Πολιτισμός

Πρώτο βραβείο για το Δημοτικό Σχολείου Ζυγού

banner

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Χορεύοντας οι λέξεις του τόπου μου», με κεντρική θεματολογία την τοπική ιστορία, κατέκτησε το σχολείο μας. 

Η βράβευση αυτή ήρθε ως επιστέγασμα της αγαστής συνεργασίας του τρίπτυχου, εκπαιδευτικοί – μαθητές – γονείς. Συγκεκριμένα δόθηκε η δυνατότητα στην ερευνητική ομάδα του σχολείου να διερευνήσει τόσο την προσωπική όσο και την οικογενειακή της ιστορία, ενώ παράλληλα να γνωρίσει τις ρίζες της, καθώς και τις εκφάνσεις της τοπικής ιστορίας, όπως τα έθιμα και τις παραδόσεις.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζουν οι εκπαιδευτικοί Αντώνιος Βαγενάς και Δημήτριος Δημοσθενίδης, οι οποίοι υπήρξαν σημαντικοί αρωγοί στην ολοκλήρωση της προσπάθειας αυτής, εργάστηκαν εκτός του εργασιακού ωραρίου και κινητοποίησαν μαθητές και γονείς να αναζητήσουν πρωτίστως τις ρίζες τους, ενώ δευτερευόντως να εμπλακούν στην εκπαίδευση και την παιδεία των παιδιών τους.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στις 10/05/2019 στον Άγιο Στέφανο Αττικής. Ο διαγωνισμός υλοποιήθηκε από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Ορίζοντες» και έχει εγκριθεί από το Υ.Π.Ε.Θ. σύμφωνα με το με αρ. πρωτ. Φ.15./10578/Δ2/23-01-2019 έγγραφό του.

Ο Διευθυντής του σχολείουΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close