Πολιτική

Συνάντηση Γιάννη Πασχαλίδη με τον Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου κ.Μηταράκη για τη Δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Περιγιάλι και για τις άδειες παραμονής των Αιγυπτίων αλιεργατών

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

Δελτίο Τύπου

Της  28ης Ιανουαρίου 2021

 

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, στα πλαίσια της σημερινής συνάντησής του με τον Υπουργό  Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη,  έθεσε για μία ακόμη φορά το ζήτημα της υπάρχουσας Δομής φιλοξενίας προσφύγων που βρίσκεται στην περιοχή του Περιγιαλίου της πόλης της Καβάλας, ζητώντας την άμεση επίλυση του προβλήματος, καθώς ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί ζωτικό κύριο άξονα με συνέπεια να παρεμποδίζεται η υλοποίηση του  Σχεδίου του Περιγιαλίου.

Επιπλέον, ο Γιάννης Πασχαλίδης έθιξε και το θέμα που έχει προβληματίσει ιδιαιτέρως το τελευταίο χρονικό διάστημα τον κλάδο της αλιευτικής παραγωγής, σχετικά με την έγκριση των αδειών παραμονής των Αιγυπτίων αλιεργατών, οι οποίοι προσλαμβάνονται  από τους ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών Γρι-Γρι, για τη διενέργεια της αλιείας.  Ο Βουλευτής ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργού προκειμένου αφενός μεν να παραταθούν οι άδειες παραμονής των μετακλητών Αιγυπτίων αλιεργατών που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα,  οι οποίες λήγουν το Φεβρουάριο του 2021, αφετέρου δε να προχωρήσει το Ελληνικό Προξενείο της Αίγυπτου στην  έγκριση  των αδειών παραμονής των Αιγύπτιων αλιεργατών, ώστε να μπορέσουν να έρθουν στην Ελλάδα και να εργαστούν  στα αλιευτικά  σκάφη.

Ο Υπουργός άκουσε με μεγάλη προσοχή τα προαναφερθέντα προβλήματα και υποσχέθηκε να ενεργήσει άμεσα τα δέοντα.

 

 

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης

Βουλευτής Π.Ε. ΚαβάλαςΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close