ΚοινωνικάΠολιτικήΠρωτοσέλιδαΣημαντικά

Συνεχίζουν να δηλώνουν  όλοι… αναρμόδιοι!

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

Ανεπίσημα, ο δήμος Καβάλας φαίνεται να δηλώνει αναρμόδιος για τα άγρια άλογα που υπάρχουν στην περιοχή μας, με το επιχείρημα ότι ο δήμος Καβάλας είναι αρμόδιος μόνο για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και για τα ανεπιτήρητα ζώα παραγωγής.

 

Στην ερώτηση μας για τα όμορφα αυτά ζώα που έκαναν την εμφάνιση τους και στην πεδινή περιοχή, ορισμένα μέλη της σημερινής διοίκησης του δήμου Καβάλας μας είπαν ότι ανήκουν στην άγρια πανίδα, κάτι που σημαίνει ότι η διαχείριση τους αφορά το δασαρχείο. Ωστόσο το δασαρχείο, σε σχετική ερώτηση που αφορά τα άλογα και την πιθανότητα καταβολής αποζημίωσης σε περίπτωση τροχαίου απάντησε ως εξής σε μία ανάλογη περίπτωση:

« Σας ενημερώνουμε ότι για το εν λόγω θέμα ισχύει η υπ αριθμ. 726/107637/ 20-4-22 Υ.Α. (ΦΕΚ 2028Β΄), επισημαίνοντας ότι τα εξημερωθέντα και στην συνέχεια απελευθερωθέντα στη φύση από τους ιδιοκτήτες τους άλογα (Equus caballus) αποτελούν αγνώστου φυλής και προέλευσης ζώα εργασίας και δεν θεωρούνται είδη της Ελληνικής άγριας πανίδας. Ως εκ τούτου δεν εντάσσονται στο νομικό πλαίσιο προστασίας των άγριων ζώων και συνεπώς στις αρμοδιότητες των δασικών υπηρεσιών.»

(Η απάντηση υπογράφεται από τον Γεν. Διευθυντή Δρ. Νικήτα Φραγκισκάκη).

 

Η επόμενη υπηρεσία που πιθανόν να είναι αρμόδια είναι αυτή της Περιφέρειας αλλά η απάντηση που ήρθε είναι και αυτή αρνητική, επιστρέφοντας το «μπαλάκι»  στο δασαρχείο.

Το συγκεκριμένο κοπάδι άγριων αλόγων που εμφανίστηκε στον Αμυγδαλεώνα αποτελεί μέρος πολλών παρόμοιων κοπαδιών που έκαναν αρχικά την εμφάνιση τους στην Παλιά Καβάλα. Μια ιστορία που μετρά αρκετά χρόνια, μόνο που τώρα ο αριθμός των αλόγων έχει αυξηθεί και ξεπερνά τα 100.

 

Μιχάλης Κουμρίδης

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close