ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα

Στο Pasvalys του Panevezys στη Λιθουανία το ΔΙΕΚ Καβάλας

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές
Στο Pasvalys του Panevezys στη Λιθουανία και κατά το διήμερο 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η τελική συνάντηση ενός από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus στα οποία συμμετέχει το Ι.Ε.Κ. Καβάλας κατά το διάστημα 2020-2023. Το πρόγραμμα έχει τίτλο “Innovative agricultural techniques to boost entrepreneurial skills of future farmers” και ακρωνύμιο “Farmers for future”. Στην 3η λοιπόν διακρατική συνάντηση με συμμετοχή εκπαιδευτικών μόνο, συμμετείχαν η Συντονίστρια και μια εκπαιδευτικός από το συντονιστικό σχολείο από την Ιταλία και από δύο εκπαιδευτικοί από Φινλανδία, Ελλάδα, Ρουμανία, Πορτογαλία καθώς και η ομάδα του εταιρικού σχολείου της Λιθουανίας που διοργάνωσε και φιλοξένησε την συνάντηση.

Στόχος αυτής της κινητικότητας ήταν η παρακολούθηση των υλοποιημένων ως τώρα δραστηριοτήτων του προγράμματος,  ο καταμερισμός εργασιών για την υποβολή της τελικής αναφοράς και η επαλήθευση των στοιχείων στο Mobility Tool. Αποφασίστηκε ακόμη η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού περιοδικού με άρθρα γενικών εντυπώσεων από την υλοποίηση του προγράμματος τόσο από μαθητές, όσο και από εκπαιδευτικούς από όλους τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς φορείς και ενός Ενημερωτικού δελτίου που θα αποσταλεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς σε όλες τις χώρες.

Ενδιαφέρουσες επισκέψεις έγιναν στο εργοστάσιο παραγωγής βιοκαυσίμων (βιοντήζελ και βιοαέριο) KURANA και σε μονάδα παραγωγής μπύρας παγκοσμίως φημισμένη καθώς και στο λαογραφικό μουσείο του Pasvalys με ενδιαφέρουσες  διαδραστικές εφαρμογές και στα Sirvenos και Kirkilu Ezeras.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΙΕΚ Καβάλας https://iek-kavalas.gr/ και στην ιστοσελίδα του προγράμματος http://farmersforfuture.eu/

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close