ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Το δικαίωμα της κινητικότητας των δημόσιων υπαλλήλων «αδειάζει» το δήμο Καβάλας!

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

 

Ένα δικαίωμα που υπάρχει εδώ και μερικά χρόνια, επιτρέπει στους υπαλλήλους να ζητήσουν τη μετακίνηση τους σε άλλη υπηρεσία.

Αυτό ακριβώς το δικαίωμα χρησιμοποίησαν αρκετοί δημοτικοί υπάλληλοι και στο δήμο Καβάλας, ζητώντας να μετακινηθούν στην Περιφέρεια, στον ΟΑΕΔ και σε ορισμένες ακόμη υπηρεσίες.

Ο βασικοί  λόγοι που το κάνουν είναι δύο, είτε γιατί θέλουν να επιστρέψουν κοντά στον τόπο καταγωγής τους είτε γιατί η  εργασία τους θα είναι πιο εύκολη από αυτή που κάνουν τώρα στο δήμο Καβάλας.

Όπως και να ‘χει, το δικαίωμα αυτό πηγάζει από τη νομοθεσία αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο δήμο Καβάλας που δεν μπορεί άμεσα να αντικαταστήσει αυτούς τους υπαλλήλους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο αριθμός που ζήτησε να μετακινηθεί από το δήμο Καβάλας είναι μεγάλος και σίγουρα θα δημιουργήσει ένα μεγάλο κενό.

Πέρα από τα νομικά πρόσωπα, όπως για παράδειγμα η ΔΕΥΑΚ και η Δημωφέλεια, όπου χρειάζεται η έγκριση του διοικητικού συμβουλίου για να γίνει δεκτό το αίτημα μετακίνησης, στην περίπτωση του δήμου Καβάλας ούτε ο δήμαρχος μπορεί να απορρίψει αυτό το αίτημα.

Ο ακριβής αριθμός των δημοτικών υπαλλήλων που θα αφήσουν τον δήμο Καβάλας για να εργαστούν κάπου αλλού, θα φανεί τις επόμενες ημέρες.Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close