ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα

Θέμης Καλπακίδης για τον tap:
«Μας λέγανε ψέματα ότι έχουν αποζημιώσει τους καλλιεργητές»!

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

Με αφορμή τις επαφές της εταιρείας tap με καλλιεργητές στην περιοχή των τεναγών, προκειμένου να συμφωνηθεί το ύψος αποζημίωσης, ο Θέμης Καλπακίδης κατηγόρησε την εταιρεία ότι ουσιαστικά «παραπλανεί την κοινή γνώμη», μιας και σε παλαιότερη απάντηση της εταιρείας, η ίδια  είχε ισχυριστεί  ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες αποζημιώσεων.

Πράγματι, εδώ και αρκετές μέρες άνθρωποι της εταιρείας, είτε τηλεφωνικά είτε με συναντήσεις προσωπικές, συζητούν και προτείνουν αποζημιώσεις.

Σε μια τέτοια συνάντηση, το kavalapoint ήταν παρόν και διαπιστώσαμε ότι οι «διαπραγματεύσεις»  και οι αποζημιώσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί. Κάτι φυσικά που γνωρίζαμε και από μαρτυρίες καλλιεργητών που  ήρθανε σε επαφή με ανθρώπους της εταιρείας.

 

Ο Θέμης Καλπακίδης, μιλώντας στο kavalapoint για το θέμα αυτό, δήλωσε τα εξής:

” Εδώ και πολυ καιρό ισχυριζόμαστε πως η κοινοπραξία παραπλανεί    την κοινή γνώμη ,  παρανομεί και προσπαθεί να βιάσει  την περιοχή μας, έχοντας μάλιστα και συνεργούς από τον τόπο μας .

Εδώ και αρκετές εβδομάδες με «τυμπανοκρουσίες» ανακοίνωσε πως έχουν αποζημιωθεί   όλοι οι καλλιεργητές και οι ιδιοκτήτες γης της περιοχής μας.

Εδώ και αρκετές ημέρες όμως, εκπρόσωποι της κοινοπραξίας, γυρνάνε στα χωριά και προσπαθούν να βρουν ιδιοκτήτες και  καλλιεργητές προκειμένου να συναινέσουν στην όδευση του tap από τη γη και τις καλλιέργειες τους και μάλιστα είμασταν και αυτόπτες μάρτυρες σε μία τέτοια συνάντηση. Στις ερωτήσεις μας δεν πήραμε καμία ουσιαστική απάντηση παρά μόνο αμηχανία και ειρωνικά χαμόγελα , φυσικά έχουν κάθε δικαίωμα να χαμογελούν ειρωνικά γιατί μπορούν να “διατάζουν” συλλήψεις χωρίς κατηγορίες, γιατί μπορούν να παρανομούν και να μην τους πειράζει κανείς, γιατί μπορούν να αυτοδιαψεύδονται και να μην τους ρωτάει  σχεδόν κανείς τίποτα   (ελέω διαφημίσεων, ευτυχώς υπάρχουν και κάποιοι που κάνουν δημοσιογραφία , )μπορούν να ισχυρίζονται οτι ο μάρτυρας κατηγορίας για τους οκτώ συλληφθέντες  δεν γνώριζε για το δικαστήριο  αλλά έστειλε εκπρόσωπο του να πει ότι δεν γνώριζε για τη δίκη, γιατί κατηγορούμενος έπρεπε να ήταν ο κατήγορος μηχανικός , γιατί ο αστυνομικός με της μαντικές του ικανότητες ήξερε που είναι η ζώνη εργασιών κατα τη σύλληψη των οκτώ και για άλλα πολλά μπορούν να χαμογελούν ειρωνικά και να κινούνται ανενόχλητοι  με τον τρόπο που τους καλύπτουν κάποιοι , αυτοί  δηλαδή  που δεν θέλουν περεταίρω ενημέρωση,  παρά μόνο από τον tap  και εκτελούν εντολές (δεν εννοώ   την αστυνομία.)

Τελικά οι νόμοι ισχύουν για όλους ή  μόνο για τους αδυνάτους, η δημοσιογραφική  περιγραφή   μεταφέρει γεγονότα  και απόψεις  ή  δεν είναι αυτό το αντικείμενο της; (κάποιοι επαναλαμβάνω το κάνουν σωστά το λειτούργημα)

Ως πότε θα ανεχόμαστε ως πολίτες,  που υποτίθεται ότι ζούμε σε ένα κράτος δικαίου και ισονομίας,  το άδικο του ισχυρού να επιβάλλεται;

Ως πότε θα σκύβουμε το κεφάλι στους καιροσκόπους ψεύτες ψηφοθήρες πολιτικούς;

Ως πότε θα αφήνουμε να  καταστρέφεται το μέλλον των παιδιών μας;

Η αδιαφορία μας είναι η δύναμη τους!”Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close