Photo-Synthesis

ΚοινωνικάΠολιτικήΠρωτοσέλιδαΣημαντικά

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου με τον Μητροπολίτη  Στέφανο

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

Τον  αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρο Μαρκόπουλο, επισκέφθηκε ο νέος μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κος Στέφανος. Η συνάντηση και η συζήτηση για θέματα που αφορούν την περιοχή μας αλλά και θέματα συνεργασίας μεταξύ της εκκλησίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης έγινε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη ενώ στο τέλος έγιναν κάποιες σύντομες δηλώσεις.

 

 

Οι δύο άντρες, μετά το τέλος της συζήτησης,  δήλωσαν  τα εξής μεταξύ άλλων:

 

Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Περιφερειακή ενότητα Καβάλας η σημερινή επίσκεψη στο διοικητήριο της Περιφέρειας του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη μας Στεφάνου. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μία σειρά από θέματα. Η ιερά μας μητρόπολη πάντα είχε έναν ιδιαίτερο ρόλο στην περιοχή. Ένας ρόλος προσφοράς προς τον συνάνθρωπο που ουδέποτε προβλήθηκε και ουδέποτε αξιολογήθηκε όσο θα έπρεπε. Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον σεβασμιότατο για τρέχοντα θέματα. Ενδεικτικά αναφέρω το θέμα των αρχαίων Φιλίππων και γενικότερα τα  θέματα που έχουν να κάνουν με τον θρησκευτικό τουρισμό στην περιοχή μας. Θα εξακολουθήσουμε να έχουμε μία στενή συνεργασία  και τον ευχαριστώ πολύ για το γεγονός ότι η ιερά μητρόπολη συνέδραμε στην προσπάθεια την οποία ξεκινήσαμε μαζί με τους συλλόγους της περιοχής μας και έχουν μαζευτεί υλικά τα οποία σήμερα ήδη μεταφέρονται στην περιοχή της Δυτικής Αττικής και κυρίως της Μάνδρας, προκειμένου να μπορέσουμε να δώσουμε μια βοήθεια στους συνανθρώπους μας.

Πορευμένοι στα πλαίσια των αρχών που έχουμε σαν Έλληνες, σαν χριστιανοί ορθόδοξοι, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να αξιοποιούμε οτιδήποτε καλό για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες  των συνανθρώπων μας, των συμπολιτών μας.

Σεβασμιότατε σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την επίσκεψη σας στο γραφείο του Αντιπερειφερειάρχη Καβάλας.»

 

 

Μητροπολίτης Φ. Ν. Θ. Στέφανος

«Κι εγώ σας ευχαριστώ κ. Μαρκόπουλε για τη σημερινή μας συνάντηση. Με ιδιαίτερη χαρά και με μεγάλη τιμή ήρθα προς την περιφερειακή ενότητα  Καβάλας. Για μένα έχει μεγάλη σημασία το να συνεργαζόμαστε, να συνομιλούμε, να προβληματιζόμαστε, να καταθέτουμε προτάσεις για να δώσουμε λύσεις στην κοινωνία μας, προκειμένου να ωφεληθεί ο τόπος μας. Τα θέματα τα οποία συζητήσαμε ήταν ουσιαστικά και σημαντικά και θα μας δοθεί κι άλλη ευκαιρία να συζητήσουμε πιο αναλυτικά, όπως τα θέματα του θρησκευτικού τουρισμού και της αναδείξεως των αρχαίων Φιλίππων. Της μεγάλης αυτής ιστορικής τοποθεσίας. Μιας τοποθεσίας που ταυτίστηκε με την παρουσία του μεγάλου αποστόλου Αγίου Παύλου, τον οποίον γνωρίζουμε όλοι και καυχώνται εκατομμύρια χριστιανοί σε όλο τον κόσμο. Πιστεύω δηλαδή ότι μας δίδεται μια μεγάλη ευκαιρία, υπό τις σημερινές συγκυρίες, να προβάλουμε το έργο της σημερινής κοινωνίας και της εκκλησίας χάριν των ανθρώπων, χάριν της φιλανθρωπίας, χάριν της αλληλεγγύης και χάριν γενικότερα της παρουσίας μας μέσα στα σύγχρονα προβλήματα του κόσμου. Κι αυτό, βέβαια, πάντοτε μέσα στο μέτρο του δυνατού. Διότι όλα τα προβλήματα δεν λύνονται  όπως θα θέλαμε ή όπως θα τα υπολογίζαμε. Παρόλα αυτά όμως η διάθεση μας είναι μεγάλη, κι εγώ και οι κληρικοί μου όλοι, είμαστε προσηλωμένοι στη διακονία του λαού μας και ιδίως αυτή την περίοδο των Χριστουγέννων και των εορτών. Η εκκλησία προσφέρει και θα προσφέρει ό,τι καλύτερο. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κο Μαρκόπουλο για την ευγενική του πρόσκληση και θα εξετάσουμε τη συνέχεια της συνεργασίας μας με σκοπό το καλό του τόπου μας. Σας ευχαριστώ θερμά.»Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close