ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Τι είπε ο δήμαρχος Καβάλας,
Θόδωρος Μουριάδης, για την πρόσληψη των επιπλέον 15 καθαριστριών σχολικών κτιρίων

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Καβάλας, και μετά από σχετική ερώτηση του Μανώλη Κελαϊδάκη, ο Θόδωρος Μουριάδης προχώρησε σε μια σύντομη ενημέρωση για το θέμα των καθαριστριών και εξήγησε τον λόγο για τον οποίο ο δήμος Καβάλας προχωρά στην πρόσληψη επιπλέον 15 καθαριστριών τετράωρης απασχόλησης.

 

Ο Θόδωρος Μουριάδης ανέφερε τα εξής μεταξύ άλλων:

 

«Αρχικά, το  υπουργείο ενέκρινε να προσλάβουμε 72 καθαρίστριες με μερική απασχόλησης και 14 καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης, σύνολο 86 άτομα.

Η αλήθεια είναι ότι προσπαθήσαμε… πήρα στο υπουργείο Παιδείας και στο υπουργείο Εσωτερικών για ν’ αλλάξουμε αυτό τον αριθμό και να πάμε σε αυτό που είχαμε ζητήσει, να είναι τουλάχιστον 30 οι καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης. Αυτοί όμως πήρανε τα δεδομένα των προηγουμένων ετών, αυτά που δηλώναμε για τις καθαρίστριες και είδανε πόσες καθαρίστριες είχανε πάνω από 13 αίθουσες. Με αυτό το κριτήριο το αρμόδιο υπουργείο καθόρισε πόσες θα είναι πλήρους απασχόλησης και πόσες μερικής απασχόλησης.

Με αυτό τον τρόπο καταλαβαίνω ότι κάποιες κυρίες μείνανε παραπονεμένες   και τρέξανε ως σύλλογος καθαριστριών για να πετύχουν τον σκοπό τους. Δυστυχώς κάποιες μείνανε απ’ έξω! Ωστόσο υπάρχει ένα «παραθυράκι» που λέει ότι όποιος δήμος θέλει κάτι παραπάνω μπορεί να πληρώσει τα έξοδα από το ταμείο του. Εάν θέλει λοιπόν ο δήμος να προσθέσει ώρες στις καθαρίστριες με μερική απασχόληση για να γίνουν πλήρους απασχόλησης ή αν θέλει να προσλάβει κι άλλες καθαρίστριες μερικής απασχόλησης μπορεί να το κάνει αλλά θα τις πληρώσει ο ίδιος ο δήμος. Με βάση αυτό λοιπόν, μίλησα πάλι με το υπουργείο και μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο και ήδη το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει πάρα πολλά χρήματα για τις καθαρίστριες και έχει υπερβεί τον αρχικό προϋπολογισμό.

Έτσι λοιπόν το εύκολο σε αυτή την περίπτωση ήταν η πίεση προς εμένα για να κάνω αυτά που ζητάνε οι εργαζόμενες. Όμως αυτό που μου ζητήσανε, να κάνω δηλαδή 20 καθαρίστριες από μερικής σε πλήρους απασχόλησης, είχε ένα κόστος για το δήμο Καβάλας περίπου 150.000 ευρώ το χρόνο. Είναι ένα ποσό το οποίο ο δήμος Καβάλας, αν αναλογιστούμε τα χρήματα που ήδη δίνει ο δήμος στα Νομικά πρόσωπα, δεν μπορούσε να το σηκώσει μέχρι το τέλος. Παράλληλα όμως βγήκε και πράξη Νομοθετικού περιεχομένου που λέει ότι ο δήμος μπορεί λόγω  του κορονοϊου να προσλάβει επιπλέον καθαρίστριες για τα σχολεία τετράωρης απασχόλησης, δηλαδή μερικής απασχόλησης. Αυτά τα χρήματα θα πληρωθούν από τα χρήματα που δίνει το κράτος για τον κορονοϊό και όχι από χρήματα του δήμου Καβάλας. Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να πάρουμε 15 επιπλέον καθαρίστριες ώστε να τις τοποθετήσουμε σε κάποια σχολεία που θέλουν ενίσχυση. Με αυτό το σκεπτικό είπαμε να πάρουμε τις 15 επιπλέον καθαρίστριες ενώ θα έχουμε τη δυνατότητα πρόσληψης κι άλλων γυναικών μέσω του προγράμματος «πλησίον της σύνταξης», οπότε θα έχουμε κι άλλο προσωπικό, μαζί με τους εργάτες από την Κοινωφελή Εργασία που μπορούν να καθαρίσουν αυλές σχολείων.»

 



Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close