Κοινωνικά

Το ΙΚΚΙΚ στο πλευρό του OSMAN KAVALA

banner
Το  Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού (Ι.Κ.Κ.Ι.Κ.), έχοντας πληροφορηθεί την απόδοση κατηγοριών από την Εισαγγελία της Τουρκικής Δημοκρατίας και την διεξαγωγή δίκης σε βάρος του OSMAN KAVALA, μετά την σύλληψή του στις 19 Οκτωβρίου 2017 στο Διεθνές Αεροδρόμιο ATATURK και την κράτησή του για πάνω από έναν χρόνο, εκφράζει την πεποίθηση ότι οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί εναντίον του δεν μπορούν να γίνουν παραδεκτές και τις θεωρεί ως ένα κατάφωρο πλήγμα ενάντια στις δημοκρατικές αξίες για τις οποίες ο ίδιος ο OSMAN KAVALA ανέκαθεν αγωνιζόταν.

Καταδικάζει κάθε ενέργεια που προσβάλλει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αυτά κατοχυρώνονται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ιδιαίτερα  καταδικάζει κάθε ενέργεια που προσβάλει τις αρχές της ελευθερίας της έκφρασης, της προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, του τεκμηρίου της αθωότητας και της δίκαιης δίκης, συμφωνώντας με την από 25 Οκτωβρίου 2017 δήλωση των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την από 19.2.2018 δήλωση της Επιτρόπου Mogherini εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και τις γραπτές παρατηρήσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την υπόθεση OSMAN KAVALA.

Υπενθυμίζεται ότι ο OSMAN KAVALA είναι Επίτιμος Δημότης Καβάλας, Ιδρυτικό μέλος του Ι.Κ.Κ.Ι.Κ. και Πρόεδρος του Ιδρύματος Anadolu Kultur. Για τους λόγους αυτούς το Ι.Κ.Κ.Ι.Κ:

  • Απευθύνει έκκληση προς τις τουρκικές δικαστικές αρχές να επιδείξουν προσοχή όσον αφορά τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως επιβάλλεται από τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα, και να απαλλάξουν τον OSMAN KAVALA από όλες τις κατηγορίες.
  • Επίσης, εξετάζει το ενδεχόμενο να  επισκεφτεί  τον συμπολίτη μας OSMAN KAVALA στη φυλακή και τα μέλη του που είναι δικηγόροι να παρακολουθήσουν τη δίκη.
  • Καλεί τους φορείς της πόλης της Καβάλας, τις πολιτικές δυνάμεις και τους Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Θεσμούς να τοποθετηθούν επί του εν λόγω ζητήματος και να λάβουν όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την αποφυγή ανάλογων φαινομένων.
  • Ακόμη, το Ι.Κ.Κ.Ι.Κ. στήριξε την υποψηφιότητα  του OSMAN KAVALA για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης .

Τέλος, η Γενική Συνέλευση του Ι.Κ.Κ.Ι.Κ. αποφάσισε ομόφωνα να τιμήσει τον OSMAN KAVALA με πλακέτα για την προσφορά του στον πολιτισμό και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close