Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογέςΚοινωνικά

Θόδωρος Μουριάδης: Συνάντηση με τη διοίκηση του Ι.Κ.Κ.Ι.Κ.

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές
Με το διοικητικό συμβούλιο του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού Καβάλας συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος» Θόδωρος Μουριάδης. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι σκοποί και οι δράσεις του φορέα, καθώς και η πρωτοβουλία για χορήγηση υποτροφίας μεταπτυχιακών ή διδακτορικών σπουδών που θα έχουν ως αντικείμενο την κοινωνική – οικονομική ιστορία και την αρχιτεκτονική κληρονομιά του τόπου μας.

Ο Θόδωρος Μουριάδης εξήρε τις προσπάθειες του Ι.Κ.Κ.Ι.Κ. για την ανάδειξη της τοπικής, βαλκανικής κι ευρωπαϊκής ιστορίας της καπνικής οικονομίας, την ανάδειξη των κοινωνικών αγώνων και των συνδικαλιστικών δράσεων, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την τοπική καπνική ιστορία. Εξάλλου, η ιστορία του καπνού στην Καβάλα θα παραμένει πάντοτε συνυφασμένη με τα κτήρια, με τους δρόμους, με την αρχιτεκτονική και φυσικά με τις ρίζες πλήθους Καβαλιώτικων οικογενειών.

Φυσικά ο Θόδωρος Μουριάδης συμφώνησε απόλυτα με την πρόταση που κατέθεσε τον Σεπτέμβριο του 2018 η διοίκηση του Ι.Κ.Κ.Ι.Κ. στη δημοτική αρχή, προκειμένου να προωθηθεί η προκήρυξη προγράμματος χορήγησης υποτροφίας, διότι έτσι θα αποδειχθεί έμπρακτα το ενδιαφέρον για την κοινωνική, οικονομική κι επιστημονική ανάπτυξη της Καβάλας.Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close