ΟικονομίαΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Σύσκεψη στο γραφείο της δημάρχου:
Θέματα τεχνικής φύσεως για τα έργα ύδρευσης και άρδευσης, παρουσία εκπροσώπου του υπουργείου Ενέργειας και του ΤΑΡ

banner

 

Παρουσία εκπροσώπων του δήμου Καβάλας, της Αντιπεριφέρειας Καβάλας, του ΤΕΕ, του ΓΕΩΤΕ αλλά και εκπροσώπου του υπουργείου Ενέργειας και της εταιρείας ΤΑΡ, συζητήθηκαν σήμερα στο γραφείο της δημάρχου Καβάλας τεχνικά θέματα που αφορούν τα έργα ύδρευσης και άρδευσης στη δημοτική ενότητα Φιλίππων.

Συγκεκριμένα αναλύθηκαν τα τεχνικά δεδομένα και η πορεία υλοποίησης του έργου που αφορά την υδροδότηση των οικισμών του πρώην δήμου Φιλίππων από τις πηγές Κεφαλαρίου και η  κατασκευή των λιμνοδεξαμενών στα τενάγη των Φιλίππων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, στη σύσκεψη ειπώθηκε ότι η μελέτη για την υδροδότηση των οικισμών του πρώην δήμου Φιλίππων από τις πηγές Κεφαλαρίου, η οποία συντάσσεται μέσω της ΔΕΥΑΚ, θα είναι έτοιμη προς τα τέλη Ιουνίου και ο σκοπός είναι να δημοπρατηθεί το έργο μέσα στο Φθινόπωρο ενώ  για τα έργα άρδευσης η μελέτη υπάρχει στην Περιφέρεια αλλά κι εδώ υπολείπονται ορισμένες «λεπτομέρειες» για να ολοκληρωθεί η μελέτη και να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου.

Ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία γραπτή δέσμευση για την χρηματοδότηση των έργων, πέρα από την δημόσια υπόσχεση του υπουργού, την οποία επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του υπουργού που βρέθηκε στη συνάντηση και εξέφρασε τη βεβαιότητα της ότι τα έργα θα χρηματοδοτηθούν από το υπουργείο.

Η σχέση υπουργείου και αγωγού ΤΑΡ σχετικά με την χρηματοδότηση των έργων παραμένει ένας «γρίφος».

Τα έργα θα χρηματοδοτηθούν από το υπουργείο ή από τον ΤΑΡ;

Με δεδομένο, όπως επισημάναμε, ότι δεν υπάρχει καμία γραπτή δέσμευση, είναι λογικό να υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις για την πορεία των διαδικασιών.

Ωστόσο στη συγκεκριμένη σύσκεψη έγινε αναφορά κυρίως σε τεχνικά θέματα των δύο αυτών έργων.

 

Μιχάλης ΚουμρίδηςΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close