ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Θόδωρος Παπαδόπουλος: «Ο δήμος Καβάλας διεκδικεί  τη συνέχιση της λειτουργίας και  της διαχείρισης των 55 στρεμμάτων δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων»

banner

 

Με ενέργειες και προσπάθειες που έγιναν από την εποχή του πρώην δήμου Φιλίππων, η διαχείριση των 55 στρεμμάτων δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων όπου μέσα σε αυτά υπάρχει και το αναψυκτήριο Φιλίππων, πέρασε στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η παραχώρηση της διαχείρισης αρχικά έγινε για είκοσι χρόνια ενώ το 2004 μετατράπηκε σε αορίστου χρόνου.

Η απόφαση να φύγει  η διαχείριση του χώρου  το 2022 από το δήμο Καβάλας, προξένησε πολλές συζητήσεις και διαμαρτυρίες από μεγάλη μερίδα των κατοίκων κυρίως της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων.

Ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, σε σχετική ερώτηση που του κάναμε πριν από αρκετούς μήνες, υποσχέθηκε ότι θα γίνουν προσπάθειες για να συνεχίσει να έχει τη διαχείριση των 55 αυτών στρεμμάτων ο δήμος Καβάλας.

Η υπόσχεση αυτή φαίνεται να υλοποιείται αφού ήδη ο δήμαρχος Καβάλας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, μεταφέρει το συγκεκριμένο αίτημα στο υπουργείο Πολιτισμού.

Να σημειώσουμε εδώ την πολύτιμη βοήθεια που υπήρξε για τη σύνταξη του φακέλου από τον πρώην δήμαρχο Φιλίππων Λευτέρη Κωταϊδη τον οποίο αναφέρει ο τοπικός αντιδήμαρχος Θόδωρος Παπαδόπουλος ο οποίος ανέλαβε από την πλευρά της διοίκησης και του δημάρχου να συγκεντρώσει στοιχεία τα οποία όπως είπαμε θα χρησιμοποιηθούν για να πείσουν τους αρμοδίους ώστε να συνεχίσει τη διαχείριση του χώρου ο δήμος Καβάλας και μετά το 2022.

 

Ο τοπικός αντιδήμαρχος Θόδωρος Παπαδόπουλος μίλησε στο Kavalapoint για αυτή την προσπάθεια λέγοντας μας τα εξής:

 

 

«Έχουμε αποδείξει εδώ και τόσα χρόνια που διαχειριζόμαστε το συγκεκριμένο χώρο ότι παραλάβαμε έναν χώρο που δεν ήταν σε καλή κατάσταση και με την ορθολογική διαχείριση από την πλευρά μας αλλά και από την πλευρά του ενοικιαστή του αναψυκτηρίου , αποδείξαμε στην πράξη ως τοπική αυτοδιοίκηση ότι μας αξίζει να συνεχίσουμε να τον διαχειριζόμαστε.

Τα οικονομικά στοιχεία  που υπάρχουν δείχνουν ότι για να πετύχουμε αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα ξοδεύουμε περισσότερα για τη συντήρηση και τη λειτουργία του χώρου από αυτά που εισπράττουμε. Το σημαντικό όμως είναι ότι ο χώρος διατηρείται σε μια πολύ καλή κατάσταση κι αυτό είναι προς όφελος της κοινωνίας.

Έχουμε έναν πολύ καλά οργανωμένο χώρο και καλοδιατηρημένο για να υποδεχόμαστε τους χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και διεκδικούμε να συνεχίσουμε να έχουμε τη διαχείριση του και μετά 2022.

Το 2012 από τον ιδιοκτήτη του χώρου που ήταν η ΕΤΑΔ Α.Ε.  (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.) πέρασε στο υπουργείο Πολιτισμού. Δηλαδή άλλαξε ο ιδιοκτήτης…

Το παραχωρητήριο που πήραμε για τη διαχείριση του χώρου ισχύει και μάλιστα το 2004 υπήρξε και απόφαση  επ’ αορίστου διαχείρισης του χώρου από την πλευρά μας.

Εμείς διεκδικούμε τη συνέχιση της λειτουργίας και  της διαχείρισης των 55 στρεμμάτων από το δήμο Καβάλας ώστε να συνεχίσει να υπάρχει ένας χώρος αντάξιος της ιστορίας των Φιλίππων όπου χιλιάδες κόσμος κάθε χρόνο τον  επισκέπτεται και συμπεριλαμβάνεται πλέον στη λίστα των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

Για να το καταφέρουμε αυτό συντάξαμε έναν φάκελο όπου καταθέτουμε μέσα τα επιχειρήματα μας, με όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αφορούν αυτή την υπόθεση. Αυτός ο φάκελος βρίσκεται στα χέρια του δημάρχου ο οποίος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του αυτές τις μέρες στην Αθήνα θα τον παραδώσει στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, θέτοντας επίσημα πλέον το αίτημα μας.

Πιστεύω ότι θα γίνει αποδεκτό το αίτημα μας διότι έχουμε αποδείξει ότι διαχειριστήκαμε και συνεχίζουμε να διαχειριζόμαστε σωστά το χώρο.

Πέρα από αυτά που έχουν γίνει, σκοπός μας είναι να επενδύσουμε συνολικά σε αυτό τον χώρο και να βελτιώσουμε τις υφιστάμενες υποδομές, φυσικά σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού.

Τον θέλουμε τον χώρο, τον αγαπάμε και μπορούμε να τον διαχειριστούμε σωστά, συνδέοντας τον και με την κοινωνία των Κρηνίδων.

Για να φτάσουμε όμως εδώ, δηλαδή στην ολοκλήρωση σύνταξης του φακέλου που αυτή τη στιγμή μεταφέρεται από τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, προς το υπουργείο Πολιτισμού, υπήρξε μια ομάδα εργασίας με επικεφαλής τον δήμαρχο Καβάλας, η οποία αποτελούνταν από το  νομικό σύμβουλο του δήμου Καβάλας, τη Δημωφέλεια, από εμένα και από τον πρώην δήμαρχο του δήμου Φιλίππων, Λευτέρη Κωταϊδη ο οποίος με τις γνώσεις του και με την εμπειρία του βοήθησε πάρα πολύ και θέλω να το αναφέρω διότι ήταν πολύ σημαντική η συμβολή του σε αυτή την προσπάθεια.»

 

Μιχάλης ΚουμρίδηςΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close