Photo-Synthesis
Συγγυρίδης Εμπορία Αυτοκινήτων

ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Συνάντηση Γ.Πασχαλίδη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων της Π.Ε.Καβάλας

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

Δελτίο Τύπου

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης, μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων της περιοχής μας, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της ΝΟΔΕ κ. Χαράλαμπου Δράκου στην Καβάλα, πραγματοποίησε χθες συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Σπήλιο Λιβανό, στον οποίο μετέφερε τα προβλήματα που ταλανίζουν τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα.

Όσον αφορά τα θέματα των αγροτών, συζητήθηκαν τα εξής:

  • Αναφορικά με το ζήτημα της ηλεκτρονικής κατάθεσης των μισθωτηρίων συμβολαίων και ΑΤΑΚ αλλά και της χρήσης ηλεκτρονικής υπογραφής, ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι το θέμα είναι στις προτεραιότητες του, ώστε να δοθεί λύση που θα διευκολύνει τους καλλιεργητές γης, ταυτόχρονα δε να διασφαλιστούν οι διαδικασίες ελέγχου μίσθωσης χωραφιών από τους ιδιοκτήτες προς τους καλλιεργητές.
  • Ένα ακόμη θέμα που τέθηκε στον Υπουργό ήταν η καταβολή αποζημιώσεων των αμπελοκαλλιεργητών της περιοχής μας και κυρίως του Παγγαίου, των Φιλίππων και του Νέστου, οι οποίοι έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημίες την τελευταία τριετία τόσο λόγω της πανδημίας όσο και των ακραίων καιρικών φαινομένων. Ο Υπουργός, που είναι γνώστης του θέματος, από τις συνεχείς ενημερώσεις του Βουλευτή, τον διαβεβαίωσε ότι υπάρχει η βούληση για να στηριχθεί το εισόδημα των ανθρώπων αυτών ώστε να συνεχίσουν να καλλιεργούν αλλά και να βελτιώσουν τις παραγωγές τους.
  • Ο Βουλευτής έθεσε για μία ακόμη φορά το ζήτημα της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Καταναλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου για αγροτική χρήση που θα λειτουργήσει, άλλωστε, και ως μέτρο αντιμετώπισης της ακρίβειας.
  • Με δεδομένο ότι πλέον έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση το πρόγραμμα της αντιχαλαζικής προστασίας, ο Βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό να τοποθετηθούν πιλοτικά στην περιοχή μας «μπαλόνια», προκειμένου να προστατεύονται οι παραγωγές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των χαλαζοπτώσεων. Ο Βουλευτής είχε θέσει επανειλημμένα στην ηγεσία του Υπουργείου το θέμα αυτό, που απασχολεί τους αγρότες μας και ειδικά των ευπαθών προϊόντων.

Αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι μας,  ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι:

  • θα επανεξετάσει το θέμα της Συνδεδεμένης και στις τρεις κατηγορίες για το βόειο κρέας
  • την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση με τις Οργανώσεις και τους Εκπροσώπους των κτηνοτρόφων, για να συζητήσουν τα θέματα της κτηνοτροφίας.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε: «Ευχαριστώ θερμά τον κ.Λιβανό για την εποικοδομητική συζήτηση και το ενδιαφέρον που πάντα επιδεικνύει στα προβλήματα που του μεταφέρω. Συνεχίζω να έχω συνεχείς επαφές τόσο με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας για την επίλυση των προβλημάτων τους. Είμαι πάντα δίπλα τους και το γνωρίζουν καλά…»

Με εκτίμηση,

 

 

Γιάννης Πασχαλίδης

Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close