Photo-Synthesis

ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα

Τακτική Γενική Συνέλευση για τον Φυσιολατρικό Σύλλογο Ζυγού

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

Η νέα διοίκηση του Φυσιολατρικού Συλλόγου Ζυγού εκλέχθηκε στις 2 Αυγούστου 2020. Εχθές, 4 Ιουλίου 2021 πραγματοποίησε την πρώτη της Τακτική Γενική Συνέλευση κάνοντας μια ανασκόπηση σε αυτά που έγιναν μέσα σε αυτούς τους 11 μήνες και σε αυτά που σκοπεύει να κάνει. Προηγήθηκε ο οικονομικός απολογισμός και στο τέλος έγινε συζήτηση για διάφορα θέματα που απασχολούν το σύλλογο και έχουν να κάνουν με τη διαχείριση – προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

 

 

Η απουσία πολλών δράσεων, λόγω του κορωνοϊού, ήταν αναμενόμενη για τον πρώτο αυτό χρόνο. Ωστόσο, όπως είπε ο πρόεδρος του συλλόγου Παύλος Παυλίδης, έγιναν πολλές συναντήσεις και ενημερώσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς (Πυροσβεστική, Δασαρχείο, Δήμο Καβάλας κλπ). Επίσης τοποθετήθηκαν μεταλλικά τραπεζοκαθίσματα στη διαδρομή προς το δάσος, με τη συνδρομή επαγγελματιών και ιδιωτών που βοήθησαν.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων μπήκε η πρόταση που έγινε στο δασαρχείο για τη σύνταξη διαχειριστικής μελέτης για το δάσος του Ζυγού. Ένα δάσος γερασμένο και άρρωστο , όπως παραδέχονται όλοι, στο οποίο πρέπει να γίνει μια προσεκτική και μακροχρόνια παρέμβαση.

Παρά τις διαφωνίες που υπήρξαν με το δασαρχείο αναφορικά με το ποιος θα κάνει τη σύνταξη της μελέτης, αποφασίσθηκε να συνεχιστεί η προσπάθεια ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και να ξεκινήσει μια σοβαρή προσπάθεια διάσωσης – ανανέωσης του πανέμορφου δάσους.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε ανθρώπους που ενίσχυσαν τον σύλλογο προσφέροντας είτε χρήματα, είτε υλικά, είτε προσωπική εργασία.

 

 

Η Κοινότητα Ζυγού, μέσω του προέδρου Ντέμη Κοτσακίδη προσφέρθηκε ν’ αναλάβει (μέσω χορηγιών) τα έξοδα ασφάλισης του πυροσβεστικού οχήματος ενώ παράλληλα ζήτησε τη βοήθεια των μελών για τον καθαρισμό της περιοχής «Κρυονεράκι» όπου το επόμενο διάστημα πρόκειται να τοποθετηθούν και 10 μεταλλικά τραπεζοκαθίσματα.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας αναφέρθηκε και στους μελισσοκόμους που κινούνται μέσα στη δασική περιοχή, ζητώντας να γίνει μια καταγραφή με τη βοήθεια του συλλόγου ώστε να υπάρχει μια εικόνα και μια συνεργασία με τους επαγγελματίες μελισσοκόμους.

Για το επόμενο διάστημα ο σύλλογος έχει σκοπό να τοποθετήσει δύο πληροφοριακές πινακίδες: μία κοντά στο jumbo και μία κοντά στο κτίριο της Κοινότητας Ζυγού.

Να οργανώσει ομάδες φύλαξης του δάσους και να υπάρχει μία συνάντηση κάθε μήνα (Σάββατο) όπου θα γίνεται συζήτηση για όλα τα θέματα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου ζήτησε από τα μέλη να επισκέπτονται την ιστοσελίδα που υπάρχει ώστε να υπάρχει συνεχόμενη επαφή και επικοινωνία.

Αναφορικά τώρα με την οικονομική κατάσταση του συλλόγου τα πράγματα δεν θα μπορούσε να είναι καλά από τη στιγμή που δεν υπάρχουν έσοδα από εκδηλώσεις και τα μοναδικά έσοδα ήρθαν από συνδρομές μελών, δωρεές και ημερολόγια. Παράλληλα, υπήρξαν τα έξοδα συντήρησης του πυροσβεστικού οχήματος όπου βοήθησαν αρκετοί επαγγελματίες της περιοχής. Με απλά λόγια ο σύλλογος δεν χρωστάει αλλά δεν έχει κάποιο πλεόνασμα.

Τέλος, έγινε μια συζήτηση για τους ποδηλατικούς αγώνες που γίνονταν με την ονομασία «δασικές διαδρομές» και σταμάτησαν τα προηγούμενα χρόνια.

Στη συζήτηση ήταν και ο πρόεδρος του τμήματος ποδηλασίας του ΑΟΚ, ο οποίος μετείχε στη διοργάνωση των αγώνων τα προηγούμενα χρόνια. Ο ίδιος  είπε μεταξύ άλλων ότι θέλει να γίνουν ξανά οι αγώνες.

 

 

«Δεν έχουμε ξεχάσει. Ελπίζουμε στο μέλλον να κάνουμε κάτι. Υπάρχουν προβλήματα αλλά εδώ είμαστε για να λύνουμε προβλήματα» είπε και αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους δεν συνεχίστηκαν οι αγώνες και αφορούσαν κυρίως προβλήματα ασφάλειας των αθλητών, σύμφωνα και με τις νομικές διατάξεις του δασαρχείου το οποίο παρέχει και  τις απαιτούμενες άδειες.

 

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close