ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα

ΟΛΚ ΑΕ: Σειρά παρεμβάσεων στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» για την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σειρά παρεμβάσεων πραγματοποίησε η Ο.Λ.Κ. Α.Ε. στο Κεντρικό Λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος», με στόχο την ασφάλεια επιβατών, περαστικών και εργαζομένων στο λιμάνι, αναβαθμίζοντας και εκσυγχρονίζοντας εγκαταστάσεις και εξοπλισμό και αποκαθιστώντας βλάβες και φθορές.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση και τέθηκε σε λειτουργία το αυτόματο σύστημα κατάσβεσης των χώρων του Υ/Σ ρεύματος και του Η/Ζ του Κεντρικού Λιμένα Καβάλας και του λεβητοστασίου της αίθουσας επιβατών εξυπηρέτησης ακτοπλοΐας. Το έργο αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό και στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Κεντρικού Λιμένα Καβάλας «Απόστολος Παύλος» για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών. Το συνολικό κόστος των εργασιών και υλικών ανήλθε στο ποσό των 5.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Παράλληλα, αποκαταστάθηκε η βλάβη του Υ/Σ ρεύματος του Κεντρικού Λιμένα Καβάλας, η οποία προκλήθηκε από αστοχία υλικών. Για την αποφυγή παρόμοιων βλαβών στο μέλλον αναβαθμίστηκε ο υποσταθμός σύμφωνα με τη νεότερη κείμενη νομοθεσία. Οι εργασίες περιελάμβαναν την τροποποίηση και των δύο πεδίων μέσης τάσης (ΜΤ) τροφοδοσίας των μετασχηματιστών (ΜΣ) ώστε πλέον να φέρουν ασφάλειες τήξεως νεότερου τύπου. Αντικαταστάθηκαν επίσης τμήματα των αγωγών ΜΤ τα οποία τροφοδοτούν τους ΜΣ,  τμήματα της χάλκινης μπάρας σύνδεσης των τυλιγμάτων των ΜΣ και διενεργήθηκαν μετρήσεις των ηλεκτρικών παραμέτρων των ΜΣ, ώστε να πιστοποιηθεί η ασφαλής λειτουργία τους στο μέλλον. Το κόστος των παραπάνω εργασιών ανήλθε στο ποσό των 5.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ. (Φωτογραφίες: limani-aithousa-epivaton-metaschimatistes 1-2)

Επίσης, τοποθετήθηκαν προστατευτικά κιγκλιδώματα στις εισόδους των χώρων του Υ/Σ ρεύματος, προς αποφυγή ατυχήματος από βεβιασμένο άνοιγμα των θυρών σε περίπτωση εκτόνωσης πίεσης των χώρων.

Τέλος, αντικαταστάθηκαν τμήματα της ορθομαρμάρωσης της αίθουσας επιβατών τα οποία παρουσίαζαν φθορές και κίνδυνο αποκόλλησής τους, ενώ πραγματοποιήθηκε προληπτικός έλεγχος της συνολικής επιφάνειας ορθομαρμάρωσης του σταθμού, στο πλαίσιο συντήρησης των κτιριακών εγκαταστάσεων της Ο.Λ.Κ. Α.Ε., με έμφαση στην προστασία του επιβατικού κοινού, αλλά και της αισθητικής αναβάθμισης του χώρου (κόστος μαρμάρων 950 ευρώ).

 Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close