ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδαΣημαντικά

Προχωράει το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων. Τι περιλαμβάνει αναλυτικά.

banner
Αναρτήθηκε χτες στην Διαύγεια η απόφαση ένταξης της Πράξης “Εκσυγχρονισμός των υποδομών του Θερμαλιστικού Κέντρου Κρηνίδων Καβάλας” στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020”. Το πρόγραμμα αφορά στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων με την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων και την τροποποίηση των υφιστάμενων, με σκοπό την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του εν λόγω χώρου και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς του χρήστες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο υποέργα. Αυτά αναλυτικά είναι:

Υποέργο 1 «Εκσυγχρονισμός των υποδομών του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων Καβάλας». Περιλαμβάνει:

-Αναβάθμιση εγκαταστάσεων του εσωτερικού και ημιυπαίθριου χώρου του ανενεργού εστιατορίου με στόχο τη δημιουργία υποδομών για Α.με.Α και τη λειτουργία του όλο το χρόνο ως επιχείρηση μαζικής εστίασης, παρασκευής και προσφοράς πλήρους γεύματος.

-Εκσυγχρονισμό των χώρων καταιονισμού, αποδυτηρίων και WC με τη δημιουργία12 χώρων ντους, ένα εκ των οποίων για  Α.με.Α, κατασκευή WC και WC ΑΜΕΑ και αναμόρφωση των εισόδων του κτιρίου ώστε να δημιουργηθεί πρόσβαση για  Α.με.Α.

-Κατασκευή δέκα ξύλινων οικίσκων τουριστικής χρήσης, ένας εκ των οποίων με προδιαγραφές για Α.Μ.Ε.Α.

-Μετατροπή στεγάστρου σε αναβαθμισμένο κλειστό χώρο αναμονής πηλοθεραπείας για τη διευκόλυνση της παραμονής των επισκεπτών σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

-Μετατροπή υφιστάμενων κτιρίων camping σε μονάδες ατομικής πηλοθεραπείας (κτίριο Α) και  υδροθεραπείας (κτίριο Β)

.-Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου με: α)την αναβάθμιση της εισόδου του Πηλοθεραπευτηρίου, τμήματος του γηπέδου και τη δημιουργία του φαινομένου πηγής με υποβρύχιο ακροφύσιο, και β) την κατασκευή κολυμβητικής δεξαμενής για την εξυπηρέτηση των ενοίκων του Πηλοθεραπευτηρίου.

Υποέργο 2. «Προμήθεια εξοπλισμού επίπλωσης και λοιπού εξοπλισμού για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Θερμαλιστικού Κέντρου Κρηνίδων Καβάλας».

Προμήθεια και τοποθέτηση επίπλων, εξοπλισμού μπάνιου και σκίασης, ειδών ιματισμού και διακόσμησης, καθώς και επιγραφών στους νέους και ανανεωμένους χώρους του Κέντρου.

Το συνολικό κόστος της πράξης ανέρχεται στα 3.091.539,62 ευρώ εκ των οποίων το ποσό των 2.706.343,6 ευρώ θα καλυφθεί από δημόσια δαπάνη ενώ από την Δημωφέλεια θα καταβληθεί το ποσό των 385.195,86 ευρώ. 

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023. Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close