ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

«Πολιτικό κρυφτούλι»  πίσω από το χρέος 280.000 ευρώ του νοσοκομείου Καβάλας προς τη ΔΕΥΑΚ

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

Εάν κάποιος μεταδώσει απλά την είδηση ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ , που ανήκουν στην παράταξη του δημάρχου μαζί με τον αντιπρόσωπο του Βαγγέλη Παππά, αρνήθηκαν σήμερα να δεχτούν την πρόταση της διοίκησης του νοσοκομείου να πληρώσει  τις παλιές οφειλές προς τη ΔΕΥΑΚ που ανέρχονται στις 280.000 ευρώ χωρίς τις προσαυξήσεις, θα βγάλει λανθασμένα συμπεράσματα.

 

Πάμε όμως να εξετάσουμε τα δεδομένα ενός περίεργου θέματος  που γεννά πολλά ερωτηματικά.

 

Οι παλιές οφειλές του γενικού νοσοκομείου προς τη ΔΕΥΑΚ Καβάλας ανέρχονται στις 280.000 ευρώ.

Το νοσοκομείο Καβάλας δεν έχει πληρώσει τις παλιές οφειλές αλλά και αυτές που τρέχουν το τελευταίο διάστημα. Πρόταση προς τη ΔΕΥΑΚ από την πλευρά της διοίκησης του νοσοκομείου είναι να πληρωθεί το χρέος των 280.000 ευρώ αλλά χωρίς τις προσαυξήσεις.

Αντιπρόταση της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ είναι να πληρωθεί το αρχικό ποσό των οφειλών συν οι 9.000 περίπου ευρώ των προσαυξήσεων, κάτι που ορίζεται από τον κανονισμό λειτουργίας της επιχείρησης.

Σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ, με ψήφους των μελών της διοίκησης του δήμου Καβάλας, του αντιπροσώπου του Βαγγέλη Παππά και του αντιπροσώπου των εργαζομένων,    δεν έκανε δεκτή την πρόταση του νοσοκομείου για απαλλαγή όλων των προσαυξήσεων, και ο μοναδικός λόγος που το έκανε ήταν ότι η αποδοχή μιας τέτοιας πρότασης δεν ήταν σύννομη και ελλοχεύει κίνδυνος να εμπλακούν σε δικαστικές περιπέτειες ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ  , σύμφωνα και με την εισήγηση της νομικού συμβούλου της επιχείρησης.

Τα ερωτήματα όμως που τίθενται είναι:

Για ποιο λόγο η διοίκηση του νοσοκομείου δέχεται να πληρώσει 280.000 ευρώ και αρνείται να πληρώσει το 50% των προσαυξήσεων που ανέρχεται το πολύ στις 9000 ευρώ;

Για ποιο λόγο διασπείρεται η είδηση ότι η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ  αρνήθηκε τα χρήματα του νοσοκομείου και αποκρύπτεται η εισήγηση της νομικής συμβούλου ότι πρόκειται για παράνομη απόφαση με νομικές επιπτώσεις για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και άρα δεν μπορεί  να γίνει δεκτή;

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο διοικητής του νοσοκομείου, είναι και λογιστής της ΔΕΥΑΚ.

Επίσης να σημειώσουμε ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές εισηγήσεις νομικών: η μία αφορά την πρόταση που έγινε από την πλευρά του νομικού συμβούλου του νοσοκομείου που ζητά πλήρη απαλλαγή των προσαυξήσεων και η άλλη από τη νομική σύμβουλο της ΔΕΥΑΚ η ο οποία υποστηρίζει ότι δεν είναι σύννομη η αποδοχή μιας τέτοιας πρότασης .

 

Τα συμπεράσματα… αν βγάλατε άκρη… δικά σας!Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close