ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Σύσκεψη δημάρχου Καβάλας και περιφερειάρχη για τη γέφυρα:
Τρία είναι τα «βήματα» που θα γίνουν, σε άμεσο χρόνο, από τον Δήμο Καβάλας και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

banner

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ δήμου Καβάλας

Τρία είναι τα «βήματα» που θα γίνουν, σε άμεσο χρόνο, από τον Δήμο Καβάλας και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ώστε να δρομολογηθεί η, κατά το δυνατό συντομότερη, αποκατάσταση της ζημιάς στο οδόστρωμα της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, απέναντι από το κτίριο του παλιού νοσοκομείου. Τα «βήματα» αυτά, ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος, μετά τη σύσκεψη εργασίας, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Δημάρχου Καβάλας το μεσημέρι της Δευτέρας 12 Νοεμβρίου 2018.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν Αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο φορέων αυτοδιοίκησης. Όπως ανέφερε η Δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, και ο Περιφερειάρχης Χρ. Μέτιος, κατά τη συνέντευξη τύπου, έγινε προηγουμένως διεξοδική συζήτηση και λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις.

Αποφασίστηκε να συσταθεί μία επιτροπή υπηρεσιακών παραγόντων και όχι αιρετών, με κοινή απόφαση της Περιφέρειας και του Δήμου. Η Επιτροπή αυτή, θα καταγράψει το ιστορικό του τμήματος της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, από το παραδοσιακό ναυπηγείο (καρνάγιο) μέχρι τους φωτεινούς σηματοδότες του παλιού νοσοκομείου, στη γέφυρα δηλαδή, όπου σημειώθηκε η καθίζηση του οδοστρώματος και το οποίο ιδιοκτησιακά, όπως είπε ο περιφερειάρχης, ανήκει στο ελληνικό δημόσιο. Θα διερευνήσει η Επιτροπή τη μελέτη και την κατασκευή του έργου, τη συντήρησή του, τα χαρακτηριστικά της παραλαβής του, για το χρονικό διάστημα μέχρι την υποχώρηση του τμήματος της γέφυρας.

Αποφασίστηκε να ζητηθεί από το Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, να πραγματοποιήσει πραγματογνωμοσύνη για τα αίτια της καθίζησης του οδοστρώματος.

Τέλος ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι αμέσως μετά, θα χρηματοδοτηθούν οι μελέτες στατικής επάρκειας της γέφυρας και αποκατάστασης της ζημιάς, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. Ο Χρ. Μέτιος έκανε μια πρώτη εκτίμηση, ότι το κόστος της αποκατάστασης, δεν θα υπερβεί τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

 Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close