ΒίντεοΚοινωνικάΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Σύσκεψη στο δήμο Καβάλας για όσα γίνονται και όσα πρέπει να γίνουν για την προστασία από τον Κορωναϊό (BINTEO)

banner

 

Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτης Φ.Ν.Θ. κ. κ. Στέφανου , του Νομιάτρου κ Χρήστου Παπαδόπουλου,  του Δημάρχου Καβάλας, του δημάρχου Παγγαίου, , της κ Τσανάκα από την μείζονα αντιπολίτευση του, διοικητή του ΓΝΚ κ Κλειτσιώτη, των προέδρων του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας, εκπροσώπων της εκπαίδευσης, των παιδικών σταθμών ,του Πουλίδειου Γηροκομείου και των υπαλλήλων του Νοσοκομείου, έγινε χθες το απόγευμα στον Δημαρχείο, σύσκεψη για τα  επιβεβλημένα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σοβαρά από τους πολίτες της ΠΕ Καβάλας  προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά του κορωναϊού.

 

 

Ο Σεβασμιότατος κ. κ. Στέφανος ο οποίος παρέστη στην σύσκεψη, είπε πως λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον ιό, ανέβαλε το ταξίδι του και την συνάντηση που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.  Επειδή είπε, το διαδίκτυο είναι αυτό που δίνει τις περισσότερες πληροφορίες ο μεγαλύτερος σε ηλικία κόσμος δεν το βλέπει. Θεωρώ, πως είναι ευκαιρία να κάνουμε ενημέρωση του κόσμου, σχετικά με το τι είναι οι ιώσεις και πως γίνεται η μετάδοσή τους.  Φυσικά και δεν κλείσαμε το «Προκόπειο» ίδρυμα από επισκέψεις , γιατί το θεωρούμε λάθος. Απλά δεν χρειάζονται εναγκαλισμοί και ασπασμοί για να είναι όλοι ασφαλείς.

 

Νομίατρος καβάλας: Απαιτείται συντονισμός κινήσεων

Ο Νομίατρος κ Χρήστος Παπαδόπουλος, τόνισε πως θα πρέπει να γίνουν γνωστά τα δεδομένα της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας για να μην υπάρχουν στρεβλώσεις. Ακούγεται πως πρέπει να κλείσουν σχολεία και άλλα σημεία όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων. Όμως παν μέτρον άριστον.  Γνωρίζουμε για την πανδημία, την μετάδοση, και την θνητότητα σε σχέση με την γρίπη. Όμως εδώ δεν έχουμε μια απλή γρίπη. Θα έχουμε μεγάλη μετάδοση του κορονοϊού αν δεν κάνουμε αυτό που πρέπει.  Ως λαός είμαστε των άκρων , δεν ακούμε τις δημόσιες αρχές και δεν τηρούμε τις οδηγίες. Αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα το παιχνίδι θα χαθεί. Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού, γι αυτό χρειάζεται συντονισμός. Όλες τις οδηγίες τις παίρνουμε από το υπουργείο υγείας που με την σειρά του τις παίρνει απ τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Είναι δε πολύ θετικό ότι οι Δήμαρχοι αποφάσισαν να έχουν κοινή γραμμή στην ενημέρωση του κοινού. Παίρνουμε μέτρα, όμως δεν ξέρουμε ποιο θα αποδώσει καλύτερα.

Υπάρχουν ελλείμματα ως προς την σωστή ενημέρωση και το φταίξιμο βαραίνει εμάς τους ιθύνοντες . Είμαστε τουριστικός προορισμός γι αυτό θα πρέπει να εκδώσουμε φυλλάδια που θα μοιραστούν σε ξενοδοχεία, δωμάτια ενοικιαζόμενα, καταλύματα και στο κοινό.  Κυρίως θα πρέπει να ενημερώσουμε καλά τους ανθρώπους άνω των 60 ετών με χρόνια προβλήματα υγείας. Δεν μπορούμε να κλείνουμε καταστήματα, όμως να αναστέλλουμε εκδηλώσεις και είναι σκόπιμο να αποφεύγουμε τους κλειστούς χώρους , να έχουμε έτοιμους χώρους καραντίνας, και απολυμάνσεις σε νοσοκομεία, πλοία, χώρους υπηρεσιών , για την προστασία των εργαζομένων και των πολιτών.  Η ενημέρωση πρέπει να προέρχεται από επίσημα χείλη , αλλιώς θα κάνει κακό είτε προς εφησυχασμό , είτε προς τον πανικό.

Ο Νομίατρος πρότεινε:

Αναστολή των εκδηλώσεων, να υπάρχει στοχευμένη ενημέρωση, ενέργειες από τους Δήμους για ενημέρωση όπου στοχεύουμε, προστασία εργαζομένων σε υπηρεσίες που έχουν  σχέση με τους πολίτες και προμήθεια υλικών προστασίας των εργαζομένων σ αυτές. Να υπάρχουν έτοιμα κονδύλια για την δημιουργία  χώρων καραντίνας και ειδοποίηση του ΕΟΔΥ από τα ύποπτα περιστατικά. Αν υπάρξει κάποια αλλαγή είπε, εδώ είμαστε για να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα.

 

 Αναστασία Αντωνίου πρόεδρος  Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας:  Επιμένουμε σε αυστηρά μέτρα

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ Αναστασία Αντωνίου, επέμεινε στην λήψη αυστηρότερων μέτρων που θα αναχαιτίσουν την πανδημία. Εγώ ήμουν αυτή που επέμενα να κλείσουν τα σχολεία , όταν έχουν παιδιά που έχουν έρθει από την Ιταλία. Ως Ιατρικός Σύλλογος , προτείνουμε να κλείσουν όλα τα κτίρια που φιλοξενούν κέντρα αποκατάστασης καθώς και τα γηροκομεία Ο ιός αυτός είναι 20 φορές πιο δυνατός από την γρίπη και 20 φορές πιο θανατηφόρος και δυστυχώς δεν έχουμε εμβόλιο.  Όσο για μας τους γιατρούς πρέπει να είμαστε περισσότερο προφυλαγμένοι απ όλους γιατί είμαστε λίγοι και χρειαζόμαστε για πολλούς ανθρώπους.

 Διαφωνία Νομιάτρου στα τόσο πολύ  αυστηρά μέτρα

Αντίθετος όμως με τις θέσεις της κ Αντωνίου ήταν ο Νομίατρος που θεώρησε τα τόσο αυστηρά μέτρα υπερβολικά. Όπως είπε, σε ότι αφορά τα σχολεία και τα μέτρα δημόσιας υγείας αρμόδιοι να πάρουν μέτρα είναι άλλοι και όχι ο Ιατρικός Σύλλογος. Άλλοι είναι αρμόδιοι να τα κρίνουν, όπως το Υπουργείο Υγείας και ο Οργανισμός Παγκόσμιας Υγείας από τον οποίο ενημερώνεται το υπουργείο.

 

 

Δήμητρα Τσανάκα: είμαι περήφανη με την εθελούσια υπακοή του λαού

Η πρώην Δήμαρχος και γιατρός κ Δήμητρα Τσανάκα έκανε αναφορά στα συμπτώματα του κορωναϊού και είπε πως είναι περήφανη σε ότι αφορά την εθελούσια υπακοή του λαού, γιατί ο κόσμος θέλει να ξέρει. Ποια είναι η σχέση του κορονοϊού με την γρίπη, σε ποιόν θα απευθύνεται , ενώ τόνισε πως πρέπει να υπάρχει περιορισμός στα αεροπορικά ταξίδια.     Ρώτησε ακόμη τι θα γίνει με τις εκδρομές των σχολείων, τα ΚΑΠΗ του Δήμου και τα Γηροκομεία.

 

Ντίνος Κλειτσιώτης: Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι ακόμα και σε περίπτωση πανδημίας

Ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου κ Ντίνος Κλειτσιώτης είπε πως ο καλά ενημερωμένος πολίτης μας αποτρέπει από συμβάντα. Στο ΓΝΚ ετοιμάσαμε χώρο διαλογής ασθενών και εκεί βάζουμε τους ανθρώπους που προήλθαν από χώρες της Ασίας και την Ιταλία , που παρουσιάζουν συμπτώματα. Από κει και μετά τους μεταφέρουμε σε ειδικό θάλαμο απομόνωσης,  που έχει δύο κρεβάτια, οξυγόνο, καρδιογράφο και παίρνουμε πολλά δείγματα που αποστέλλουμε για εξέταση. Το προσωπικό μας μέχρι τώρα έχει λειτουργήσει άψογα.  Επίσης είμαστε προετοιμασμένοι και για μεμονωμένα περιστατικά με δέκα στο σύνολο κρεβάτια νοσηλείας . Σε περίπτωση πανδημίας, θα αδειάσουμε μια από τις Νευρολογικές Κλινικές και εκεί θα μεταφερθούν τα περιστατικά.

 

Σίσσυ Ρακιντζή πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας: Ζητήσαμε ερωτηματολόγιο απ τον ΠΦΣ που θα μοιράζεται στους πελάτες

Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας κ Σίσσυ Ρακιτζή, ενημέρωσε πως οι φαρμακοποιοί ζήτησαν να τους δοθεί στα φαρμακεία τους ένα ερωτηματολόγιο που θα συμπληρώνουν οι πελάτες τους σχετικά με τις γνώσεις τους και την προφύλαξή τους απ τον κορωναϊό.  Είπε πως στα φαρμακεία υπάρχει έλλειψη αντισηπτικού τζέλ, οινοπνεύματος και μασκών. Αυτά τα υλικά θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία μετά τις 15 Μαρτίου.       Εκείνο είπε που προσπαθούμε να κάνουμε στους πελάτες μας είναι να καταστείλουμε τον  πανικό.  Ο κόσμος είναι ώριμος για πρώτη φορά και ακούει τις οδηγίες μας.  Δεν χρειάζεται πανικόςΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close