ΠολιτικήΣημαντικά

Πρόταση από τη ΔΕΥΑΚ για χρηματοδότηση στο έργο με τίτλο «Γενικό Σχέδιο Ύδρευσης (Master Plan) – υποέργο β’ Σχέδιο Ασφάλειας Νερού»

banner

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Τ.Υ. της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. κατέθεσε πρόταση για χρηματοδότηση στο έργο με τίτλο «Γενικό Σχέδιο Ύδρευσης (Master Plan) – υποέργο β’ Σχέδιο Ασφάλειας Νερού»

Με την υλοποίηση του Γενικού Σχεδίου Ύδρευσης επιτυγχάνεται η αειφορική διαχείριση των υδατικών πόρων, η κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης νερού, αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους καταναλωτές και η εξυπηρέτηση καταναλωτών νέων περιοχών (επεκτάσεις σχεδίων πόλεων κτλ.) λαμβάνοντας υπόψη τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια (ΓΠΣ). Τα σχέδια ύδρευσης θα συμπεριλαμβάνουν μελέτη εξεύρεσης νέων πηγών για την αναβάθμιση του υδατικού δυναμικού ή κατάλληλης διαχείρισης των υφισταμένων.

Με την υλοποίηση του έργου:

  • θα επιλυθούν χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑΚ όπως το μη – εισοδηματικό νερό (απόκλιση μεταξύ εισροών στο υδροδοτικό σύστημα και τιμολογημένης κατανάλωσης) που οφείλεται σε πλειάδα αιτιών (φυσικές απώλειες δικτύων, σφάλματα υδρομέτρων, παράνομες απολήψεις κλπ.)
  • θα αντιμετωπιστούν τοπικά ελλείμματα νερού που παρουσιάζουν ορισμένοι ορεινοί οικισμοί της Δ.Ε. Φιλίππων.

Η ανάγκη υλοποίησης Σχεδίου Ασφαλείας Νερού κρίνεται επιτακτική καθώς διασφαλίζεται:

  • Η ελαχιστοποίηση παρουσίας ρυπαντών στο πόσιμο νερό από την πηγή
  • Η σωστή επεξεργασία του ύδατος ώστε να είναι κατάλληλο για πόση
  • Η σωστή διανομή σε δίκτυα ύδρευσης, ανεξάρτητα του μεγέθους των δικτύων αυτών.

Επομένως η ΔΕΥΑΚ θα πετύχει την παροχή υψηλής ποιότητας νερού ύδρευσης για ανθρώπινη κατανάλωση στην περιοχή ευθύνης της.

 

 

Με εκτίμηση,

 

Ο Πρόεδρος

Του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

 

 

 

 

Κουφατζής ΧαράλαμποςΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close