ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

«Πονοκέφαλος» η καθυστέρηση προσλήψεων μέσω της  Κοινωφελούς  Εργασίας

banner

Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω της λεγόμενης 3Κ έδωσαν πολλές ελπίδες για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της καθαριότητας του δήμου Καβάλας. Ωστόσο ο αρχικός αριθμός των μόνιμων υπαλλήλων που προστέθηκε,  μειώθηκε λόγω των αμοιβαίων μετακινήσεων, των αδειών εγκυμοσύνης, των προγραμματισμένων αδειών που πάρθηκαν μετά την μόνιμη πρόσληψη τους, τις μετακινήσεις αιρετών που εκλέχθηκαν και βάση νόμου είχαν το δικαίωμα να πάνε στην  εκλογική τους περιφέρεια…

Αν αφαιρέσουμε τον αριθμό των εργατών που ήδη εργάζονταν από το 2016 μέσω των νέων προσλήψεων, ο πραγματικός αριθμός (ενεργό προσωπικό)  είναι περίπου στα 14 άτομα στο τμήμα καθαριότητας του δήμου Καβάλας!

10 άτομα προστέθηκαν στην πόλη της Καβάλας και 4 άτομα ( το υπάρχον ενεργό προσωπικό) για τις κοινότητες του δήμου Καβάλας!

Την περίοδο του χειμώνα οι ανάγκες για καθαριότητα δεν είναι ιδιαίτερα αυξημένες, ωστόσο από τον Μάρτιο και μετά τα δεδομένα αλλάζουν (λόγω της αυξημένης βλάστησης)  και η λύση μπορεί να δοθεί μόνο από τις προσλήψεις μέσω του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας.

Κι εδώ όμως τα πράγματα περιπλέκονται, διότι ενώ όλοι περίμεναν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης τον Ιανουάριο… έχουμε φτάσει ήδη στον Φεβρουάριο!

Οι δήμοι έχουν αυξημένες ανάγκες που ξεκινούν από τον Μάρτιο και πλέον  φαντάζει απίθανο να προλάβουμε με την καθυστέρηση που παρατηρείται στις συγκεκριμένες προσλήψεις.

Για το δήμο Καβάλας υπολογίζεται ότι μέσω της Κοινοφελούς Εργασίας θα προσληφθούν περίπου 244 άτομα, με τα 50 άτομα από αυτά να εντάσσονται στο τμήμα καθαριότητας.

Πότε όμως θα γίνει αυτό; Είναι ένα ερώτημα που απασχολεί τον αντιδήμαρχο καθαριότητας του δήμου Καβάλας, Κυριάκο Σταυρίδη, ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις δικαιολογημένες  απαιτήσεις πολιτών που θα ζητούν καθαρισμούς κοινόχρηστων χώρων.

Να σημειώσουμε εδώ ότι πλέον δεν γίνονται δεκτά τα αιτήματα για προσλήψεις δίμηνης διάρκειας (απορρίφθηκε το αίτημα  από την αποκεντρωμένη διοίκηση)   και αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση κι άλλης καθυστέρησης στην Κοινωφελή Εργασία, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.  Μοναδική περίπτωση «βοήθειας» για τους δύσκολους μήνες της Άνοιξης είναι οι προσλήψεις για την πυροπροστασία όπου θα μπορούν τα άτομα που θα προσληφθούν να βοηθήσουν στο κόψιμο των χόρτων.

Μέχρι τότε… ας ελπίσουμε ότι θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προσλήψεων στην Κοινωφελή Εργασία (μέσω ΟΑΕΔ). Ένα ζήτημα που αφορά την καθημερινότητα των πολιτών σε όλους τους δήμους της χώρας.

Εδώ πραγματικά κολλάει το… «λεφτά υπάρχουν» αλλά συνυπάρχει και η ανικανότητα μας να τα χρησιμοποιήσουμε στον κατάλληλο χρόνο!

 

Μιχάλης ΚουμρίδηςΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close