ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα

Τι ισχύει με το υγειονομικό προσωπικό που μπαίνει σε αναστολή; Τα σενάρια για τις λύσεις που πρέπει να δοθούν

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

Περίπου 125 άτομα που συμπεριλαμβάνονται στο υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου Καβάλας  μπαίνουν σε αναστολή εργασίας λόγω της άρνησης τους να εμβολιαστούν.

10 εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Καβάλας μπαίνουν κι αυτοί στη διαδικασία  αναστολής και τα προβλήματα  δυσλειτουργίας έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους.

Μεταξύ των συνολικά 125 εργαζομένων συμπεριλαμβάνονται  καθαρίστριες, νοσηλευτές, τεχνικό προσωπικό, ιατροί και ειδικευόμενοι ιατροί.

Να σημειώσουμε εδώ ότι δεν πρόκειται για απολύσεις αλλά για αναστολές. Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί ο εργαζόμενος να λάβει την απόφαση εμβολιασμού και μετά από 14 ημέρες να επιστρέψει στην εργασία του.

Ήδη όμως εμφανίζονται τα πρώτα προβλήματα δυσλειτουργίας στο νοσοκομείο τα οποία πρέπει να λυθούν πολύ γρήγορα.

Στο θέμα της καθαριότητας είναι πολύ πιθανή η συνεργασία με εργολάβους ενώ κινείται η διαδικασία για την πρόσληψη νοσηλευτριών με νέα συμβάσεις. Στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.

Στο ιατρικό προσωπικό συμπεριλαμβάνονται τέσσερις ειδικοί γιατροί και 10 ειδικευόμενοι ιατροί που αρνούνται να εμβολιαστούν.

Κι εδώ υπάρχει πρόβλημα που σε συνδυασμό με την απουσία νοσηλευτικού προσωπικού προκαλεί καθυστερήσεις και αναβολές τακτικών χειρουργείων.

Το θέμα είναι σοβαρό, γιατί πέρα από τις όποιες διαφωνίες και συγκρούσεις, υπάρχουν ασθενείς που ταλαιπωρούνται και θα πρέπει να δοθούν σύντομα λύσεις, χωρίς φυσικά να απολεσθούν οι θέσεις εργαζομένων.

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close