Πολιτισμός

Συνάντηση στελεχών του Δικτύου των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Εγνατίας Οδού

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, πραγματοποιήθηκε στη Βέροια συνάντηση στελεχών του Δικτύου των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Εγνατίας Οδού, όπου συμμετείχαν οι Πρόεδροι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας κ. Κορίνα Χιώτη-Πρασσά, Βέροιας κ. Νίκος Μαυροκεφαλίδης, Ιωαννίνων κ. Αλέκα Βακαλοπούλου, Κομοτηνής κ. Σοφία Μενεσελίδου, Κοζάνης κ. Θέμης Λιάκος, Κέρκυρας κ. Στέφανος Κυπριώτης και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος κ. Γιάννης Αναστασάκης, ο οποίος είναι και θερμός υποστηρικτής.

 

Συμμετείχαν δε για πρώτη φορά η  Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων κ. Ελένη Δημοπούλου, ο Καλλιτεχνικός Σύμβουλος της Κοζάνης κ. Λευτέρης Γιοβανίδης και η Καλλιτεχνική Σύμβουλος της Κέρκυρας κ. Βαρβάρα Δούκα.

Λόγω δυσκολιών δεν προσήλθαν ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών κ. Δημήτρης Τσαλίκογλου και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Καβάλας κ. Θοδωρής Γκόνης.

Την επιθυμία τους να βρίσκονται στη συνάντηση εξέφρασαν η Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λυδία Κονιόρδου και δύο υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου, αλλά την τελευταία στιγμή δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν. Ωστόσο η Υπουργός έστειλε χαιρετισμό, τον οποίο διάβασε ο κος Μαυροκεφαλίδης σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε μετά τη λήξη των εργασιών της συνάντησης στο ξενοδοχείο Εν Έαρι. Ο χαιρετισμός της Υπουργού, αναφερόταν θετικά στο έργο των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και στις πρωτοβουλίες του Δικτύου των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Εγνατίας Οδού.

Στη συνάντηση επικαιροποιήθηκε το πρωτόκολλο συνεργασίας που αρχικά είχε υπογραφεί το 2016, καθώς προστέθηκε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της Κέρκυρας στο Δίκτυο. Εδραιώθηκε δε η  επιθυμία συνύπαρξης, συμφωνήθηκε από κοινού ότι το Δίκτυο είναι αναγνωρίσιμο και δίνει δύναμη στα μέλη του.

Σημαντικό θέμα της συνάντησης ήταν η νέα Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού, Περιφερειών, Δήμων και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Τέθηκαν ζητήματα νομικής φύσεως και σχολιασμοί, τα οποία στάλθηκαν στο Υπουργείο.

Μεταξύ άλλων έγινε απολογισμός της διετίας που πέρασε με αναφορά σε σημαντικές, κοινές δράσεις, τα οφέλη των οποίων είναι πολλαπλά καθώς γίνεται ανταλλαγή πληροφοριών, καλών πρακτικών και εμπειριών.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και η απόκτηση νομικής υπόστασης του Δικτύου ώστε να υπάρξει συνεργασία και σε άλλα επίπεδα δράσεων και πρωτοβουλιών, καθώς και σε ευρωπαϊκά και διασυνοριακά προγράμματα και κονδύλια.

Αποφασίστηκε χάριν της ευελιξίας και της παραγωγικότητας του Δικτύου, να ορισθούν έως την επόμενη συνάντηση ένας πρόεδρος, που θα συντονίζει το πολιτικό όργανο των προέδρων και ένας καλλιτεχνικός διευθυντής, που θα συντονίζει τους καλλιτεχνικούς διευθυντές.  Οι συντονιστές θα συνεργάζονται, για να επικοινωνούν όλες τις προτάσεις της πρωτοβουλίας.

Μάλιστα, από τη συνάντηση αναδείχθηκε συντονιστής των καλλιτεχνικών διευθυντών η κ. Δημοπούλου των Ιωαννίνων και των προέδρων ο κ. Νίκος Μαυροκεφαλίδης της Βέροιας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα ενεργά ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στην Ελλάδα, είναι δεκατέσσερα.  Στο Δίκτυο των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Εγνατίας Οδού, πλέον ανήκουν επτά.  Άρα, το Δίκτυο καταλαμβάνει το 50% των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και το ενδεχόμενο να επεκταθεί κι άλλο είναι ανοιχτό.

Η Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας κ. Κορίνα Χιώτη – Πρασσά ευελπιστεί σε μια δυνατή με ουσία και περιεχόμενο συνεργασία επ’ ωφελεία των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και ευχαριστεί  θερμά τον Πρόεδρο κ. Νίκο Μαυροκεφαλίδη και την κ. Κατερίνα Γρηγοριάδου, Υπεύθυνη Προγραμματισμού, Παραγωγής και Προβολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, για την απλόχερη φιλοξενία, αλλά και για την άρτια οργάνωση της συνάντησης.

Η επόμενη συνάντηση του Δικτύου ορίστηκε για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην έδρα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων.

 

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

 Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close