ΟικονομίαΠολιτική

Ψάχνουν να βρουν τρόπους για να «ξεσκαλώσουν» τις καθυστερήσεις στην πολεοδομία Καβάλας

 

Οι εκκρεμείς υποθέσεις στην πολεοδομία Καβάλας έχουν γίνει βουνό και μαζί με αυτές έχουν πληθύνει και τα παράπονα ιδιοκτητών και μηχανικών που περιμένουν να προχωρήσουν οι υποθέσεις έκδοσης οικοδομικών αδειών.

 

Ο νέος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας, Γιάννης Ιακωβίδης, αντιλαμβάνεται όπως μας είπε το πρόβλημα και εξετάζει τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για να λυθεί ένα μεγάλο πρόβλημα που φρενάρει την ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως μας είπε, η πρώτη ενέργεια αφορά την ενημέρωση υπαλλήλων και μηχανικών για την σωστή σύνταξη των ψηφιακών αιτήσεων  ενώ προετοιμάζεται και η συνεργασία με το ΤΕΕ.

Πέρα από αυτό, αρκετές παλιές υποθέσεις που αφορούν τον δήμο Παγγαίου θα επιστραφούν στην πολεοδομία του δήμου Παγγαίου για να αποφορτιστεί η υπηρεσία του δήμου Καβάλας.

Σύμφωνα με όσα μας είπε, η αλήθεια για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν βρίσκεται κάπου στη μέση: δεν υπάρχει μόνο ευθύνη από τους υπαλλήλους (οι οποίοι έτσι κι αλλιώς είναι λίγοι στον αριθμό) αλλά και σε ορισμένους μηχανικούς.

Είναι γεγονός ότι αρκετοί μηχανικοί έχουν πολλά παράπονα από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται από την πολεοδομία Καβάλας, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει με άλλες πολεοδομίες. Τα παράπονα αφορούν κυρίως τις υπερβολικές, όπως λένε, λεπτομέρειες που ζητούνται από την πολεοδομία Καβάλας αλλά και την άρνηση της υπηρεσίας να διευκολύνει το έργο των μηχανικών για πληροφορίες που δεν δίνει επικαλούμενη συνεχώς διατάξεις του νόμου.



Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close