ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα

Πρόταση του Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα για δημιουργία βοτανικού  κήπου στη θέση του λαχανόκηπου

 

Την πρόταση του κατέθεσε το γυμνάσιο Αμυγδαλεώνα προκειμένου να δημιουργηθεί ένας βοτανικός κήπος στη θέση του λαχανόκηπου (δίπλα ακριβώς στο σχολείο) ο οποίος έχει εγκαταλειφθεί τη συγκεκριμένη περίοδο.

Ο πρώην δημοτικός λαχανόκηπος δημιουργήθηκε μέσω του προγράμματος «Στηρίζω» αλλά η σημερινή του εικόνα είναι μια εικόνα εγκατάλειψης σε ένα σημείο όπου βρίσκεται στο κέντρο του Αμυγδαλεώνα.

Εχθές πραγματοποιήθηκε συνάντηση όπου με την παρουσία εκπαιδευτικών, μελών της διοίκησης του δήμου Καβάλας, μελών του τοπικού συμβουλίου και μελών  των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου και δημοτικού, παρουσιάστηκε η πρόταση και έγινε συζήτηση για τον τρόπο υλοποίησης της.

Απ’ ότι φάνηκε και τα δύο σχολεία (γυμνάσιο και δημοτικό) είναι θετικά στην πρόταση δημιουργίας ενός κήπου σε έκταση περίπου 3,5 στρεμμάτων για να φυτευτούν λουλούδια και δέντρα τα οποία θα δημιουργήσουν μια πολύ ωραία εικόνα στο κέντρο του Αμυγδαλεώνα και δίπλα στο σχολείο.

Το τοπικό συμβούλιο, μέσω του προέδρου, Δημήτρη Πουρσαϊτίδη, δεν φάνηκε αρνητικό σε μια τέτοια προοπτική. Ο ίδιος μιλώντας μετά την συνάντηση στο kavalapoint μας είπε ότι στο παρελθόν το τοπικό συμβούλιο  έκανε προτάσεις αλλά δεν εισακούστηκαν αλλά και αυτή η πρόταση είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αλλάξει μορφή το τοπίο και τον βρίσκει σύμφωνο. Ο ίδιος και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου αναμένουν το αίτημα και όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει θετική γνωμοδότηση προκειμένου να εγκριθεί και από το δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κόστος δεν είναι υψηλό, μιας και υπολογίζεται ότι με 10 εώς 20. 000 ευρώ που θα δοθούν από τον δήμο Καβάλας μπορεί να πραγματοποιηθεί η πρόταση του σχολείου και να δημιουργηθεί ένας πανέμορφος κήπος στο κέντρο του Αμυγδαλεώνα.

Από εκεί και πέρα η διεύθυνση του σχολείου έχει μελετήσει επαφές προκειμένου  να υπάρξει βοήθεια για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του κήπου – πάρκου.

 

 

 Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close