Kouros-Prosfora
Photo-Synthesis
Συγγυρίδης Εμπορία Αυτοκινήτων

ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ η απόφαση αναστολής λειτουργίας του παιδικού σταθμού Αγίου Λουκά

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν δεσμεύει το νομικό πρόσωπο της “Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης”

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

Η αντίδραση των γονέων του 3ου βρεφονηπιακού  σταθμού του Αγ. Λουκά και η παρουσία τους στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας είχε ως αποτέλεσμα το θέμα να μπει ως έκτακτο θέμα συζήτησης και τελικά η πλειοψηφία του συμβουλίου να ψηφίσει υπέρ  της ανάκλησης  της απόφασης  που είχε λάβει πριν από μερικές εβδομάδες  η διοίκηση του νομικού προσώπου της “Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης”.

Με απλά λόγια… παρά το ότι το δημοτικό συμβούλιο πήρε μια απόφαση με την οποία ζητά τη συνέχιση της λειτουργίας του σταθμού, η διοίκηση του νομικού προσώπου δεν αλλάζει την αρχική, πολιτική της απόφαση και ισχύει για την ώρα η παύση λειτουργίας του παιδικού σταθμού Αγίου Λουκά για ένα έτος, με τη δέσμευση του δημάρχου ότι το θέμα θα επανεξεταστεί.

Τι έγινε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο…

Η ανάκληση της απόφασης και η συνέχιση της λειτουργίας του παιδικού σταθμού, βρήκε υποστηρικτές από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με την παράταξη του δημάρχου Καβάλας να απέχει από την ψηφοφορία.

Το λόγο πήρε αρχικά η εκπρόσωπος των γονέων που βρέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ζητώντας την ανάκληση της απόφασης κλεισίματος.

Όπως είπε, απευθυνόμενη στο Σώμα, «Μας προκαλεί έκπληξη αυτή η απόφαση, γιατί ο συγκεκριμένος παιδικός σταθμός ανακαινίστηκε πολύ πρόσφατα με έξοδα του Δήμου, είναι μέσα σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον για τα παιδιά και διαθέτει και πυρασφάλεια.»

Η ίδια συνεχίζοντας είπε ότι έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 300 υπογραφές με το αίτημα  να μην κλείσει ο σταθμός».

«Δεν είναι δίκαιη η απόφαση» είπε κλείνοντας η εκπρόσωπος των γονέων.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο πρόεδρος  της διοίκησης του νομικού προσώπου της “Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης”, Ανέστης Δημητριάδης  ξεκαθαρίζοντας ότι η απόφαση πάρθηκε την Μ. Τετάρτη γιατί έπρεπε να ξεκινήσουν οι εγγραφές την επόμενη μέρα και να ξεκινήσει ο προγραμματισμός  καλής λειτουργίας όλων των βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου Καβάλας.

Ο κύριος λόγος της απόφασης ανάκλησης λειτουργίας για ένα έτος ήταν η οικονομική αδυναμία που θέτει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία όλων των παιδικών σταθμών για την επόμενη χρονιά και η επιλογή του παιδικού σταθμού του Αγίου Λουκά ήταν  γιατί είναι ο μικρότερος βρεφονηπιακός σταθμός με 28 μόλις εγγραφές.

« Είμαστε υπέρ της κοινωνικής πολιτικής αλλά πρέπει να συνεχίσουμε την λειτουργία και τον επόμενο χρόνο. Εκτός κι αν θέλουμε ν’ αφήσουμε το καράβι ακυβέρνητο.»  είπε ο Ανέστης Δημητριάδης.

Υπερασπιζόμενος την απόφαση αναστολής του συγκεκριμένου παιδικού σταθμού, ο πρόεδρος της «Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης» απάντησε στις ερωτήσεις που του τέθηκαν λέγοντας επιγραμματικά τα εξής:

  • Δεν θα μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών
  • Η κίνηση γίνεται για εξοικονόμηση οικονομικών πόρων μέσω μείωσης προσωπικού.
  • Εάν βρεθούν χρήματα του χρόνου θα επαναλειτουργήσει ο παιδικός σταθμός του Αγίου Λουκά.
  • Οι υπάλληλοι των ΚΑΠΗ δεν επιβαρύνουν οικονομικά τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών.
  • Λάβαμε υπόψη και το ενεργειακό κόστος  που θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον.
  • Οι επενδύσεις στο παρελθόν έγιναν διότι υπήρξαν άλλα οικονομικά δεδομένα με αυτά που υπάρχουν σήμερα.
  • Θα απαιτηθούν πρόσθετα 500.000 ευρώ τα οποία θα δοθούν από το δήμο Καβάλας.

Οι παρατάξεις με επικεφαλής την πρώην δήμαρχο, Δήμητρα Τσανάκα, τον Μάκη Παπαδόπουλο και τον Άρη Βέρρο, ζήτησαν να μπει το θέμα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης και αυτό έγινε.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων για το αν θέλουν να ανακληθεί η απόφαση του νομικού προσώπου ώστε να μην παύσει η λειτουργία του παιδικού σταθμού για ένα έτος.

Κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας απείχαν οι σύμβουλοι της διοίκησης ενώ τα μέλη της παράταξης με επικεφαλής τον Βαγγέλη Παππά ψήφισαν λευκό.

Κατά πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο  δεν δέχθηκε την απόφαση της διοίκησης του νομικού προσώπου ζητώντας την απρόσκοπτη λειτουργία του παιδικού σταθμού.

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close