην λύρα  τον Τάσο Πετρόπουλο  στη λύρα και το τραγούδι και τον Κώστα Ζώη στο νταούλι.

Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης

«Ο Λεπενιώτης»

Μουσική βραδιά

Τραγούδι  Γιάννης  Γκόβαρης,  Γιάννης  Μπανιώτης,  κλαρίνο Βαγγέλης Τσιλιγγίρης.

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος

«Η Θράκη»

Θράκη και πάλι Θράκη … και τα γλέντια καλά κρατούν

Δημήτρης Κυριακάκης γκάιντα και τραγούδι, Θάνος Καρακατσιάνης, ακορντεόν, Γιώργος Αθανασιάδης κρουστά.

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος

«Πρωτοπόροι» Λεύκης Ξάνθης

Συντροφιά μας η λαϊκή ορχήστρα του «Ανέστη Χατζημεστή», ένα μουσικό καταξιωμένο ξανθιώτικο σχήμα. Καλλιτέχνες ξεχωριστοί με μεγάλο ταλέντο και εμπειρία, θα μας ταξιδέψουν μουσικά σε φανταστικά πεντάγραμμα  του παρόντος  και του παρελθόντος.  Στα πλήκτρα ο Ανέστης Μελισσόπουλος.  Αυτή βέβαια η μουσική επένδυση,  αγκαλιάζει και δένει  αρμονικά με την χαρισματική φωνή  της Μάνιας Ασλάνογλου, ενός πραγματικά  γνήσιου  ταλέντου στο λαϊκό, ρεμπέτικο,  ακόμα και στο δημοτικό τραγούδι.

Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης

«Αλησμόνητες Πατρίδες»

Παραδοσιακό γλέντι

Με μουσικές από όλη την Ελλάδα και συνέχεια με ρεμπέτικο-λαϊκό πρόγραμμα και αυθεντικές λιχουδιές και εδέσματα της ανατολής.

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

20:30

Συναυλία με την Χρύσπα

Η Χρύσπα έχει διανύσει τη δική της πορεία  στην ελληνική μουσική σκηνή και είναι πλέον μια καταξιωμένη ερμηνεύτρια. Η πορεία αυτή έχει πολύ γερά θεμέλια, τις μουσικές σπουδές και τις γνώσεις  της στο αντικείμενο και βέβαια το αδιαμφισβήτητο ταλέντο της. Γεννήθηκε  στον Πειραιά. Σπούδασε  κλασικό μπαλέτο, πιάνο, φωνητική και κλασική κιθάρα και αρχικά ήθελε να γίνει γυμνάστρια, όμως  την κέρδισε η μουσική και το τραγούδι. Σε ηλικία 19 ετών ξεκίνησε η επαγγελματική της καριέρα όταν της προτάθηκε να συμμετάσχει στο άνοιγμα μιας

συναυλίας  της Σοφίας Βόσσου, στην Αίγινα. Έχει συνεργαστεί με τον Στέφανο Κορκολή, τον Θέμη Αδαμαντίδη, τον Βασίλη Καρρά, ενώ τα τελευταία χρόνια  έχει  πολλές  ακόμη  επιτυχημένες  συνεργασίες  με σπουδαίους καλλιτέχνες.  Χαράζει την δίκη της πορεία καθώς  έχει επιλέξει να εμφανίζεται σε νυχτερινά κέντρα με την μορφή ενός ξεχωριστού πάρτι, που απαρτίζεται από μια ολοκληρωμένη  μουσική μπάντα και την ίδια και περιέχει μουσικές επιτυχίες.

Νεανική και Εναλλακτική Σκηνή

Βασ. Σοφίας και Ύδρας

20:00

Συναυλία Μουσαδές Music school

Σκηνή Νησάκι – Ορφέως και Πινδάρου

19:00

«Μικροί Καλλιτέχνες… εν δράσει»

Οι μικροί  καλλιτέχνες,  6 έως 12 ετών, θα έχουν την δυνατότητα να έρθουν  σε επαφή  με την ομαδική δημιουργία και την εικαστική έκφραση στην πράξη. Σε ένα γόνιμο συνδυασμό  και  των δύο αυτών δραστηριοτήτων, μαθαίνουν να εξασκούν δεξιότητες που ενισχύουν την   προσωπική, μαθησιακή και κοινωνική τους ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουν νέες εικαστικές τεχνοτροπίες, ανακαλύπτουν  τη χρήση υλικών  και οξύνουν την φαντασία και την δημιουργικότητά τους. Επιμέλεια Σοφία Μπακάλογλου, Νηπιαγωγός – Υπεύθυνη Εργαστηρίου Δημιουργικής-Εικαστικής  Έκφρασης του Ι.Θ.Τ.Π. Νικολέτα Ζουφι- λήντα, Εικαστικός – Υπεύθυνος Εργαστηρίου Ζωγραφικής-Εικαστικών  του Ι.Θ.Τ.Π.

Οργάνωση: Εργαστήρι Δημιουργικής-Εικαστικής έκφρασης και Εργαστήρι Ζωγραφικής-Εικαστικών  για παιδιά του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Λαογραφικό  και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

στην αυλή με τα χαμάμ

19:30

Παρουσίαση βιβλίου

«Η παράξενη παρέα του Ορφέα»

του Βασίλη Κάργα Οργάνωση:  ΦΕΞ-Λαογραφικό  και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – βιβλιοπωλείο Πυργελή.

Λαογραφικό  και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

στην αυλή με τα χαμάμ

21:30

Ταξιδεύοντας στην Ξάνθη του ’80.

Με μια διάθεση ανάλαφρη και χιουμοριστική, θέλουμε να μελετήσου- με την σύγχρονη Ξάνθη. Οργάνωση:  ΦΕΞ – Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – Ράδιο Ξάνθη 93,5.

Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης Αυλή του Ιερού Ναού Αγ. Βλασίου, έναντι οικίας Χατζιδάκι.

21:00

Μουσική εκδήλωση:

«Νύχτα Μαγικιά»

Μια βραδιά αφιερωμένη  στον Μίκη Θεοδωράκη  με τη συμμέτοχη της παιδικής χορωδίας και της ορχήστρας εφήβων του  Λυκείου  των Ελληνίδων Ξάνθης. Πιάνο Βασίλης Μα- τζιούνης, κιθάρα Σταύρος Ευφραιμίδης, σαξόφωνο  Θανάσης Παπαναστασίου, κρούστα Πασχάλης  Σίσκος. Μαζί τους στο τραγούδι ο Πάνος Κράιας και στο μπουζούκι  ο Βαγγέλης Τσιαπλές. Καλλιτεχνική επιμέλεια Εύα Ξανθοπουλίδου. Είσοδος 5€.

Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης

Μουσικοχορευτική βραδιά με τους Νίκο Ζαπάρτα και Κώστα Δεδούση

Μια υπέροχη  μουσικοχορευτική  βραδιά θα έχουν  την τύχη να απολαύσουν απόψε οι επισκέπτες μας. Μερικά από τα πιο ηχηρά  ονόματα  του παραδοσιακού  μουσικού  στερεώματος τιμούν το στέκι μας και το μετατρέπουν σε «τόπο αρμονίας». Ο Νίκος Ζαπάρτας από τους κορυφαίους  ερμηνευτές του θρακιώτικου τραγουδιού, ο καταξιωμένος δεξιοτέχνης του κλαρίνου Κώστας Δεδούσης, ο εξαίρετος ουτιέρης Βαγγέλης Κατσουλίδης, με την προσθήκη του λαουτιέρη Γιάννη Μίγγου και του Νάκη Ξανθόπουλου  στα κρουστά, συμπράττουν ειδικά για μας. Σπουδαίοι σολίστες οδηγούν  χαρισματικά και ταξιδεύουν ακόμη και το ποιο ετερόκλιτο κοινό τους στα αρχέγονα μουσικά μονοπάτια, διεισδύουν  στα στεγανά της ψυχής  του, το απογειώνουν  και δημιουργούν μια ατμόσφαιρα γεμάτη αυθορμητισμό.  Το πρόγραμμά τους δεν οριοθετείται, καλύπτουν όλο το φάσμα των παραδοσιακών ρυθμών και με σπάνια μαεστρία πλέκουν, τα αυθεντικά ηχοχρώματα  της Θράκης με τους ηρωικούς στεριανούς ρυθμούς και τους γοητευτικούς ήχους της καθ’ ημάς Ανατολής με τους στρωτούς νησιώτικους χορούς. Καλώς να μας ορίσετε!!!

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

Ποντιακή βραδιά

Παρέα με τον Γιώργο Ιωαννίδη στο τραγούδι και τον Μπάμπη Κεμανετζίδη στην λύρα και το κλαρίνο.

Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης

«Ο Λεπενιώτης»

Μουσική βραδιά

Τραγούδι Βασίλης Σερμπεζής, Σταύρος Μπόνιας, κλαρίνο Κώστας Ζαραλής.

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Πρωτοπόροι» Λεύκης Ξάνθης

Ο γνωστός πλέον σε όλους Νίκος  Στογιαννίδης  με το νεανικό καλλιτεχνικό του ταλέντο,   παρέα με  τον Μάριο  Κιοσσέ, αποτελούν στην πόλη της Ξάνθης και όχι μόνο, μια επιτυχημένη και μοναδική στο είδος της συνταγή για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τα κλασσικά ρεπερτόρια και να απολαύσουν δημιουργίες νεανικές, πιπεράτες, ικανές να σας απογειώσουν κάτω αλλά και… πάνω στα τραπέζια.

Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης

«Αλησμόνητες Πατρίδες»

Τραγούδια της Προποντίδας και της Πόλης και ρεμπέτικο-λαϊκό πρόγραμμα

Με μεράκι και αγάπη για τις πατροπαράδοτες γεύσεις οι κυρίες του συλλόγου μαγειρεύουν με συνταγές των γιαγιάδων.

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

20:30

Συναυλία με τον Λεωνίδα Μπαλάφα

Ο   πολυδιάστατος τραγουδοποιός Λεωνίδας Μπαλάφας  έρχεται στην πόλη  της Ξάνθης παρέα  με τα αγωνιστικά πουλάρια καλπάζοντας από το «Ταξίδι για να σε βρω» μέχρι τον «Άνθρωπο  μονάχο» και λίγο παραπέρα σε ακόμα πιο νέες μουσικές    διαδρομές κάνοντας κάποιες στάσεις   ανεφοδιασμού για κριθάρι και βρώμη  σε παραδοσιακά, καντάδες, λαϊκά και σε άλλα αγαπημένα τραγούδια και οργανικά για να μας ταξιδέψουν, να μας διασκεδάσουν και να μας ψυχαγωγήσουν.  Καλώς να ανταμωθούμε!

Νεανική  Σκηνή, Βασ. Σοφίας και Ύδρας

20:00

«Ηρ-ώδειο»

Η μουσική σχολή Ηρ-ώδειο, για μία ακόμη χρονιά συμμετέχει στις Γιορτές Παλιάς Πόλης. Οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ένα δίωρο μουσικό πρόγραμμα.

Σκηνή Νησάκι, Ορφέως και Πινδάρου

19:00

«Μέσα στον παλιό καιρό»

Μια υπόθεση  μυστηρίου  εξιχνιάζεται  στο πάρκο.  Ο Νέστος, η Ξάνθη και ο Κόσυνθος είναι μια παρέα  που κρατά το μίτο της ιστορίας, που έχει μπλεχτεί με το μύθο, κάνοντας κόμπο σε ένα μυστικό. Ένα μυστικό, το οποίο ξυπνά, ζωντανεύει  την ιστορία της πόλης μας και την εξυψώνει  με το μύθο. Μια υπόθεση μυστηρίου που στόχο έχει να φέρει τα παιδιά, 7 έως 12 ετών, κοντά στην ιστορία του τόπου μας μέσα από το μύθο και το παιχνίδι ρόλων. Επιμέλεια: Βασιλική Στρώλη, Ιστορικός Οργάνωση: Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, Εργαστήρι Τοπικής Ιστορίας.

Παλιά πόλη της Ξάνθης

19:00

«Ξενάγηση στη γεύση της Ξάνθης»

Ποια είναι για σας η γεύση της Ξάνθης; Είναι γλυκιά ή αλμυρή; Πώς συνδέεται με την ιστορία της πόλης, τα μνημεία και τους ανθρώπους της; Εξερευνήστε  το παρελθόν  και το παρόν της Ξάνθης μέσα από τη νέα θεματική ξενάγηση που θα πραγματοποιηθεί  με επαγγελματία ξεναγό και γαστρονόμο. Η διάρκεια της ξενάγησης είναι 1,5 ώρα και περιλαμβάνει δοκιμές εδεσμάτων.  Δηλώστε συμμετοχή στην ξεναγό Νατάσα Μιχαηλίδου  στα τηλέφωνα  6976478073  και 2541091973.  Η ξενάγηση επαναλαμβάνεται για οργανωμένες  ομάδες καθημερινά καθ’ όλη την διάρκεια των γιορτών, κατόπιν συνεννόησης. Κόστος συμμετοχής: 5€

Οργάνωση: Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Λαογραφικό  και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

στην αυλή με τα χαμάμ

21:00

«Ταξιδεύοντας στην Ξάνθη του ’90» Με μια διάθεση  ανάλαφρη και  χιουμοριστική, θέλουμε  να μελετήσουμε την σύγχρονη Ξάνθη. Οργάνωση:  ΦΕΞ – Λαογραφικό   και   Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης  – Ράδιο Ξάνθη 93,5

Σπίτι πολιτισμού  ΦΕΞ

21:00

Συναυλία με τους

«Μπάντα Τέτοια» και στην τρομπέτα τον Πασχάλη Καρβουνάρη

Οργάνωση:  ΦΕΞ -Χορευτικό εργαστήρι  της ΦΕΞ

Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης Αυλή του Ιερού Ναού Αγ. Βλασίου, έναντι οικίας Χατζιδάκι.

21:00

Μουσική εκδήλωση «Στο Χοροστάσι»

Τηρώντας την παράδοση  θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός  στις 19:00 και θα ακολουθήσει  Χοροστάσι (Γλέντι) με την Παραδοσιακή Ορχήστρα του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης «Θρηίκιος  Ήχος». Το Χοροστάσι ξεκινά όπως παλιά,  για να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι και να το γνωρίσουν  οι νεότεροι. Μενού 10 ευρώ  κατ’ άτομο εκτός ποτού.

Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης

Παραδοσιακός οικισμός

21:00

Μουσική δρόμου «Μπαντινάδα»

Η μπάντα αφροβραζιλιάνικων  κρουστών του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης ξεκινώντας από την πλατεία Δημοκρατίας θα περιδιαβεί τους δρόμους  της παλιάς Ξάνθης και τα στέκια των Συλλόγων χαρίζοντας αλλιώτικους ρυθμούς.

Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης

Μουσικοχορευτική βραδιά με τους «Ταξιδιώτες της Παράδοσης»

Όπως και κάθε βράδυ, στο φιλόξενο περιβάλλον που δημιουργήσαμε, θα σας προσφέρουμε για άλλη μια φορά σπάνιες στιγμές ξεγνοιασιάς. Απόψε μαζί μας οι Ταξιδιώτες της Παράδοσης που με το δικό τους ξεχωριστό ύφος θα ανασύρουν από το παρελθόν ευχάριστες μνήμες και θα μας δημιουργήσουν μια μαγική  μουσική  ατμόσφαιρα.  Ένα γνώριμο  Ξανθιώτικο μουσικό συγκρότημα με φρέσκο ήχο και με τεράστιο μουσικό ρεπερτόριο. Ένας μοναδικός πυρήνας τέχνης και πολιτισμού, όπου η πείρα συναντά το ταλέντο και οι γνώσεις  το μεράκι. Εφαλτήριο τους σίγουρα η βιωματική τους θρακιώτικη μουσική, το πρόγραμμα τους όμως πολυσυλλεκτικό, το οποίο μάλιστα φροντίζουν  επιμελώς να εμπλουτίζεται με παραδοσιακά μουσικά δημιουργήματα, όπως  αυτά είναι επηρεασμένα από την γεωγραφική  τους προέλευση,  αρκεί να ταιριάζουν στη φιλοσοφία και στις αξίες τους. Το σχήμα  απαρτίζουν  οι Άγγελος Ξανθόπουλος τραγούδι και ούτι, Βασίλης Παπαμιχαήλ κλαρίνο, Γιάννης Κοτσάμπασης ακορντεόν, Νάκης Ξανθόπουλος κρουστά. Μαζί τους και ο Σωτήρης Ιντζούδης με τραγούδι, γκάϊντα και καβάλι.

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

Ποντιακή βραδιά

Παρέα με τον Κώστα Θεοδοσιάδη  στο τραγούδι,  τον Τάσο Πετρόπουλο στη λύρα και τον Γιάννη Πολυχρονίδη στο νταούλι.

Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης

«Ο Λεπενιώτης»

Μουσική βραδιά

Τραγούδι Σάκης Μπανιώτης, Σάκης Ντίνας, κλαρίνο: ΣταύροςΤσίκος

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Πρωτοπόροι» Λεύκης Ξάνθης

Συντροφιά μας η λαϊκή ορχήστρα του «Ανέστη Χατζημεστή», ένα μουσικό καταξιωμένο ξανθιώτικο σχήμα. Καλλιτέχνες ξεχωριστοί με μεγάλο ταλέντο και εμπειρία, θα μας ταξιδέψουν μουσικά σε φανταστικά πεντάγραμμα του παρόντος  και του παρελθόντος.  Στα πλήκτρα ο Ανέστης Μελισσόπουλος.  Αυτή βέβαια η μουσική επένδυση,  αγκαλιάζει και δένει  αρμονικά με την χαρισματική φωνή  της Μάνιας Ασλάνογλου, ενός πραγματικά  γνήσιου  ταλέντου στο λαϊκό, ρεμπέτικο,  ακόμα και στο δημοτικό τραγούδι.

Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες»

Παραδοσιακό γλέντι με μουσικές από όλη την Ελλάδα και συνέχεια με ρεμπέτικο-λαϊκό πρόγραμμα και αυθεντικές λιχουδιές και εδέσματα της ανατολής.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

20:30

Συναυλία με τους «Χρήστο Θηβαίο και String Demons»

Κακόφημα, δημιουργικά, συκοφαντημένα, ιδιαίτερα, καλλιτεχνικά, παραμελημένα. Κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που έχουν συνοδεύσει τα Εξάρχεια. Του χθες  και του σήμερα. Την πιο εναλλακτική  γειτονιά της Αθήνας. Τη γειτονιά που συνδέθηκε με μερικές από τις πιο σημαντικές μορφές του νεότερου πολιτισμού μας: Νικόλα Άσιμο, Παύλο Σιδηρόπουλο,  Αρλέτα, Κατερίνα Γώγου.  Το αποτύπωμα τους στο παρόν  αναζητά ο Χρήστος Θηβαίος, σε μια «Βόλτα στα Εξάρχεια», τη γειτονιά που αγαπά και κατοικεί από μικρός. Βόλτα στους μύθους και στα τραγούδια που φέρνουν το άρωμα των Εξαρχείων.

Μαζί του οι εκρηκτικοί String Demons,  το ντουέτο των αιρετικών εγχόρδων, που ξεχώρισε με τις αναιδείς και πρωτότυπες διασκευές  του σε τραγούδια κλασικής, rock, δημοτικής και pop μουσικής.  Ο Κωνσταντίνος και η Λυδία Μπουντούνη θα ακολουθήσουν  τον Χρήστο Θηβαίο στη διαδρομή του, ηλεκτρίζοντας με τον ήχο τους την βόλτα στα Εξάρχεια.

Στο δεύτερο  μέρος  των  παραστάσεων,  ο Χρήστος Θηβαίος, τραγουδά όσα έχει και έχουμε  αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια: Άμλετ της Σελήνης, Ας Χαθείς, Αγάπη, Δεν Είμαι Άλλος, Ημερολόγιο, Παλιός Στρατιώτης, Μικρή Πατρίδα, Βροχή μου, Γυναίκα, Ποια Θάλασσα, Ημερολόγιο και τόσα άλλα που αποτελούν μια σπουδαία μουσική προίκα. Μαζί τους ο Μάξιμος Δράκος στο πιάνο και ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος  στα τύμπανα.

Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης

«Χρήστος Παυλίδης», Ορφέως και Πινδάρου

19:00

Παρουσίαση βιβλίου της συλλογής

«Ηθμοί» της συγγραφέως Ελευθερίας Γανωτίδου

Στην ποιητική συλλογή της Ελευθερίας Γανωτίδου «Ηθμοί», που μάλιστα είναι και η πρώτη  της, ο περιεκτικός ποιητικός λόγος, οι κατασταλαγμένες απόψεις,  οι  σκέψεις που το φίλτρο (ηθμός) του χρόνου διαμόρφωσε,   οι εικόνες  που με περισσή ευαισθησία αποτυπώνονται παρασύρουν τον αναγνώστη σε μια ενδιαφέρουσα περιδίνηση από την οποία αρνείται να διαφύγει.

Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης

Αγ. Γεωργίου 1, αυλή

19:00

Παιδική εκδήλωση «Αλεύρι και Ζυμάρι»

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Γενισέας καλεί τα παιδιά να πειραματιστούν και να παρασκευάσουν  εδέσματα με αλεύρι. Παράλληλα θα ενημερωθούν  από την Κυριακή Βασιλειάδου, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο για τα οφέλη της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής. Είσοδος 3€.

Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης

Αγ. Γεωργίου 1, αυλή

22:00

Πάρτι «Balkan Music Night»

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης σας προσκαλεί όλους στην αυλή του σε ένα ξέφρενο  πάρτι σε ρυθμούς Balkan. To κέφι θα φτάσει στα ύψη με πολύ χορό και μουσική από τον μοναδικό dj Andreas Pap. Σας εριμένουμε όλους! Είσοδος 5€ με το πρώτο ποτό.

Λαογραφικό  και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

στην αυλή με τα χαμάμ

19:30

Παρουσίαση βιβλίου

«Η Μίρκα και οι δουλειές του σπιτιού» της Μάρθας Αποστολίδου

Η ΦΕΞ και το βιβλιοπωλείο Πυργελή   σας προσκαλούν να παίξουμε με την Μίρκα την πολύχρωμη ηρωίδα της Μάρθας  Αποστολίδου. Η συγγραφέας και εικονογράφος   του  βιβλίου «Η  Μίρκα  και  οι  δουλειές του σπιτιού» έχει το κλειδί για να ξεκλειδώσουμε  τον κόσμο των παραμυθιών. Εσείς θα μείνετε από έξω; Οργάνωση: ΦΕΞ-Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – βιβλιοπωλείο Πυργελή

Σπίτι πολιτισμού  ΦΕΞ

21:00

Θρακιώτικη παραδοσιακή βραδιά

Το χορευτικό εργαστήρι της ΦΕΞ οργανώνει  μια ξεχωριστή βραδιά γλεντιού, παρουσιάζοντας την υπέροχη παραδοσιακή μουσική της Θράκης, με τους μουσικούς: Ηρακλή Ψωμαδόπουλο  γκάιντα, καβάλι και τραγούδι, Γιάννη Κουμή γκάιντα, καβάλι  και  τραγούδι,  Δημήτρη Μπεζιργιαννίδη  ακορντεόν, Αλέξανδρο Τσάκο κρουστά.

«Από δε του μέλους και του ρυθμού και η μουσική πάσα θρακία νενόμισται…» Στράβων

Στ’ αρχαία χρόνια, όταν η μουσική ήταν συνώνυμη  με την ιερότητα και το μυστήριο, η Θράκη έμελε να φιλοξενήσει, στους όμορφους  τόπους της, τους πρώτους  και σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς και υμνωδούς.

Οργάνωση: Χορευτικό εργαστήρι της ΦΕΞ

Λαογραφικό  και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

στην αυλή με τα χαμάμ

21:00

Ταξιδεύοντας στην Ξάνθη του 2000

Με μια διάθεση ανάλαφρη και χιουμοριστική, θέλουμε να μελετήσου- με την σύγχρονη Ξάνθη. Οργάνωση:  ΦΕΞ – Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – Ράδιο Ξάνθη 93,5

Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης

Μουσικοχορευτική βραδιά με το σχήμα «Μπάντα Τέτοια»

Μια βραδιά συμβολική, μια βραδιά εμπνευσμένη  από τα πανηγύρια μιας άλλης εποχής  και τη μεθυστική ατμόσφαιρα που αποπνέουν. Μια εορταστική μάζωξη, για να βιώσουμε  με τον πιο αυθεντικό τρόπο, την πολιτισμική ταυτότητα και την ιδιοσυστασία του τόπου μας.

Μαζί  μας το  μουσικό  σχήμα  Μπάντα  Τέτοια, ένα  ιδιαίτερο σύνολο  με τεράστιες  δυνατότητες  που η σύνθεσή του  και το ρεπερτόριό  του με ευχέρεια διαμορφώνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις  του κοινού. Γεράκης Τσαρμαντίδης κλαρίνο, καβάλι και σαξόφωνο,  Γιώργος  Παραπέρογλου  ακορντεόν, Γιώργος Μίχου λαούτο και Μελέτης Παντελίδης κρουστά.

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

Ποντιακή βραδιά

Παρέα με τους Γιώργο  Σιαμλίδη και τον Γιάννη Γκόσιο στο τραγούδι και τους Αβραάμ Γκόσιο και Τάσο Πετρόπουλο στην λύρα.

Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης

«Ο Λεπενιώτης»

Μουσική βραδιά

Τραγούδι Κώστας Σαφέτης, Κώστας Μπανιώτης, κλαρίνο Μάκης Μποροδήμος.

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος

«Η Θράκη»

Η Θράκη έχει την τιμητική της όταν «δυνατά»  ονόματα της πα- ραδοσιακής  μουσικής από Έβρο και Ξάνθη ανταμώνουν  οι: Γιώργος  Ζιώγας τραγούδι, Βαγγέλης Δωρόπουλος  γκάιντα, Μιχάλης Κυριακίδης βιολί, Γιάννης Κοτσαμπάσης ακορντεόν, Γιώργος Παπαδόπουλος κρουστά.

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος

«Πρωτοπόροι» Λεύκης Ξάνθης

Το στέκι των «Πρωτοπόρων» φιλοξενεί ένα  εξαιρετικό καλλιτεχνικό σχήμα, το «Δίφωνο», που χρόνια τώρα είναι περιζήτητοι σε μουσικές  εκδηλώσεις για μια μοναδική βραδιά κουλτούρας και πολυπολιτισμικών  βιωμάτων.  Ο Ηλίας Καραχριστοδούλου,  δεξιοτέχνης  του μπουζουκιού  με πληθωρικό ταλέντο, παρέα με την μοναδική φωνή της Σίας Φυτοπούλου. Οι σπουδαίοι  αυτοί καλλιτέχνες, ξετυλίγουν μπροστά μας ένα ξεχωριστό ποικίλο ρεπερτόριο που θα μείνει αξέχαστο για πολύ καιρό.

Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης

«Αλησμόνητες Πατρίδες»

Μικρασιάτικο γλέντι και συνέχεια με ρεμπέτικο – λαϊκό πρόγραμμα.  Οι ήχοι της Ανατολής από την Καππαδοκία μέχρι την Σμύρνη συντροφιά με εκλεκτούς μεζέδες.

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

20:30 

Συναυλία με την Φωτεινή Βελεσιώτου και τον Σωτήρη Μπαλλά

Η Φωτεινή  Βελεσιώτου  συνεχίζει  τα μουσικά  της ταξίδια με αφετηρία την Αθήνα και στάσεις σε όλη την Ελλάδα. Μοιράζεται τις μουσικές που αγαπάει παρέα με τους μουσικούς που τους νιώθει σαν οικογένειά της και ταξιδεύει σε αγαπημένα της στέκια σε όλη την επικράτεια, με ανανεωμένο  πρόγραμμα και νέες μουσικές αναζητήσεις. Εκτός από τα αγαπημένα

«μέλισσες», «διόδια» και «στάχτη», φέρνει  στο προσκήνιο τραγούδια της προσωπικής  της δισκογραφίας.  Θα ακουστούν και νέα τραγούδια που συμπεριλαμβάνονται στο νέο της δίσκο που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες. Στο δεύτερο μέρος της παράστασης δίνει έμφαση στο λαϊκό ρεπερτόριο  με τραγούδια σπουδαίων συνθετών όπως ο Άκης Πάνου, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος  Ζαμπέτας, κ.α. Δίπλα της ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Σωτήρης Μπαλλάς έχοντας στα χέρια του την πρώτη του ολοκληρωμένη  δισκογραφική δουλειά. Με τις ερμηνείες  του εκφράζει ολοκληρωμένα  τον επίκαιρο λόγο των ποιητών  στην ελληνική μουσική. Επίσης, σταθεροί συνταξιδιώτες τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Καραμφίλλης στο μπουζούκι, τον τζουρά και τον μπαγλαμά, ο Διονύσης Μακρής στο μπάσο, ο Θωμάς Κωστούλας στα τύμπανα και ο Νίκος Παπαναστασίου στην επιμέλεια  της ορχήστρας, το πιάνο και το ακορντεόν.

Λαογραφικό  και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

στην αυλή με τα χαμάμ

11:00

«Τα παιδιά ζωγραφίζουν στην παλιά πόλη»

Το   εργαστήριο  ζωγραφικής της ΦΕΞ καλεί  τους μικρούς του  φίλους να ζωγραφίσουν στην αυλή με τα χαμάμ. Οργάνωση: ΦΕΞ – Εργαστήριο ζωγραφικής  της ΦΕΞ.

Πλατεία Δημοκρατίας

17:00

Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης

Τουρνουά Blitz

Το καθιερωμένο τουρνουά Blitz, θα διεξαχθεί  και φέτος μπροστά στην είσοδο του δημαρχιακού μεγάρου.

Πλατεία Δημοκρατίας

19:00

Όμιλος Αντισφαίρισης Ξάνθης

Γνωριμία με το τένις

Στην εκδήλωση  που απευθύνεται  στα παιδιά,  σας περιμένουμε  για μία αξέχαστη εμπειρία.  Οι μικροί «Τσιτσιπάδες»  θα έχουν την ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία με το άθλημα του τένις. Οι προπονητές μας θα είναι εκεί με ρακέτες και μπάλες για την πρώτη επαφή με το άθλημα. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η παρουσία και η καλή διάθεση.

Λαογραφικό  και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

στην αυλή με τα χαμάμ

19:30

Παρουσίαση βιβλίου

«Η αχαριστία του κροκόδειλου»

της Κατερίνα Νιζάμη

Στην παρουσίαση  του βιβλίου η συγγραφέας παίζει κουκλοθέατρο και παρουσιάζει,  μέσα από αυτή  τη μορφή  της δραματικής τέχνης, την πλοκή του παραμυθιού.

Οργάνωση:  ΦΕΞ Λαογραφικό  και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Λαογραφικό  και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

στην αυλή με τα χαμάμ

21:00

Ταξιδεύοντας στην Ξάνθη του 2010

Με μια διάθεση ανάλαφρη και χιουμοριστική, θέλουμε να  μελετήσουμε   την σύγχρονη Ξάνθη.

Οργάνωση:   ΦΕΞ  –  Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – Ράδιο Ξάνθη 93,5

Σπίτι πολιτισμού  ΦΕΞ

21:00

Θρακιώτικη παραδοσιακή βραδιά

Οργάνωση: Χορευτικό εργαστήρι της ΦΕΞ.

Σπίτι πολιτισμού  ΦΕΞ, 1ος όροφος

22:00

Βραδιά Milonga «El Barrio Antiguo»

Οργάνωση:  ΦΕΞ Oμάδα Tango Aires της ΦΕΞ

Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης

Μουσικοχορευτική βραδιά με το σχήμα «Θρακιώτικη Σπείρα»

Με την ευαισθησία  και την υπευθυνότητα  που απαιτούν οι Γιορτές Παλιάς Πόλης της Ξάνθης, ο Σύλλογος Εβριτών επιμένει να στηρίζει και να αναδεικνύει νέους καλλιτέχνες που καταγίνονται και αγαπούν  την Θρακιώτικη μουσική παράδοση. Η Θρακιώτικη  Σπείρα αποτελείται  από μια παρέα μαθητών του μουσικού σχολείου και της Φιλαρμονικής ορχήστρας Δράμας που παρά το νεαρό της ηλικίας τους έχουν λάβει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις, ανταμώματα, χορευτικά  και μουσικά φεστιβάλ  στην Ελλάδα καθώς  και στο φεστιβάλ γκάιντας στο Svrljig της Σερβίας. Μετά την περσινή  εντυπωσιακή   παρουσία  τους στο  στέκι μας, έρχονται για άλλη μια φορά να μας γοητεύσουν με την ενέργειά τους και να μας παρασύρουν με τον δικό τους τρόπο στο χορευτικό πανδαιμόνιο που θα ακολουθήσει. Ίσως ο πιο όμορφος  επίλογος για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης της Ξάνθης. Κωνσταντίνος Ζεμαδάνης  νταούλι, Παναγιώτης  Καλαβρινός καβάλι και τραγούδι, Σταύρος Τσακιρίδης θρακιώτικη λύρα και Χρήστος Τσακιρίδης γκάιντα.

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

Ποντιακή βραδιά

 

Παρέα με τα παιδιά του συλλόγου μας τον Γιώργο Κουμουλίδη στη λύρα, τον Μιχάλη Θεοχαρίδη στο τραγούδι και τον Σίμο Αναστασιάδη στη λύρα και το τραγούδι.

Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης

«Ο Λεπενιώτης»

Μουσική βραδιά

Τραγούδι Δημήτρης Δροσάκης, Σάκης Ντίνας, κλαρίνο Βαγγέλης Τσιλιγγίρης.

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος

«Η Θράκη»

Και φυσικά, στο κλείσιμο έχει Θράκη σε όλο της το μεγαλείο: Βαγγέλης Δωρόπουλος  γκάιντα, Γιώργος  Ζιώγας τραγούδι, Μιχάλης Κυριακίδης βιολί, Γιάννης Κοτσαμπάσης ακορντεόν, Αλέξανδρος Τσάκος κρουστά.

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος

«Πρωτοπόροι» Λεύκης Ξάνθης

Το πρόγραμμα κλείνει τις γιορτές με τους «Λαϊκούς Διαβάτες» τον Αντώνη και Γιώργο Δρίγκα, μαζί με τον Σάκη Καζάκο οι οποίοι ενώνουν  τις ιδιοσυγκρασίες τους, αποδίδοντας φανταστικά ηχοχρώματα.  Με τη δική τους συνταγή ξετυλίγουν μπροστά μας ένα ρεπερτόριο συνδεδεμένο με τις μνήμες μας, με γνωστά και αξέχαστα τραγούδια, μουσικές αυθεντικές, μελωδίες μοναδικές, που θα οδηγήσουν  το κέφι σας σε ρυθμούς ξέφρενους.

Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης

«Αλησμόνητες Πατρίδες»

Ο σύλλογος  μας έχει την χαρά να φιλοξενεί το μουσικό συγκρότημα  «Τα Πέριξ».  Το παραπάνω  συγκρότημα αποτελείται από τους: Φώτη Σπαθάρη μπουζούκι  – τραγούδι, Χρήστο Σαγώνα  κιθάρα-τραγούδι,  Πασχάλη Κιούπκιολη μπουζούκι – τραγούδι, Ηλία Κρομμύδα ακορντεόν. Μαζί τους η Ανατολή Μαριόλα στο τραγούδι.  Μια ξεχωριστή  βραδιά με ρεμπέτικο αλλά και ποιοτικό λαϊκό τραγούδι.Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close