ΠολιτισμόςΠρωτοσέλιδα

Συμμετοχή της Α/θμιας Δ/νσης Εκπαίδευσης Καβάλας και του 2ου Δημοτικού Σχολείου στο πρόγραμμα Erasmus + KA1

“Το κοινό μας όραμα”

banner

 

Σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης “Βασίλης Βασιλικός”, πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus + KA 1  “Our common vision” με διοργανωτές τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Καβάλας και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας. Τo  Πρόγραμμα υλοποιείται – με την έγκριση του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών – στο πλαίσιο της προσπάθειας δημιουργίας ενός κοινού οράματος ανάπτυξης του Σχολείου, υποστήριξης των εκπαιδευτικών καινοτομιών που υλοποιεί και διεθνοποίησης των δράσεων του. Στοχεύει στην ενεργοποίηση της συνεργασίας εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων για τη διαρκή προσπάθεια βελτίωσης του έργου του Σχολείου και έχει ως άξονα εφαρμογής, την επιμόρφωση  των εκπαιδευτικών του Σχολείου σε ευρωπαϊκά σεμινάρια και στη συνέχεια την εφαρμογή και τη  διασπορά καλών πρακτικών.

 

Ο Διευθυντής της Α/θμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, Κώστας Μπαντίκος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την δημιουργική ανησυχία που διακρίνει τον κλάδο των εκπαιδευτικών, καθώς η συμμετοχή των σχολικών μονάδων σε αυτά τα προγράμματα συμβάλλει στην επίτευξη του έργου τους, που δεν είναι άλλο από την μετάδοση των κατάλληλων εφοδίων στους μαθητές.

 

Ο Σχολικός Σύμβουλος της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Καβάλας, Αθανάσιος Διαλεκτόπουλος, σημείωσε ότι η συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα Erasmus είναι το ζητούμενο για κάθε σχολείο, καθώς η συνεργασία με συναδέφλους εκπαιδευτικούς από άλλες χώρες μόνο ευεργετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει στην εκπαίδευση. “Η συλλογικότητα, η συμμετοχή και η συνεργασία έχουν τελικό αποδέκτη τον μαθητή”, δήλωσε.

 

Στη συνέχεια ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, Κώστας Βλαστάρης ανέπτυξε το θέμα: Προγράμματα Erasmus +  και Σχολείο – Το Σχέδιο Δράσης “Our common vision”, και ο Υπ/δντής του 2ου Δημοτικού, Απόστολος Μουμτσάκης μίλησε για την προσπάθεια βελτίωσης στο σχολείο, μέσω μίας συνολικής στρατηγικής. Ακολούθησε συζήτηση με θέμα: “Η διαχείριση ενός ευρωπαϊκού προγράμματος – καλές πρακτικές».

 

Ξεχωριστή στιγμή της ημερίδας αποτέλεσε η έκθεση που διάβασε η μαθήτρια της 6ης τάξης, Μαρία Βιολέτα Καπλανίδου, αποδεικνύοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνονται τα παιδιά τον κόσμο είναι πάντοτε ο πιο σωστός.

 Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close