ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα

ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ: Μήνυμα και οδηγίες για την πανδημία του κορωνοϊού

banner
Αγαπητοί συνδημότες,

Η αντιμετώπιση της πανδημίας που πλήττει αυτή την περίοδο και την πατρίδα μας, απαιτεί  ψυχραιμία και υπευθυνότητα.

Στο πλαίσιο της λήψης έκτακτων μέτρων, ώστε να διακοπεί η μετάδοση του κορωνοϊού και να προστατευτεί η υγεία των πολιτών και των εργαζομένων του Δήμου Καβάλας, η εξυπηρέτηση του κοινού, από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου και μέχρι την έκδοση νεότερης ανακοίνωσης, θα γίνεται τηλεφωνικά (2513 500000) και με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων (dimotis@kavala.gov.gr).

Με αυτοπρόσωπη παρουσία πολιτών, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, θα εξυπηρετούνται μόνο οι επείγουσες περιπτώσεις.

Επίσης, με βάση την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, τα ταμεία των δήμων θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεοτέρας. Επιπλέον, σε πρώτη φάση,καθιερώνεται η πληρωμή επειγουσών υποχρεώσεων σε ομάδες επαγγελματιών και επιχειρήσεων, με τηλεφωνική εντολή ή ηλεκτρονική εντολή μέσω των τραπεζικών ή διατραπεζικών συστημάτων ΔΙΑΣ, χωρίς την ανάγκη αυτοπρόσωπης παρουσίας στο δημοτικό ταμείο.

Η εξυπηρέτηση των δημοτών για επείγουσες οικονομικές συναλλαγές – πληρωμές προς τον δήμο, μπορεί να γίνεται μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ (που μπορείτε να το βρείτε στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των τραπεζών στην επιλογή – ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΔΗΜΩΝ).

Για έκδοση βεβαιώσεων ΤΑΠ, οι δημότες πρέπει να καλούν στα τηλέφωνα του Τμήματος Εσόδων (2513 500224 – 227).

Όσοι έχουν διακανονισμό μπορούν να συνεχίζουν να πληρώνουν μέσω του κωδικού RF, που τους έχει είδη χορηγηθεί. Όσοι δεν έχουν κωδικό πληρωμής διακανονισμού ή θέλουν διευκρινήσεις για ηλεκτρονικό τρόπο πληρωμής, να απευθύνονται τηλεφωνικά στην ταμειακή υπηρεσία τουδήμου (2513 500241).

Επίσης, παρατείνεται η διαδικασία δήλωσης διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων ακινήτων και παρακαλούνται στο διάστημα αυτό όσοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://tetragonika.govapp.gr Υπενθυμίζεται δε ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι 30/6/2020.

Οι υπηρεσίες καθαριότητας του κάθε δήμου θα λειτουργούν κανονικά. Όμως οι δημότες πρέπει να λάβουν υπόψη τους, ότι λόγω των αδειών ειδικού σκοπού που έχουν δικαίωμα να λάβουν οι εργαζόμενοι με παιδιά στο σχολείο, το προσωπικό του δήμου και στον τομέα αυτό θα είναι μειωμένο. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να γίνεται η όσο το δυνατόν περιορισμένη εναπόθεση απορριμμάτων, κλαδεμάτων και ογκωδών.

Για έκτακτες περιπτώσεις τo ΚΕΠ του Δήμου Καβάλας που βρίσκεται στο Διοικητήριο,    θα λειτουργεί μόνον κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας (2513 503616 – 619).

Για την προστασία των εργαζομένων και των δημοτών στον χώρο του ΚΕΠ, οι πολίτες θα πρέπει να εισέρχονται για να εξυπηρετηθούν ανά ένας.

Η σοβαρή αντιμετώπιση και η ατομική ευθύνη, είναι τα όπλα μας κατά του κορωνοϊού.Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close