Photo-Synthesis

ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Θόδωρος Μουριάδης:
« Αυτό είναι το σκεπτικό μας για την κατανομή των 933.000 ευρώ στο δήμο Καβάλας»

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

Ο δήμαρχος καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, μιλώντας στο kavalapoint αναφέρθηκε στο ποσό των 933.000 ευρώ που πρόκειται να λάβει ο δήμος Καβάλας ως έκτακτη επιχορήγηση από το κράτος και στον τρόπο κατανομής αυτού του ποσού που προορίζεται να καλύψει «ταμειακά κενά» που δημιούργησε μέχρι σήμερα ο κορωνοϊός.

 

Θόδωρος Μουριάδης: « Η επιχορήγηση  των 933.000 ευρώ θα καλύψει ταμειακές ανάγκες που δημιουργήθηκαν από τον Κορωνοϊό»

 

Ο δήμαρχος Καβάλας ανέφερε τα εξής:

« Αυτά τα χρήματα προορίζονται αφενός να καλύψουν πρόσθετες ανάγκες που δημιουργήθηκαν λόγω του κορωνοϊού και αφετέρου να καλυφθούν τα χρήματα που έχει χάσει ο δήμος Καβάλας από εισπράξεις που θα έπρεπε να γίνουν μέχρι τώρα αλλά δεν έγιναν. Είτε αφορούν ενοίκια που εισπράττει ο δήμος Καβάλας είτε ανταποδοτικά τέλη.

Βέβαια πρέπει να πούμε ότι ακόμη δεν έχει έρθει επίσημο έγγραφο στο δήμο Καβάλας για αυτά τα 933.000 ευρώ που θα εισπράξουμε. Η ενημέρωση που υπάρχει προήλθε από την κοινοποίηση στη «Διαύγεια». Θα έρθει επίσημα το έγγραφο για τον σκοπό αυτής της κρατικής επιχορήγησης, όπως καθορίζεται και από την εγκύκλιο που θα σταλεί.

Αυτό που αντιλαμβάνεται κάποιος διαβάζοντας όσα δημοσιοποιήθηκαν μέσω της «Διαύγεια» είναι ότι τα συγκεκριμένα χρήματα δίδονται για να επέλθει μια δημοσιονομική ισορροπία στα ταμεία των δήμων λόγω του κορωνοϊού.

Αυτό λοιπόν που σκοπεύουμε να κάνουμε είναι  αρχικά να ενισχύσουμε την καθαριότητα στα σχολεία. Το δεύτερο είναι να ενισχύσουμε τα Νομικά Πρόσωπα του δήμου Καβάλας, κυρίως  τα σχολεία (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ) διότι υπάρχουν πρόσθετα έξοδα αγοράς ειδών καθαριότητας. Επίσης πρόκειται να ενισχύσουμε το Ωδείο Καβάλας διότι το προηγούμενο διάστημα υπήρξε στέρηση εσόδων λόγω παύσης της λειτουργίας του.

Από εκεί και πέρα θα κρατήσουμε σίγουρα ένα ποσό το οποίο δεν θα το διαθέσουμε άμεσα διότι δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσουν οι επόμενοι μήνες.  Δεν πρέπει να τρέχουμε την τελευταία στιγμή πανικόβλητοι αναζητώντας χρήματα. Ανάλογα με τις ανάγκες που δημιουργούνται θα χρησιμοποιούμε και τα χρήματα που δόθηκαν γι’ αυτό τον σκοπό.

Ας περιμένουμε όμως πρώτα την εγκύκλιο η οποία δίνει αυτό το ποσό των 933.000 ευρώ, το οποίο πράγματι είναι ένα μεγάλο ποσό για τον δήμο Καβάλας αυτή τη δύσκολη περίοδο. Εάν δείτε την κατανομή είμαστε από τους δήμους που έχουν λάβει τα περισσότερα χρήματα. Είχαμε κάνει μια καλή προετοιμασία πρωτύτερα και ενημερώσαμε για τις ανάγκες που είχαμε και έχουμε. Η ουσία όμως είναι ότι αυτά τα χρήματα θα μοιραστούν εκεί που δημιούργησε οικονομικά προβλήματα η περίοδος του κορωνοϊού.

Η αντιπολίτευση ζητά να ενισχύσουμε την τοπική αγορά αλλά πρέπει να ξέρουν όλοι ότι ο δήμος Καβάλας δεν έχει  παλιές οφειλές στην αγορά. Από τα 500.000 ευρώ που ήταν τα ανεξόφλητα τιμολόγια στην αγορά από προηγούμενα έτη, αυτή τη στιγμή έχουν εξοφληθεί όλα. Σε μια δύσκολη περίοδο καταφέραμε και τα πληρώσαμε και καλώς το κάναμε. Απομένει να ξοφληθούν κάποιες οφειλές Νομικών Προσώπων με την κατανομή που σχεδιάσαμε ώστε να μην υπάρχει κανένα άνοιγμα πλέον στην αγορά από την πλευρά του δήμου Καβάλας.»

 

Μιχάλης ΚουμρίδηςΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close