ΟικονομίαΠρωτοσέλιδα

Προχωράνε οι δράσεις του προγράμματος Interreg στον Δήμο Νέστου

banner
Ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες η συντήρηση των αγροτικών ιατρείων Ν. Καρυάς , Μοναστηρακίου και Πηγών στο πλαίσιο του έργου e-SOHECA του προγράμματος INTERREG V-A «Ελλάδα – Βουλγαρία» 2014-2020 στο οποίο ο δήμος Νέστου είναι επικεφαλής εταίρος του έργου.

  • Ταυτόχρονα ξεκίνησε η εγκατάσταση του ιατροτεχνολογογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού στα αγροτικά ιατρεία του δήμου, αλλά και στις κοινωνικές του δομές.
  • Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του εξοπλισμού στο αγροτικό ιατρείο της Νέας Καρυάς η οποία μεταξύ άλλων περιλάμβανε την τοποθέτηση του πολυκαναλικού Παλμογράφου (καρδιογράφος) και ενός απινιδωτή.
  • Ξεκίνησε η εγκατάσταση στο αγροτικό ιατρείο του Χρυσοχωρίου, ενώ έχει προγραμματισθεί η τοποθέτηση στο αγροτικό ιατρείο του Αγιάσματος.
  • Την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση στην κεντρική δομή του ΚΑΠΗ Χρυσούπολης, ενώ έχει προγραμματισθεί για το Κέντρο Κοινότητας και τον Συμβουλευτικό Σταθμό για την Άνοια του δήμου μας.

Στο επόμενο διάστημα ο εξοπλισμός και το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής τηλεφροντίδας e-Social Health Care θα τοποθετηθούν στα περιφερειακά ιατρεία (Πηγών, Μοναστηρακίου, Αγιάσματος, Ερατεινού, Πέρνης, Παραδείσου, Ξεριά, Λεκάνης, Πλαταμώνα, Μακρυχωρίου κ.α.), και σε λοιπές κοινωνικές δομές του δήμου. Οι υπόλοιποι τρεις απινιδωτές θα τοποθετηθούν στα αγροτικά ιατρεία Αγιάσματος, Πέρνης και Λεκάνης.

Κατά την τελευταία φάση του έργου έξυπνες συσκευές μέτρησης δεδομένων υγείας Checkme Pro, μαζί με το κατάλληλο εξοπλισμό για την μεταφορά και μετάδοση δεδομένων (gateways), θα δοθούν σε συνδημότες από ευάλωτες ομάδες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές του δήμου μας.Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close